Julkkikset lähtevät hurjista kilomääristä Suurin pudottaja -kisaan: 34-vuotiaan kunto on yli 70-vuotiaidenkin luokassa erittäin huono: ”Hälyttävää” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Julkkikset lähtevät hurjista kilomääristä Suurin pudottaja -kisaan: 34-vuotiaan kunto on yli 70-vuotiaidenkin luokassa erittäin huono: ”Hälyttävää”

Julkaistu: 4.9.2019 10:25

Suurin pudottaja Suomi -ohjelmassa karistettiin kiloja ja vanhoja tottumuksia. Osa kilpailijoista palasi kuvauksista täysin muuttuneina ja jopa kuntoiluun hurahtaneina, vaikka alkupainot olivatkin heille itselleen shokkihoitoa.

Keskiviikkona alkavassa Suurin pudottaja Suomi -ohjelmassa seurataan seitsemän julkisuudesta tutun henkilön taivalta ylimääräisten kilojen pudotuksessa.

Aloitusjaksossa selviää kaikkien kilpailijoiden aloituspaino, josta he lähtevät kiloja karistamaan, ja joillekin se oli todellista shokkihoitoa.

Minttu Murphy-Kaulasen paino oli 92,5 kg, Juhani Tammisen 114,5 kg ja Nina Mikkosen 86 kg.

– Ihan hirveää! Mä oon kohta yhtä leveä kuin mä oon pitkä, 152 cm pitkä Mikkonen toteaa.

Niina Kuhtan lähtöpaino oli 103,2 kg ja Akseli Herlevin 141,3 kg.

– Onhan tuo aika reilusti, Herlevi toteaa, vaikka uskoikin painonsa olevan yli 150 kg.

Pertti ”Nipa” Neumann lähtee pudottamaan painoaan 107,3 kilosta ja Riitta Väisänen 96,7 kilosta.

– Miten mä voin olla noin painava? Jotenkin hävettääkin, Väisänen hämmästelee tuloksen nähtyään.

Suurin pudottaja Suomi -kilpailu starttaa tänään.

Jos kilot laittoivat kisailijoiden pasmat sekaisin, niin lääkärintarkastuksen tulokset ne vasta järkytystä aiheuttivatkin.

Minttu Murphy-Kaulanen ja Niina Kuhta eivät voineet kuunnella ja kommentoida omia tuloksiaan ilman kyyneliä.

– Kyllä se oli hälyttävää kuultavaa, 34-vuotias Akseli Herveli kertoo, kun kuuli, että hänen kuntonsa olisi jopa 70-vuotiaiden miesten ikäluokassa erittäin huono.

– Sä oot saanut melkoisen jackpotin näitä metabolisen oireyhtymän riskitekijöitä, eli sulla on ne ihan kaikki, lääkäri puolestaan kertoo vakavana Neumannille.

– Se tuli aikamoisena shokkihoitona aluksi, 59-vuotias laulaja kommentoi terveydentilaansa.

Lääkärit olivat hyvin huolissaan Pertti ”Nipa” Neumannin terveydestä.

Minttu Murphy-Kaulanen paljastaa, ettei ohjelman painonpudotusrutiini tuntunut hirveältä. Se johtuu jo aiemmasta muutoksesta elintavoissa. Hänen miehensä kauppias Sampo Kaulanenkin on tehnyt elämäntaparemontin.

Pariskunta urheilee paljon yhdessä, ja muutamia Lapin tuntureitakin on huiputettu. Hyötyliikuntaa ei Minttu unohda: hän kävelee ja pyöräilee, eikä jätä autoa ihan kaupan oven viereen.

Ohjelman aikana hän kertoo kuitenkin oppineensa yhden asian.

– Opin syömään lautasmallin mukaan ja 2–3 tunnin välein, jotta aineenvaihduntani pysyy kunnossa. Ja ettei verensokeri heittele, hän kertoo.

Nina Mikkonen toteaa olevansa pian yhtä leveä kuin pitkäkin.

Muutama viikko sitten Nina Mikkonen kertoi, että hänen painonsa tipahti kaksinumeroisella luvulla sarjan kuvauksissa.

Nina ja muut kilpailijat sitoutuivat kesän alussa kuukauden ajaksi tiukkaan ruokavalioon ja treenirutiiniin.

Suurimmat pudottajat olivat yhtä mieltä siitä, että terveellisen ruokavalion, syötävien kalorimäärien vähentämisen ja säännöllisen liikkumisen yhdistelmä on tehokas tapa karsia kiloja.

Akseli Herveli on kisan painavin osanottaja.

Ravintolayrittäjä Akseli Herlevi sai ohjelman rutiineista alkusysäyksen elämäntapamuutokseen. Hän asetti ohjelman alussa tavoitteekseen pudottaa vuodessa 50 kiloa. Hampurilaisbisneksillään mainetta niittänyt Herlevi kertoo, että ystävien tuoma tuki ohjelman jälkeen on ollut todella arvokasta.

– Nyt kun kerron tutuille urheilemisestani, saan salille helposti treenikavereita. Salille meneminen on mielestäni rankempaa kuin itse treenaaminen, Herlevi toteaa.

Muusikko Pertti ”Nipa” Neumann hurahti uuteen lajiin ohjelman kuvausten aikana.

– Minä sytyin siellä ohjelman kuvauksissa hirveästi siitä, kuinka uiminen ja vesi liikuntaelementtinä sopivat minulle, Dingo-tähti hehkuttaa.

Kuukauden mittainen kokemus oli lokakuussa 60 vuotta täyttävän muusikon mielestä tervetullut.

– Kyllä siellä havahtui siihen, mitä suuhunsa pistää.

– Oli merkittävää huomata oma tilanne ja jaksaminen. Ei tässä olla enää kaksvitosia, vaikka sitä mielellään niin asian mieltäisi, muusikko naureskelee.

Julkkisryhmän valmentajina kisassa toimivat Janni Hussi ja Aki Manninen.

Suurin Pudottaja Suomi Nelosella keskiviikkoisin klo 20. Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?