Amerikkalainen supertähti muutti kaikessa hiljaisuudessa Suomeen – kielimuuri aiheutti kiusallisen hämmingin: ”Ihmiset ovat huutaneet minulle”

rac

Julkaistu:

Näyttelijä ja sometähti Kian Lawley muutti heinäkuussa Suomeen tähdittämään uutta tv-sarjaa. Hän rakastui Helsinkiin heti, vaikkei kaikki ole sujunut täysin ilman kommelluksia.
Harmaa tehdashalli Vantaan perukoilla näyttää ulkoa käsin tuiki tavalliselta. Sisään astuessa aukeaa täysin oma maailmansa: halliin on rakennettu kodikas omakotitalo.

Rakennus on yksi Kalifornian kommando -uutuussarjan (eng. Perfect Commando) kuvauspaikoista. Elisa Viihteen tuottama sarja näkee päivänvalon alkuvuodesta 2020.

Rennosti kuvausrekvisiitan keskelle asetellulla sohvalla retkottaa 24-vuotias Kian Lawley. Hän näyttelee sarjan pääosaa, kalifornialaista Vantaa ”Van” Hamiltonia, jonka loma kotimaahan Suomeen muuttuu nopeasti painajaiseksi. Van ei ole suorittanut asepalvelustaan, joten edessä on vuoden verran armeijahommia. Samaan aikaan miehen mukana Suomeen saapunut tyttöystävä Rachel (Katherine C. Hudges) puolestaan tutustuu Helsingissä Vanin serkkuun ja tämän rap-yhtyeeseen.

Kian, onko roolihahmosi nimi oikeasti Vantaa?

– Heh, joo, valitettavasti, pöyhkeään untuvatakkiin pukeutunut Kian naurahtaa suomea ja englantia parhaansa mukaan sekoittaen.

Kian Lawley ei ole kuka tahansa uutuussarjaan värvätty nuorimies: hän on maailmanlaajuisesti tunnettu tubettaja ja sometähti, jota seuraa pelkästään Instagramissa yli 4,2 miljoonaa käyttäjää. Vertailun vuoksi: Instagramin suosituimmalla suomalaisella, F1-kuski Kimi Räikkösellä on kuvapalvelussa ”vain” 1,6 miljoonaa seuraajaa.
Kianilla on myös kaksi YouTube-kanavaa, joilla on kummallakin yli 3 miljoonaa seuraajaa. Nyt hän on asunut Suomessa kahden kuukauden ajan.

Näyttelemisen Kian aloitti vuonna 2015. Kalifornian kommando on kuitenkin miehen toistaiseksi pisin tuotanto.

– Ja samaan aikaan pisin aika, mitä olen viettänyt poissa kotoa, Kian lisää.

– Oli aluksi outoa sopeutua, sillä en ole koskaan edes käynyt Suomessa. Elämästä tuli pikkuhiljaa helpompaa ja helpompaa. Mutta onhan tämä erilaista.


Saapuessaan Suomeen Kianin yllätti erityisesti kesän valoisuus ja Suomen sää, joka saattoi olla mitä tahansa kaatosateen tai helleaallon väliltä. Vaikka samana päivänä. Ensimmäiset viikot kuluivat varsin askeettisesti Keuruulla.

– Kuvasimme siellä armeijakohtauksia. Minut pistettiin juoksemaan lenkkiä ja tekemään punnerruksia. Saatoin saada pienen sikspäkin, Kian virnistää.

– Luulin, että olisi vaikeaa rikkoa jää suomalaisten kanssa, mutta se on ollut yllättävän helppoa. Aloin myös oppimaan suomen kieltä suhteellisen nopeasti ja yritän käyttää sitä mahdollisimman paljon, Kian selvittää.


Kian on ollut keskeneräisistä kuvauksista ja elämästään Suomessa suhteellisen vaitonainen sometileillään. Se ei ole estänyt miehen faneja bongaamasta häntä Helsingistä.

– Ihmiset ovat tunnistaneet minua täälläkin, mikä on ollut tosi outoa. En tiennyt, että minulla olisi faneja Suomessa asti, kunnes minut bongattiin kauppakeskuksessa Helsingin keskustassa. En olisi ikinä uskonut, Kian toteaa huvittuneena.

– Tyypit ovat olleet ihan shokissa, kun olen paljastanut olleeni täällä heinäkuusta asti. Kaikki ovat olleet myös todella kiinnostuneita sarjasta.

Helsingin kantakaupungissa kuvausten ajan asunut Kian löysi nopeasti monia suosikkiravintoloita ja -kahviloita. Hän tutustui Helsingin yöelämään kollegoidensa opastuksella ja rakastui suomalaiseen saunakulttuuriin.

– Olen saunonut ja uinut todella paljon. En ollut koskaan käynyt saunassa ennen tänne tuloa.


Näyttelijä on ehtinyt tutustua myös Helsingissä paljon puhuttaneisiin sähköpotkulautoihin.

– Olen ajellut niillä paljon. Mikä on ärsyttävää. Olen ärsyttänyt monia ihmisiä ajelullani. He ovat huutaneet minulle suomeksi lukuisia kertoja, Kian selittää huvittuneena.

– Mutta minulla ei ole mitään hajua, mitä he sanovat, joten en oikein tiedä, mitä tehdä toisin, hän jatkaa.

Kuvaukset jatkuvat enää muutaman päivän ajan. Sen jälkeen on tiedossa karonkka ja paluu kotiin Los Angelesiin.

– Tällä viimeisellä viikolla aion käydä vielä kaikissa suosikkipaikoissani ja vain nauttia Helsingistä, hän päättää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt