Paula Vesala osti oman talon ja jää pitkälle vapaalle – ”Haluan mennä perhejuhliin, silakkamarkkinoille ja nukkua pommiin”

Julkaistu:

Tv-lehti
Tänään Vain elämää -jaksossa nähtävä Paula Vesala kertoo IS Tv-lehden haastattelussa nauttivansa eniten perusarjesta sienestäen ja marjastaen. Jatkuvan keikkatyön vuoksi hän on menettänyt monet elämän tärkeät hetket.
Tänään Vain elämää -ohjelmassa vietetään Paula Vesalan päivää. Ohjelman kuvaukset osuivat kiireiseen keikkakesään.

– Tänä vuonna on ollut niin paljon kivoja töitä, mutta tiedostan sen, että työn laatu alkaa kärsiä, jos on liikaa erilaisia työkeikkoja. Tein jossain vaiheessa töitä jopa öisin – käänsin musikaaleja ja muuta, Paula kertoo IS Tv-lehden haastattelussa.

Vesala aikoo lomailla loppuvuodesta, lokakuun Hartwall Areenan keikkojen jälkeen.

– Aion olla täysin vapaalla, ja se on ihanaa. Tein samanlaisen päätöksen 2017: olin kotona yli vuoden ilman keikkoja ja kiertue-elämää. Kirjoitin ja sävelsin.

Artistin työssä hän on joutunut aina ensimmäisenä luopumaan juhlapyhistä perheiden ja ystävien kanssa, koska on ollut jatkuvasti kiertämässä Suomea.

– PMMP:n aikoina en ollut ikinä kenenkään lakkiaisissa tai häissä, koska me olimme kaikki juhlapyhät huutamassa mikrofoniin, Paula sanoo.


– Haluan, että minulla on aikaa mennä perhejuhliin, silakkamarkkinoille, nukkua pommiin ja kutsua ihmisiä kylään ihan ex tempore.

 

Minulla on nykyään oma talo, joten hommia riittää: pihassa haravointihommia, muuten pyykkäystä ja siivousta.

Yhdysvalloista palattuaan Paula on kotiutunut Suomeen hyvin ja on ostanut itselleen ja pojalleen talon.

Vapaa-ajallaan Paula rakastaa luontoa ja hyvin arkisia asioita.

– Teen supertavallisia asioita: käyn sienessä, marjassa, vietän aikaa pojan kanssa, kutsun ystäviä kylään, tykkään uida ja lukea kirjaa. Minulla on nykyään oma talo, joten hommia riittää: pihassa haravointihommia, muuten pyykkäystä ja siivousta, Paula luettelee.


Paulalla on siis luvassa konserttisalikiertue ja Hartwall-areenan keikat sekä loppuvuodesta valmistuva uusi levy.

– Uusi levy on matka viime vuosistani: se on jännä trippi, johon mahtuu kaikenlaista.

Vain elämää -ohjelmaan Paula osallistui viimeksi syksyllä 2014. Sen jälkeen on todellakin tapahtunut paljon: sooloura, ero, muutto Yhdysvaltoihin ja jälleen takaisin Suomeen.


Tällä kertaa ohjelmassa ei ole luvassa tarinoita surun täyttämästä lapsuudesta, vaan Paula halusi lähteä ohjelmaan enemmän ilon kautta.

– Synkistelin jo tarpeeksi viime kerralla, Paula naurahtaa.

Paula Vesala kärsii pahasta esiintymisjännityksestä – fanin suorat sanat keikan jälkeen juuttuivat mieleen: ”Tuntuu aina pieneltä kuolemalta”


Hän sai viimeksi Vain elämää -ohjelmasta valtavasti koskettavia yhteydenottoja, ja hänestä tuli kertaheitolla myös artistina samaistuttavampi avattuaan itseään ja kokemuksiaan aivan uudella tavalla.

 

Päädyin parikymppisenä PMMP:n kanssa suoraan lööppien kautta julkisuuteen ja seurustelin julkisuuden henkilön kanssa. Minusta tuli melko sulkeutunut, koska häpesin menneisyyttäni.

– Päädyin parikymppisenä PMMP:n kanssa suoraan lööppien kautta julkisuuteen ja seurustelin julkisuuden henkilön kanssa. Minusta tuli silloin melko sulkeutunut, koska häpesin menneisyyttäni, Paula pohtii.

– Myöhemmin tajusin, että ei elämässäni ole mitään hävettävää: on ollut sellaista ja tällaista, mutta sitä ei tarvitse hävetä. Ja kun asiat puhuu ääneen, se vapauttaa olemaan ihan eri tavalla.

Artikkelia muokattu 14.9. klo 08:56: Päivitetty tieto, että Vesala jää lomalle vasta lokakuun Hartwall Areenan keikkojen jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt