Lauri Ylönen suunnittelee uutuusohjelmassa julkkiksille design-talot: mukana Toni Wirtanen ja Jannika B, Mikko Kuustonen ja Hanna Brotherus...

rac

Julkaistu:

Design by Lauri
Muusikko Lauri Ylönen suunnittelee uutuusohjelmassa taloja tunnetuille suomalaisille.
The Rasmus -yhtyeen keulakuva Lauri Ylönen on valloittanut vuosien mittaan lukemattomia esiintymislavoja pitkin maailmaa. Kaksi vuotta sitten luova taiteilija laajensi osaamistaan asuintalojen suunnittelun pariin.

8. lokakuuta laulajan uusi intohimo nousee jälleen tapetille, kun lifestyle-sarja Design by Lauri alkaa TV5:lla ja Dplayssa.

Sarjassa Laurin suunnittelupöydälle päätyy neljä hyvin erityylistä projektia ja kohdetta.

Muusikko Mikko Kuustonen ja koreografi Hanna Brotherus haluavat vapaa-ajan asunnon Mäntyharjulle. Hannan sukujuuret ovat Mäntyharjulla, ja heillä on molemmilla paikkakunnasta paljon hyviä muistoja.


Laulajapariskunta Jannika B ja Toni Wirtanen omistavat tontin Hollolassa, jonne he suunnittelevat kakkosasuntoa. Tarkoitus on viettää tulevaisuudessa aikaa paitsi Lahden kaupunkikodissa, myös mitä suuremmissa määrin Hollolassa luonnon rauhassa.


Huippu-uran jääkiekkoilijana tehneellä Ville Leinolla on tontti Inkoossa, jonne hän haluaa pysyvän kodin puolisonsa Eveliina Alanteen kanssa. Jääkiekkouran lopettamisen jälkeen Ville on perustanut vaatefirman Billebeinon. Taiteellinen Ville tarvitsee talon, jossa hän voi pyörittää bisnestään ja harrastaa muun muassa maalaamista.


Pitkäaikaiset ystävät, näyttelijät Tommi Korpela ja Kari Hietalahti haaveilevat modernista pakopaikasta Kotkan saaristossa, joka toimii tukikohtana kaksikon perinteisille kalaretkille. Yllätys on suuri, kun Lauri ehdottaa ratkaisuksi varsin epätyypillistä ratkaisua.


Talojen painopisteet vaihtelevat kohteesta riippuen designista ekologisuuteen ja omavaraisuuteen, mikä on Laurille suunnittelijana mieluinen haaste. Inspiraatiota muusikko hakee vierailemalla kiinnostavissa arkkitehtuurisissa kohteissa ympäri maailmaa, etenkin Japanissa. Kuten uutta biisiä kirjoittaessa, asuntojen suunnittelun mielenkiintoisin hetki on suunnitteluvaihe, kun kanvas on vielä tyhjä.

Design by Lauri TV5 tiistaisin 8.10. alkaen klo 21.00. Katsottavissa myös Dplayssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt