Eini unelmoi vuosia Tanssii tähtien kanssa -kisaan pääsystä, kunnes säikähti yhtä asiaa: ”Olen hullu, kun lähdin!”

Eini odottaa malttamattomana, että pääsee näyttämään taitonsa TTK-kisassa, ja uskoo, ettei hänen korkkarikokemuksellaan ole vaikeaa tottua tanssikenkiin. Yksi asia sai hänet kuitenkin säikähtämään.

Laulajatähti Eini on iloinen siitä, että sai tanssinopettajakseen Sami Heleniuksen.

18.9.2019 7:38

Syksyn Tanssii tähtien kanssa -kisan tanssinopettajat totesivat ohjelman lehdistöpäivänä kuin yhdestä suusta, että suurin osa tämänvuotisista kilpailijoista on todella taitavia.

Tanssilavojen suosikkilaulaja Eini on aina halunnut kisaan mukaan.

– Olen katsonut TTK:n kaikki tuotantokaudet ja ajatellut aina, että voi kunpa pääsisin tuohon ohjelmaan, Eini kertoo.

– Tosin mielipiteeni muuttui viime vuonna, kun näin, miten kova taso kisassa oli. Silloin muistan ajatelleeni, että en kyllä ikinä menisi mukaan, hän jatkaa nauraen.

Mutta tässä sitä nyt ollaan.

– Olen hullu, kun lähdin kisaan, mutta olisin vielä hullumpi, jos en olisi lähtenyt, Eini toteaa.

– Tämä on hyvän mielen perheohjelma, ja tanssijoita on ollut aina kaunista katsella – jopa Kanki-Kaikkosta. Toivon vain, että voisinpa olla kepeä ja liitää kauniisti tanssilattialla.

Eini ja Sami Helenius saapuivat näyttävästi Mikko Leppilammen haastatteluun ohjelman lehdistöpäivänä.

Eini on monta kertaa suorastaan liikuttunut tanssinumeroita katsellessaan.

– Olen useasti itkenyt, sillä olen mahdottoman herkkä – jo pelkät musiikkivalinnat saavat minut joskus kyyneliin, Eini kertoo.

– Toivon, että pystyisin saavuttamaan ohjelmassa sen, että joku itkisi minun esitystäni katsellessaan.

Tanssimisesta Einillä on jonkin verran kokemusta, ja laulajana rytmi on toki hallussa. Hän ilahtui saadessaan tanssinopettajakseen leppoisan ja humoristisen Sami Heleniuksen.

– On positiivista, että Eini on niin innolla mukana. Eini tulee treenisalille energiaa täynnä, ja hän todella haluaa tehdä töitä. Se on tässä hommassa jo puolet, Sami muistuttaa.

Myös Sami myöntää, että tällä kaudella kilpailijoiden taidot ovat poikkeuksellisen korkeat.

– Kova on kattaus, vielä kovempi kuin viime vuonna, hän tuumaa.

Tanssinopettajat hehkuttavat kauden kisaajien tasoa.

– Kyllä! On entinen taitoluistelija (Laura Lepistö), pikaluistelija (Mika Poutala) ja rokkikukko (Olli Herman), joka tekee spagaatin ilmassa, Eini luettelee.

Tanssinopettaja Sami Helenius kertoo, että treeneissä lähdetään aivan aluksi vartalon kannatuksesta ja keskustan löytämisestä.

– Haluan oppia sen ryhdin, joka kaikilla tanssijoilla on! Tanssihan on parasta kehonhuoltoa ja todella hyvää keskivartalon hallintaa, Eini pohtii.

Kunnosta treenit eivät jää kiinni, sillä Eini kertoo treenaavansa lähes päivittäin salilla tai lenkkeillen. Tanssitreenejä varten hän raivasi viikot vapaiksi niin, että laulukeikat sijoittuvat viikonlopuille.

– Kunto on hyvä. Olen tehnyt paljon erilaisia intervallitreenejä, jotta Samin ei tarvitsisi vetää kivirekeä perässään.

Einillä on omasta takaa yksi ehdoton valttikortti: pitkät ja näyttävät sääret, jotka ovat tanssiessa eduksi.

– Tanssiasujenkaan suhteen en ole kovin tarkka, sillä minullahan on aina mikroshortsit keikoillakin jalassa – kuten myös korkkarit, joten tanssikenkiin totutteleminen ei ole vaikeaa, hän nauraa.

Lue koko artikkeli Einin ja toisen kisaajan Mikael Jungnerin mietteistä ennen Tanssii tähtien kanssa -ohjelman alkua uudesta Tv-lehdestä. Tv-lehti on myynnissä 18.–24.9. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion löydät täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?