Aivoinfarktin saanut Salkkarit-tähti Maija-Liisa Peuhu kulkee yhä kävelykepin kanssa: ”Pelko on jäänyt” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Aivoinfarktin saanut Salkkarit-tähti Maija-Liisa Peuhu kulkee yhä kävelykepin kanssa: ”Pelko on jäänyt”

Näyttelijä Maija-Liisa Peuhu kävelee yhä kepin kanssa, mutta lähtee uuteen Salkkarit-syksyyn tarmoa täynnä.

Maija-Liisa Peuhu pitää roolihahmostaan Ulla Taalasmaasta. Myös fanit saavat pian nähdä entistä enemmän Ullaa, kun Peuhun käsikirjoittama Ullalla on asiaa -spin off alkaa.­

30.8.2019 7:00

Salatut elämät -tähti Maija-Liisa Peuhu, 77, sai lokakuussa 2015 aivoinfarktin, joka vei hänet viikoiksi sairaalahoitoon.

Ulla Taalasmaan roolissa kansan suosikiksi noussut Peuhu ei suostunut tinkimään työstään. Hän kertoi viime keväänä Ilta-Sanomien haastattelussa saapuneensa katsojien tietämättä pyörätuolissa sarjan kuvauksiin. Ensimmäinen työpäivä oli vain viikon kuluttua infarktista.

Vasen jalka ei palautunut ennalleen, mutta torstaina Salattujen elämien tiedotustilaisuudessa Peuhu kertoi vointinsa olevan hyvä.

– Eihän se napista painaen lähde tai muutu, mutta kyllä mä nyt kävelen, iloisena ja pirteänä itsenään tiedotustilaisuudessa esiintynyt Peuhu totesi Ilta-Sanomille.

– Mutta käytän edelleen keppiä, koska pelkään, että kaadun. Se pelko on jäänyt, jatkaa pitkän linjan näyttelijä, jonka mukaan infarkti veti alkuun ennen kaikkea väsyneeksi.

Maija-Liisa Peuhu viihtyy Ulla Taalasmaan roolissa ja on käsikirjoittanut uuden Ullalla on asiaa -spin offin.­

Päättynyt kesä oli Peuhun mukaan poikkeuksellinen.

– Se oli ihmeellinen kesä mun elämässä. Pisin, mitä olen koskaan viettänyt työttömänä, kertoo Peuhu, joka ei muista olleensa aiemmin kolmea kuukautta tekemättä töitä.

Aika ennen uuden Salkkarit-syksyn alkua kului leppoisasti pieniä kotihommia tehden ja akkuja lataillen.

– Luin paljon, kuuntelin musiikkia ja katselin telkkaria. Elin niin, että katsotaan, kuinka paljon mulla on puhtia, kun työt taas alkavat, kertoo nainen ja vakuuttaa, että virtaa riittää, kun kuvaukset jatkuvat hänen osaltaan ensi viikolla.

Salatut elämät on tällä hetkellä Peuhun ainoa työprojekti.

– Ennen kuin ilmoitin saaneeni kohtauksen, kyselyjä tuli kokoajan, mutta kun ilmoitin siitä, kyselyt loppuivat.

Peuhu ei kuitenkaan vaikuta katuvan sitä, että kertoi sairauskohtauksesta julkisuudessa salattuaan ensin asian.

– Siihen loppui myös se, että kaikki kyselivät, että mikä sulla oikein on, eikä tarvitse minun tarvinnut enää valehdella.

Uutta haastetta jo yli 20 vuotta jatkuneessa sarjassa on tuonut uuden Ullalla on asiaa spin off -sarjan käsikirjoitusprojekti. Torstaina esitettyjen maistiaisten perusteella luvassa on ullamaisen suoraa puhetta.

– En voi hirveästi vielä sanoa, mitä kaikkea on tulossa, mutta vanhalle ihmiselle tulee kaikenlaista mieleen. Ei se tänä päivänä ole enää niin, että nuoruus on hulluus ja vanhuus viisaus. Kyllä vanhoillekin tulee hulluja ajatuksia, hän vihjaa.

Ulla Taalasmaan hahmo on ollut mukana alusta asti, vaikka Peuhu oli välillä poissa sarjasta. Fanit tulevat yhä mielellään tervehtimään topakkaa Ullaa, jolta ei jää Pihlajakadulla mikään naapuruston tapahtuma huomaamatta.

– Kyllä ne käyvät halaamassakin, niin nuoret kuin vanhatkin. Jos joku nuori poika tulee sanomaan, että mä niin tykkään sinusta, kysyn aina, että miten ihmeessä, kun sä olet noin nuori, nauraa Peuhu.

– Joku on kyllä joskus sanonut myös, että se on sitten kamala se sinun hahmo. Mutta minun mielestäni Ulla on aivan ihana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?