Pihla Viitalan tähdittämä Marian paratiisi sai maailmanensi-iltansa Torontossa – elokuva herätti runsaasti kansainvälistä kiinnostusta - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Pihla Viitalan tähdittämä Marian paratiisi sai maailmanensi-iltansa Torontossa – elokuva herätti runsaasti kansainvälistä kiinnostusta

Elokuvaohjaaja Zaida Bergrothin neljäs pitkä elokuva Marian paratiisi sai perjantaina 6.9. maailmanensi-iltansa Toronton kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Saga Sarkola, Satu Tuuli Karhu ja Pihla Viitala tähdittävät Marian paratiisia, joka kertoo karismaattisesta lahkojohtajasta Maria Åkerblomista ja tämän seuraajista. Vasemmalla kuvassa ohjaaja Zaida Bergroth.

8.9.2019 11:57

Elokuva sai erinomaisen vastaanoton. Paikalla Torontossa juhlimassa olivat ohjaaja Zaida Bergrothin lisäksi pääosanäyttelijät Pihla Viitala, Satu Tuuli Karhu ja Saga Sarkola sekä tuottajat Kaisla Viitala ja Daniel Kuitunen elokuvayhtiö Komeetasta.

Tositapahtumien inspiroima, 1920-luvulle sijoittuva Marian paratiisi kertoo karismaattisesta lahkojohtajasta Maria Åkerblomista ja tämän seuraajista. Marian paratiisin Suomen ensi-ilta on 4. lokakuuta.

Elokuvan rooleissa nähdään Pihla Viitalan, Satu Tuuli Karhun ja Saga Sarkolan lisäksi muun muassa Tommi Korpela, Elina Knihtilä ja Jan Korander.

– Toronton festariyleisö on paras! Sali oli loppuunmyyty, keskustelu innostunutta ja kysymyksistä ei tullut loppua. Pihlan, Satu Tuulin ja Sagan näyttelijäsuorituksia kehuttiin ja myös kuvaaja Hena Blomberg sai paljon kiitosta. Elokuvaa pidettiin intensiivisenä ja hurjana. Itsellenikin oli erittäin jännittävää nähdä se nyt ensimmäistä kertaa yhdessä yleisön kanssa, ohjaaja Zaida Bergoth kertoo.

Saga Sarkola, Satu Tuuli Karhu, Zaida Bergroth ja Pihla Viitala olivat paikalla Torontossa elokuvan ensi-illassa.

Maria Åkerblomina nähdään Pihla Viitala.

– Vaikka elokuva lokeroituu selkeästi eurooppalaisiin elokuviin, oli palaute elokuvan jälkeen positiivista – myös hämmentynyttä, mutta kiinnostunutta. Oli upeaa nähdä elokuva ensimmäistä kertaa valkokankaalta juuri Torontossa. Tämä on iso A-luokan festari, eikä tänne pääseminen ole mikään itsestäänselvyys, Viitala kehuu.

Marian paratiisin toisessa pääroolissa teinityttö Salomena nähdään Jussi-palkittu Satu Tuuli Karhu sanoo.

– Oli liikuttavaa nähdä elokuva Torontossa ja yllätyksekseni uppouduin tarinaan niin täysin, että unohdin välillä pitkäksikin aikaa missä olimme. Yleisön reaktioiden kuuleminen oli todella mielenkiintoista ja palkitsevaa. Keskustelutuokio yleisön kanssa elokuvan jälkeen oli lämmin, Karhu kiittelee.

Saga Sarkola, Satu Tuuli Karhu ja Pihla Viitala tähdittävät Marian paratiisia, joka kertoo karismaattisesta lahkojohtajasta Maria Åkerblomista ja tämän seuraajista. Vasemmalla kuvassa ohjaaja Zaida Bergroth.

Yleisössä nähtiin Åkerblomin lahkossa eläneiden Torontossa asuvia sukulaisia.

– Mielenkiintoista oli, että yleisössä oli Torontossa asuvia Åkerblomin lahkossa eläneiden sukulaisia, jotka ovat kuulleet - samoin kuin me tekijätkin – tarinoita näistä hurjista tapahtumista. He olivat vaikuttuneita elokuvasta ja kiittivät siitä Zaidaa. Olemme myös saaneet jo ensimmäiset yhteydenotot kansainvälisiltä ostajilta, tuottajat Kaisla Viitala ja Daniel Kuitunen kertovat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?