Poliisi murhasi raa’asti lahjakkaan koripalloilijatytön – tapauksen perusteella luotiin uusi laki Alaskassa

Julkaistu:

Tv-lehti
Uudessa rikossarjassa kerrotaan 19-vuotiaan tytön kuolemasta, jonka jälkeen tehtiin uusi laki. Sen mukaan työvuorossa olevalle poliisille, joka murhaa, on langetettava 99 vuoden vankilatuomio.
Uusi sarja The Face of Evil on rakenteeltaan samantyylinen kuin Friin muut tosielämän murhasarjat, joita kanavalla riittää: tarkastelussa on kuuluisa murha, haastateltavina on tutkijoita sekä uhrin tai epäillyn tekijän tunteneita henkilöitä, ja tilanteet on dramatisoitu näyttelijöin.

Toki tällaisilla sarjoilla on katsojansa, ja murhatapaukset ovat aina järkyttäviä. The Face of Evil -sarja alkaa tapauksella, jonka perusteella Alaskassa säädettiin uusi laki.

Lahjakas koripallonuori Sonya Ivanoff, 19, murhattiin teloitustyyliin vuonna 2003 Nomen kaupungissa, jossa on vain noin 3 500 asukasta. Häntä oli ammuttu lähietäisyydeltä niskaan.

Murha herätti kauhua, sillä kaikki tunsivat iloisen ja taitavan urheilijatytön ja miettivät, kuka asukkaista voisi olla murhaaja.


Tutkimuksia vaikeutti alusta asti se, että murhaaja osasi peitellä jälkensä, eikä ruumiin löytöpaikalta saatu haaviin aluksi mitään ratkaisevia todisteita. Tapaus piti antaa lopulta valtion poliisitutkijalle, sillä alkoi löytyä silminnäkijöitä, joiden mukaan Sonya nousi yön tunteina poliisiauton kyytiin.

Nomen poliisivoimissa oli vain seitsemän henkilöä, joista yksi todettiin syylliseksi. Hänet tuomittiin 101 vuodeksi vankeuteen 2005, ja kaksi vuotta myöhemmin säädettiin laki nimeltä The Sonya Ivanoff Law. Sen mukaan työvuorossa olevalle poliisille, joka murhaa, on langetettava vähintään 99 vuoden vankilatuomio.

The Face of Evil, torstaisin 5.9. alkaen, Frii klo 23.00

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt