Tältä näyttää kohuttu Koirat eivät käytä housuja -elokuva: Krista Kosonen ja Pekka Strang yhdessä rajuissa BDSM-kohtauksissa – video ei herkille!

rac

Julkaistu:

Krista Kososen ja Pekka Strangin tähdittämän Koirat eivät käytä housuja -elokuvan traileri on julkaistu. Video ei sovi herkimmille.
J-P Valkeapään ohjaama ja Krista Kososen ja Pekka Strangin tähdittämä elokuva Koirat eivät käytä housuja sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla viime toukokuussa. Nyt elokuva nähdään valkokankailla myös Suomessa, kun elokuva esitetään torstaina Helsingissä Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla elokuvajuhlien avajaisiltana. Elokuvateattereissa se nähdään kautta maan perjantaina 1. marraskuuta.

Elokuva on draama ja musta komedia, jossa leskeksi jäänyt mies (Strang) löytää lohtua ja yhteyden edesmenneeseen vaimoonsa sadomasokistisista roolileikeistä. Domina-Monan roolissa nähdään Kosonen.

Koirat eivät käytä housuja -elokuvan trailerista saa ensimakua siitä, millainen elokuva on kyseessä ja miltä Krista Kosonen näyttää dominana.
  • Katso Koirat eivät käytä housuja -elokuvan traileri artikkelissa olevalta videolta. Video ei herkimmille!
Trailerissa nähdään otteita siitä, kuinka domina-Mona alistaa monin eri tavoin Strangin näyttelemää Juhaa ja muun muassa kuristaa ja lyö häntä.

Samoin trailerissa nähdään muitakin rajuja kohtauksia elokuvasta, kuten se, kun Juha repii itseltään peukalonkynnen irti.

Sadomasoteemastaan huolimatta Koirat eivät käytä housuja ei ole yleisilmeeltään seksikäs, vaan kylmän kolea. Kyseessä ei ole erityisen seksintäyteinen elokuva, vaan surua ja yksinäisyyttä huokuva kylmä draama kahdesta toisensa löytävästä ihmisestä, jotka etsivät vapautusta omista henkisistä lukoistaan. Elokuvan keskiössä ovat syvät tunteet, yllättävä musta huumori sekä kipeä ja karu rakkaustarina


Elokuvan rajuista kohtauksista kertonee myös ihmisten reaktiot maailmanensi-illassa Cannesissa. Ilta-Sanomien elokuvakriitikko Taneli Topelius kirjoitti toukokuussa, että elokuva sai tuolloin yleisön voihkaisemaan äänekkäästi pariin otteeseen: ensimmäisen kerran, kun Juha vetää lähikuvassa itseltään peukalonkynnen irti, ja toisen kerran, kun elokuva huipentuu kivuliaalla tavalla Strangin ja domina Monan välisessä kohtauksessa.

Näytöksen aikana kymmenisen ihmistä käveli ulos salista – ensimmäinen sen jälkeen, kun dominan nähtiin pissaavan Juhan verisen käden päälle.

Kohuttu elokuva on saavuttanut paljon festivaalimenestystä maailmalla. Cannesin lisäksi se on esitetty myös Karlovy Varyn ja Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla.
Krista Kosonen on kertonut aiemmin, että hän epäröi pitkään suostumistaan domina-Monan rooliin.

– Jos rooli on domina, totta kai sitä miettii, mitenköhän se toteutetaan. Feministisesti mietin, onko Monan hahmo mukana elokuvassa vain pelkkänä kuvana, Kosonen kertoi ennakkokäsityksistään Cannesin elokuvajuhlilla.

– Kun kuvaukset olivat ohi, lähetin viestiä JP:lle, että mua jotenkin hävettää, että olin epäillyt tätä elokuvaa. Kaikki oli todella tarkkaan mietittyä, ja kuvauksissa oli tosi turvallinen tunnelma.


Elokuvaa varten Kosonen, Strang, Valkeapää ja osa työryhmän jäsenistä vierailivat isossa 600 neliön kartanossa, josta 500 neliötä oli pyhitetty S&M-maailmalle. Taustatyönsä aikana Kosonen kertoo myös kohdanneensa uransa erikoisimman kokemuksen.

Hän kävi seuraamassa kolmesti ammattidominan työtä. Strangin ja Valkeapään kanssa he kävivät myös katsomassa, kun domina kuristaa asiakastaan.

– Kun kävimme siellä JP:n kanssa, saimme valita nahkanaamiot. Valitsin löysän naamion, kun pelkäsin, että kireä ahdistaa.

Sitten seurasi lähietäisyydeltä nähty 50 minuutin ajan sessio, jota myös ohjaaja JP Valkeapää kuvailee shokeeraavaksi. Mukana oli satuttamista ja alistamista. Kosonen sanoo istuneensa aitiopaikallaan session ajan likipitäen katatonisessa tilassa.

– Tajusin vasta myöhemmin, mitä kaikkea oikein näin. Kun JP heitti autolla kotiin, ihmettelimme molemmat toisillemme, että noh, mitä fiiliksiä? Kosonen muistelee.

– Kokemus veti aika hiljaiseksi.

Krista Kososelta on tulossa Koirat eivät käytä housuja -elokuvan lisäksi piakkoin myös toinen elokuva. Seitsemän ohjaajan yhteisteos ja absurdilla arjen huumorilla sävytetty sukupuolittuneen vallankäytön normalisointia käsittelevä Tottumiskysymys nähdään elokuvateattereissa 27. syyskuuta.