Kommentti: Big Brother on kestänyt alle viikon, mutta kuvamateriaali ei kestä päivänvaloa – mitä ihmettä talossa oikein tapahtuu?

Julkaistu:

kommentti
Big Brother -talon tapahtumat ovat eskaloituneet viidessä päivässä vastakkainasettelusta petipuuhiin. Siihen on hyvä syy, kirjoittaa Ilta-Sanomien toimittaja Wilma Ruohisto.
Viime sunnuntaina paluun tehnyt Big Brother on saanut ensimmäisen viikkonsa aikana suomalaisen tosi-tv-yleisön syömään kädestään. Ajoittasiin äänentoistoon ja verkkaiseen leikkaukseen liittyvistä ongelmista huolimatta ohjelma on onnistunut lunastamaan paikkansa realityohjelmien isoveljenä, äitinä ja vaikka pikkuserkkuna.

Syitä on monia. Niitä eritellessä toimivat usein tiiviit, kolmen kohdan kokonaisuudet:

1. Casting

2. Casting

3. Casting

Selitetään. Big Brotherin kilpailijoiden esittelyn jälkeen vaikutti siltä, että mukaan on nyt vain haettu mahdollisimman paljon vastakkainasettelua, vakaumuksia ja kärkkäitä mielipiteitä. Tuotanto rummutti, ettei uusiutuneessa Big Brotherissa mässäiltäisi seksillä ja alastomuudella. Ei tarvitsisi, kun on mielenkiintoisia tyyppejä tarjoamassa sisältöä.

Kiva juttu, mutta tämä kantava ajatus unohdettiin varmaan kertoa asukkaille. Tai castingin porukka on vielä ajateltua nerokkaampaa: Omia agendojaan manifestoivien persoonien välimaastoon onnistuttiin sujauttamaan myös niitä potentiaalisia pareja. Tai molempia.

Ohjelmaa on esitetty vain viiden (5) päivän ajan, mutta asukkaat (Jukka ja Eeva-Leena) ovat jo ehtineet tyhjentämään talon kondomivarastoja. Tällaisiin tuloksiin ei olla pystytty edes peitonheilutteluohjelmien kruunaamattomassa kuninkaassa, Temptation Islandissa, puhumattakaan kauniiden ihmisten henkilöbrändien rakenteluohjelma Love Islandista.


Näiden realityjen syvimmät tarkoitusperät nivoutuvat juuri makuuhuoneen puolelle. Miksi sitten BB on juuri se, missä vanhan sananlaskun mukaisesti sattuu ja tapahtuu?

Aikaisempina vuosina syitä on haettu alkoholinkäytöllä ja asukasprofiililla. Kuitenkin tätä kirjoittaessani BB-talossa ei olla vietetty vielä yksiäkään bileitä tai saatu edes saunaa lämpenemään. Tapahtumia ei siis voi kuitata ”kännissä ja läpällä”. Jollain tosin on pakko. ”Selkäranka kuin puutarhaletkulla”, kuten Eeva-Leena tiivisteli omia tunnelmiaan perjantaiaamuna.

En kuitenkaan usko, että tässä tapauksessa kyse on pelkästään luustontiheydestä. Big Brotherin ulkomaailmasta eristetty, ajoittain järjettömän virikkeetön elämä on omiaan laittamaan asukkaan aivot solmuun. Voi puhua niin sanotusta tosi-tv-kuplasta.

Talossa unohtaa hämmentävän nopeasti, että omat toilailut lähetetään suoraan draamanjanoisille katsojille. 24 tuntia vuorokaudessa. Asukkaat ovat myös autuaan tietämättömiä siitä, kuinka heistä on viimeisten viiden päivän aikana tullut kävelevää meemimateriaalia.

Loppukevennykseksi: IS:n tekemän selvityksen mukaan lähes 45 prosenttia kyselyyn vastanneista olisi valmis hyppäämään BB-talossa petipuuhiin ainakin ”tilanteesta riippuen”. Kyselyyn vastasi muutamassa tunnissa yli 26 000 henkilöä.

Joten ehkä tilanne ei ole edes niin paha.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt