Tubettaja­veljekset palaavat Haluatko miljonääriksi? -kisaan – kilautus managerille häkellyttää Jaajon: ”Oudoin reaktio, mitä olen ikinä saanut”

rac

Julkaistu:

Tubettajaveljekset Roni ja Mike Bäck palaavat Haluatko miljonääriksi? -kisaan sarjan uuden kauden aloitusjaksossa.
Uusi Haluatko miljonääriksi? -kausi starttaa julkkisjaksolla, jossa pääsystä pelaamaan kisaavat ja rahaa omalle hyväntekeväisyyskohteelleen keräävät maailmanmestarit Veli-Matti Savinainen ja Jere Sallinen, näyttelijät Riku Nieminen ja Leena Pöysti sekä tubetähdet Roni ja Mike Bäck.

Salamannopeat Roni ja Mike selvittävät tiensä alkukarsinnan kautta pelaamaan ja hot seatille Jaajo Linnonmaan eteen. Viime kaudella Bäckin veljekset poistuivat tyhjin käsin, mutta nyt he ovat saaneet uuden tilaisuuden ja ovat päättäneet pelata toisin.

– Tällä kertaa me puhutaan hitaammin ja kaikki oljenkorret käytetään heti ensimmäisessä kysymyksessä, jos on pakko, toteaa Mike.

Viime kaudella poikien matka pysähtyi 500 euron kysymykseen. Kovin helppoja kysymyksiä ei ole luvassa tälläkään kertaa, ja pitkää pohdintaa aiheuttaa 700 euron kysymys: Kuka toimi eduskunnan pääsihteerinä vuosina 1992–2015?

Bäckit päättävät heti, että Pekka Herlin se ei ole.

– Kuka noista kuulostaa pääsihteeriltä? Roni tiedustelee veljeltään.

– Seppo Tiitinen ei kuulosta sihteerin nimeltä, pähkäilee Mike.

Pojat päättävät kääntyä yleisön puoleen. Yleisö tietää, ja peli jatkuu.


Seuraavan kysymyksen arvo on 1 000 euroa, ja sen kohdalla tartutaan jälleen oljenkorteen. Nyt kilautetaan kaverille, ja langan päästä vastaa poikien manageri Emmi.

– Jaajo Linnonmaa Haluatko miljonääriksi? -ohjelmasta, hyvää iltaa, Jaajo toivottaa.

Langan päästä kuuluu ainoastaan kauhistunut:

– Ei, ei, ei...

– Tämä on oudoin reaktio, mitä mä olen ikinä saanut tässä ohjelmassa, toteaa Jaajo huvittuneena.

– Ei mitään, kiva ku soitit, Emmi vastaa ja repeää jälleen kikatukseen.

Roni ja Mike hierovat kiusaantuneena kasvojaan. Jaajo varmistaa, toimiiko Emmi veljesten managerina ja Emmi vahvistaa asian.

– Otan osaa, Jaajo kuittaa.

Mike esittää kysymyksen managerille:

– Kuka esitti uudelleen sanoitetun version kappaleesta Candle in the Wind prinsessa Dianan hautajaisissa?

Manageri vastaa heti ja on täysin varma vastauksestaan. Mike huutaa kuitenkin vielä varmuudeksi perään:

– Tulee potkut, jos menee väärin!


Yksi illan viihdyttävimmistä hetkistä koetaan myös, kun veljekset yrittävät ratkaista, kuka neljästä ehdotetusta henkilöstä on suunnitellut kuuluisan Tivoli-lepotuolin. Pojilla ei ole hajuakaan suunnittelijasta.

– Miltä se sun mielestä näyttää? Tiiätsä mikä toi on? kyselee Mike veljeltään.

– Jos me tiedettäis, minkä näköinen se on, ja meillä ei ole mitään hajua näistä neljästä suunnittelijasta, niin onko sillä väliä, miltä se näyttää? hämmästelee Roni veljensä kysymystä.

Mike haluaa veikata Yrjö Kukkapuroa, joka hänestä tuntuu parhaalta.

– Mulla on sellainen fiilis, että haluaisin jäädä tähän, Roni sanoo, mutta Yrjö Kukkapuro kuulostaa hänenkin mielestään kyllä suunnittelijatyypiltä.

– Tässä on enemmän voitettavaa kuin hävittävää, jos me veikataan. Me saadaan nyt jotain, ja se on ihan uskomaton saavutus meille, Mike perustelee.

Roni vielä empii vastausta, kun Mike jo huutaa:

– Lukitaan A!


Bäckit pelaavat peliä intuitiivisesti ja fiiliksen mukaan – vastaavat yleensä vaihtoehdoista sen, mikä kuulostaa hyvältä, ja se selvästi kannattaa, sillä tällä kertaa veljekset eivät poistu studiosta tyhjin käsin.

Aikaa jää vielä seuraavillekin kilpailijoille, ja jakson lopussa penkille ehtivät vielä kisaamaan näyttelijät Riku Nieminen ja Leena Pöysti.


Haluatko miljonääriksi? starttaa lauantaina 14.9. kello 20 Nelosella ja Ruudussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt