Yle: Suomalainen Anne jätti aviomiehensä WTC-tornien vuoksi – avautuu nyt seksuaalisesta seurustelusuhteestaan rakennukseen

Julkaistu:

Ylen esittämässä dokumentissa seurataan objektiseksuaalin elämää.
Keskiviikkona tv:ssä nähdään Tuukka Hoikkalan dokumenttielokuva Rakkaani WTC. Dokumentti kertoo kolmekymppisestä Annesta, joka seurustelee vuonna 2001 tuhoutuneiden World Trade Centerin kaksoistornien kanssa.

Objektiseksuaali rakastuu ja tuntee välittämistä erilaisiin esineisiin ihmisten sijaan. Tällaisia esineitä voivat olla esimerkiksi rakennukset, kulkuvälineet ja koneet. Objektiseksuaali kokee myös, että esineet vastaavat hänen tunteisiinsa.

– Me ollaan ihan tavallisia tuntevia ihmisiä. Käydään töissä ja opiskellaan, meillä on harrastuksia ja ihmissuhteita, ilot ja surut, haaveet ja menneisyys. Ja seksuaalinen suuntautuminen. Se on vain osa ihmistä, Anne muistuttaa.

Ylen mukaan tunteet kaksoistorneja kohtaan roihahtivat vasta kunnolla vuoden 2016 aikana, kun Anne muutti erilleen ex-aviomiehestään ja alkoi seurustella tornien kanssa. Hän ei ole koskaan nähnyt torneja tai edes vieraillut niiden muistomerkillä, mutta ylläpitää suhdettaan muun muassa kuljettamalla mukanaan tornien pienoismalleja.

– Mä ihastuin niihin vasta niiden vuoden 2001 iskujen jälkeen, enkä ollu edes tienny niitten olemassaolosta ennen sitä. Niimpä mä tuskailin aika kauan, että saanko mä rakastaa niitä? Voinko mä sanoa olevani niitten kans parisuhtees? Onko mun tunteet sallittuja, ku ei se oo "eläessään" edes nähny mua eikä tienny musta mitää, Anne paljastaa.

Anne haluaa dokumentin myötä rohkaista objektiseksuaaleja olemaan omia itsejään.

Voit katsoa dokumentin alla olevalta videolta:Objektiseksuaaleja on käsitelty aiemmin myös muun muassa dokumentissa Esineitä rakastavat ihmiset. Dokumentissa seurataan ihmisiä, jotka kiintyvät esineisiin ja uskovat, että niilläkin on sielu. Voimakas tunnepitoinen yhteys kytkee muiden muassa amerikkalaisen Erikan Eiffel-torniin sekä Berliinin muuriin.
Erika Eiffel meni rakastettunsa Eiffel-tornin kanssa naimisiin vuonna 2007. Hänellä on Eiffelin lisäksi yli 20-vuotinen suhde Berliinin muurin kanssa.

Toimittaja Janne Flinkkilä on kirjoittanut kirjan objektiseksuaali Erika Eiffelistä. Teos on nimeltään Rautaiset rakastajat (Like, 2012).

Rakkaani WTC Yle TV2:lla keskiviikkona 11.9. kello 22.30.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt