Huutokauppakeisari ei ole uskoa korviaan: suomalaisen muusikkolegendan kitarasta pyydetään lähes kymppitonnia

rac

Julkaistu:

Suomen huutokauppakeisari
Juha Laitilan kanssa kauppoja hierova Aki Palsanmäki pöyristyy, kun koomikko kertoo hintapyyntönsä suomalaisen muusikkolegendan kitarasta.
Suomen huutokauppakeisari tekee tiistain jaksossa kauppoja Juha Laitilan kanssa. Laitila on uransa aikana työskennellyt muusikkona, näyttelijänä, imitaattorina, koomikkona ja juontajana. Hänet muistetaan muun muassa roolisuorituksista tv-ohjelmissa Lihaksia ja luoteja (1996) ja Huuliveikot (1997–2000) sekä Pekko-elokuvista, joissa hänet nähtiin Kaino Lingsmanina.

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ja hänen vaimonsa Heli suuntaavat Laitilan luo tekemään löytöjä. Laitilan myynnissä olevista aarteista löytyy kolme kiinnostavaa kitaraa, joista yksi on suomalaiselle muusikkolegendalle kuulunut, vuonna 1918 valmistettu akustinen Levin-kitara.

– Tämä on J. Karjalaisen entinen kitara! Tällä on tehty Kolme cowboyta -kappale, Laitila paljastaa ohjelmassa.

Laitila kertoo kunnostaneena huonokuntoisen kitaran takaisin hyvään soittokuntoon. J. Karjalainen on aikanaan ostanut kitaran entisöitynä Kitarapajasta, ja Laitila hankki sen itselleen artistilta vuonna 2000.


Aki Palsanmäki tietää, että myynnissä on todella arvokas soittopeli.

– Onko myyntihinta satasia vai tuhansia? Täytyy melkein kuulostella, mitä Juha pyytää. Voi olla, että joudutaan yksilöimään kaikille tuotteille oma hinta, Aki miettii kaupankäynnin kulkua.

Kolmen kitaran lisäksi Juha Laitilalla on myynnissä sekalaisia tavaroita, muun muassa taidetta, biljardipeli, ukulele, neuvostoliittolaisia nukkeja, sähkötakka ja mopo.

Kun Aki kuulee, mitä Laitila pyytää tuotteista, hän on kuin puulla päähän lyöty: tuotteiden yhteishinnaksi tulee nimittäin 10 000 euroa.

– Onko nuo Levin-merkkiset kitarat niin arvokkaita? Siinä vaiheessa rupesin miettimään, että mitäs nyt tehdään, Aki toteaa jaksossa.


Huutokauppakeisari tarjoaa tavaroista 2 000 euroa, mutta Laitila ei suostu tekemään kauppoja siihen hintaan. 3 000 eurollakaan yhteisymmärrykseen ei päästä.

– Silloin et ole kitaroita ostamassa, Laitila toteaa ykskantaan.

– Onko hän edes selvillä, mistä ollaan kauppaa tekemässä? Sanotaanko näin, Laitila naureskelee.

Aki päättää jättää kitarat pois kaupankäynnistä. Laitila esittää jäljelle jäävistä tuotteille uuden myyntihinnan, mutta summa ei vieläkään miellytä Akia.

Suomen huutokauppakeisari tiistaisin kello 21 Nelosella ja Ruudussa. Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt