Jättiyllätys! Irina Vartia palaa Salkkareihin – vuoden tauko alkoi ikävissä merkeissä: ”Aikalailla suoraan kuvauksista leikkauspöydälle” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Jättiyllätys! Irina Vartia palaa Salkkareihin – vuoden tauko alkoi ikävissä merkeissä: ”Aikalailla suoraan kuvauksista leikkauspöydälle”

Näyttelijä Irina Vartia palaa syksyllä Salkkareihin asianajaja Monica Mustavaaran rooliin.

Irina Vartia palaa vuoden tauon jälkeen Pihlajakadulle.­

29.8.2019 18:03

Tv:n suosikkisarja Salatut elämät on palannut jälleen kesätauolta, ja fanit ovat päässeet seuraamaan, mitä eriskummallista Pihlajakadulla taas tapahtuukaan.

Torstaina järjestetyssä Salattujen elämien syyspressissä julkistettiin jälleen liuta uusia näyttelijöitä, jotka ovat joko tulleet mukaan sarjaan jo keväällä tai tulevat mukaan juonikuvioihin syksyn edetessä. Tällaisia näyttelijöitä ovat esimerkiksi Celin El Azizi, Ville Kettunen, Julia Korpinen ja Pablo Ounaskari.

Koska hahmojen ja näyttelijöiden kierto sarjassa on välillä nopeaakin, tulee sarjaan takaisin myös vanhoja tuttuja. Hanna Kinnusen esittämä Salla asteli kevään päätösjaksossa pilaamaan Ismon (Esko Kovero) ja Jutan (Maarit Poussa) hääsuunnitelmat, Timo Jurkan hahmo Lasse Sievinen puolestaan asteli Pihlajakadulle tuttuna jörmynä ja hääti asunnossaan majailleen Aaron (Teemu Lehtilä) pois kodistaan.

Yllätyksenä syyspressissä ilmoitettiin, että myös asianajaja Monica Mustavaaraa näytellyt Irina Vartia palaa takaisin sarjaan.

– Oli kyllä tosi kiva tulla takaisin. Mulla oli aina takaraivossa se, että jos mun hahmo kirjoitetaan takaisin, niin olen kyllä valmis palaamaan, Vartia kertoo.

Vartian Monica-hahmo nähtiin sarjassa aiemmin vuosina 2014–2018. Kovapintainen lakinainen poistui Pihlajakadulta ihmissuhdekiemuroiden kautta. Monica oli naimisissa Jirin (Mikko Parikka) kanssa ja heillä oli yhteinen pieni poika Magnus. Elo ei kuitenkaan ollut pelkkää ruusuilla tanssimista ja lopulta Monica päätyikin sänkyyn aviomiehensä alaikäisen serkun Severin (Roope Puhakka) kanssa.

– Monica alkoi elää uutta ”teini-ikää” ja hän alkoi sekoilla esimerkiksi Severin kanssa, joka oli skandaali. Sen jälkeen hän tajusi, että tämän pitää loppua. Lopulta hän otti poikansa mukaan ja lähti pois Pihlajakadulta. Hän muutti kuitenkin niinkin kauas kuin Espooseen, Vartia kertoo hahmonsa poistumisesta.

– En tiedä käyttääkö Monica metroa, mutta Espoosta on lyhyt matka tulla takaisin, hän jatkaa nauraen.

Vartia oli pois sarjasta reilun vuoden ajan. Paluu kuvauksiin oli hänelle hyvin mieluinen.

– En ole koskaan ollut vaihto-oppilaana, mutta uskon, että se olisi ollut tosi samanlaista. On ollut kivaa olla muualla, mutta samalla on ikävöinyt tuttuja ja turvallisia luokkakavereita, opettajia, rehtoria, jo valmistuneita koulukavereita ja uusia ekaluokkalaisia, hän nauraa, verraten Salkkarit-tekijätiimiä kouluoloihin.

Viime marraskuussa nähdyssä Salkkarit-jaksossa Severi ja Monica päätyivät samaan sänkyyn.­

Vuoden Salkkarit-tauko ei alkanut Vartialla kovin hyvissä merkeissä.

– Jouduin aikalailla suoraan kuvauksista leikkauspöydälle. Mulla oli paha välilevytyrä, joka vaati leikkausta. Sekin oli yksi syy, miksi opiskelin tauon aikana jooga-opettajaksi: ajattelin, että mulla tulee kuntoutettua itseni kunnolla, jos mulla on siinä kunnon tavoite. Ja sainkin itseni takaisin kondikseen, hän kertoo.

Kaikki kääntyi parhain päin ja Salkkarittoman vuoden aikana Vartia on ehtinyt monenlaista.

– Olen pitänyt silmäni auki ja sanonut todella moniin asioihin ”kyllä”, hän kertoo.

Hän kertoo olleensa töissä kesäteattereissa, opiskelleensa joogaohjaajaksi, matkustelleensa pariin kertaan Los Angelesissa ja tehneensä siellä myös töitä.

– Kuvasin Losissa indieleffaa ja feattasin Miska Kajanuksen biisillä ja musiikkivideolla. Loin siellä myös tietysti suhteita tällä alalla.

– Olen entinen punkkari, niin olen tehnyt paljon valtavirrasta poikkeavia projekteja ja kaikki sellainen kiinnostaa mua.

Vajaat kaksi vuotta sitten Vartia erosi aviomiehestään, jonka kanssa hän ehti olla yhdessä kaiken kaikkiaan 14 vuoden ajan.

– Toki sekin on vaikuttanut siihen, että olen voinut tehdä niin monenlaista. Luovuin perinteisestä kodista ja muusta. Minulla ei ole mitään, mikä olisi pitänyt minua kiinni tietyssä paikassa, esimerkiksi asunto- tai autolainaa, omakotitaloa tai lemmikkiä, hän kertoo.

Tulevana syksynä Vartialla on kuitenkin jälleen Salkkarit, mikä pitää hänet kiireisenä ja työn touhussa.

– Tämä sitouttaa minua nyt, mutta tulevaisuudestahan ei tiedä, hän nauraa.

Näyttelijätöiden lisäksi hänellä on luvassa myös esimerkiksi juontokeikkoja. Vaikka työkiireitä riittääkin, niin hän ehtii silti käymään taas syksyllä Yhdysvalloissa.

– Sain Salkkarit-tauon aikana sellaisen moodin päälle, että katselen laajemmin ympärilleni. Ja kun mulla on kansainvälisiä haaveita ja jopa mahdollisuuksiakin, niin haluan katsella erilaisia vaihtoehtoja laajasti. Haluan tehdä näyttelijän työtä monipuolisesti. En vain ison kaliiperin juttuja vaan myös pienempiä.

– Haluaisin löytää kansainvälisen agentin, ja minulla onkin yksi neuvottelu jo menossa, hän sanoo salaperäisenä.

Kansainvälisen uran lisäksi Vartialta löytyy myös yksi haave, joka ei välttämättä tulisi ensimmäisenä mieleen.

– Tykkään tehdä musiikkia ja laulaa. Mulla on sellainen ihmeellinen taiteellinen haave, että saisin tehdä tangolevyn! hän paljastaa.

– Se on erittäin pitkässä liemessä, mutta sellaista vähän niin kuin tehdään. Mutta katsotaan tuleeko siitä koskaan mitään, hän nauraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?