Bull-sarjan kulisseissa iso skandaali: naistähti syytti päätähteä seksuaalisesta häirinnästä – sai lähteä ja ”maksettiin hiljaiseksi”

Julkaistu:

Uusi Tv-lehti
Bullin kolmas kausi alkaa tv:ssä viikon kuluttua. Viime vuonna sarjan kulisseissa muhi skandaali liittyen seksuaaliseen häirintään, kun Eliza Dushku täräytti suorat sanat sarjan päänäyttelijälle, NCIS Rikostutkijat -sarjasta tutulle Michael Weatherlylle.
Puolustaisitko oikeudessa perheenäitiä, jonka ennustettu elinikä on hoitovirheen vuoksi noin neljä kuukautta vai puolustaisitko isoa, pahaa vakuutusyhtiötä, joka ei korvaa äidin leikkausta, mikä pidentäisi tämän elinikää?

Bull-sarjan kolmannen kauden ensimmäisessä jaksossa hypätään tilanteeseen, jossa Michael Weatherlyn näyttelemä psykologi Jason Bull lakimiestiimeineen joutuu yrityksen taloudellisten vaikeuksien vuoksi tämän tiukan valinnan eteen.

Jaksoa siivittää kepeä komedia sekä muutamien vakiintuneiden näyttelijöiden pistelevä dialogi. Lopussa löytyy jokin kompromissi tai opetus ja jaksot päättyvät useimmiten onnellisesti. Sarja perustuu löyhästi Dr. Philin varhaiseen uraan, ja Phil McGraw on toinen sen luojista.


Jason Bull -hahmo toimii oikeudessa lakimieskollegoidensa tukena ja analysoi valamiesten käyttäytymistä auttaen tiimiään. Bull esitetään sarjassa vaikeasti tulkittavana hahmona, joka osaa kohauttaa aina, kun käsikirjoitus sitä kaipaa.

Päänäyttelijä Michael Weatherly kohautti viime vuonna myös henkilökohtaisessa elämässään joutuessaan skandaalin keskelle. Selvisi, että Bullin vastanäyttelijä Eliza Dushku oli syyttänyt tätä seksuaalisesta häirinnästä jo vuonna 2017.


Muun muassa Buffy, vampyyrintappaja -tv-sarjasta tuttu Dushku kiinnitettiin rikosjuristi J. P. Nunnellyn rooliin vuonna 2017, sarjan ensimmäisen kauden lopussa. Tuottaja ja käsikirjoittaja Glenn Gordon Caron oli luvannut Dushkulle pysyvää näkyvyyttä sarjan tulevilla tuotantokausilla.

Dushku ehti työskennellä sarjaa tekevälle tuotantoyhtiö CBS:lle vain hetken aikaa – näytellen vain kolmessa jaksossa – kun hänet yllättäen pyyhittiin pois käsikirjoituksesta. The New York Timesin mukaan tv-tähti epäili tämän johtuvan siitä, että hän oli nostanut kissan pöydälle ja puuttunut kollegansa käytökseen.

Weatherly oli ilmeisesti sanonut sopimattomia asioita Dushkulle – myös julkisesti ja muun tuotantotiimin kuullen. NYT uutisoi, että Weatherly oli laukonut kommentteja naisen ulkonäköön liittyen, vitsaillut raiskauksesta ja ehdottanut kolmen kimppaa.

Dushku oli päättänyt puuttua asiaan ja puhui miehelle tämän sopimattomasta käytöksestä henkilökohtaisesti. Pian tämän jälkeen hän sai kuulla, ettei enää jatka näyttelemistä sarjassa.

Kun Dushku värväsi lakimiehet ja uhkasi viedä tuotantoyhtiön oikeuteen, hänet ”maksettiin hiljaiseksi”, ja lakimiehet päätyivät 9,5 miljoonan dollarin sovittelumaksuun, kertoi Deadline. Myöhemmin selvisi, että CBS yritti piilotella summaa sarjan tuotannon kuluihin.

Sarjalle vahvistettiin tänä vuonna neljäs kausi, ja päänäyttelijä Michael Weatherly jatkaa Bullina. Deadline paljasti toukokuussa, että CBS:n ratkaisun seurauksena sarjan tuotannossa mukana ollut Steven Spielberg erosi tuotannon puuhista kahden muun tuottajan kanssa.

Lue lisää tausta-artikkeleita ja uutisia tuoreimmista tv-ohjelmista uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 11.–17.9. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion löydät täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt