Uuden Maajussi-kauden suosikki Jouko, 64, on käynyt sadoilla nettitreffeillä – ei halua naisen tulevan liikaa iholle: ”Muutaman olen heittänyt aika nopeasti takavasemmalle”

Jouko lähti mukaan Maajussille morsian -ohjelmaan tosimielellä. Hän sai naisilta ennätyksellisen määrän kirjeitä.

Viljatilaa Hyvinkäällä pitävästä Joukosta, 64, tuli maatilan isäntä perinnönjaon kautta vuonna 1982. Jouko on siirtynyt jo osittain eläkkeelle ja löytänyt intohimon matkustamisesta.

Nyt Joukon elämässä olisi tilaa ja aikaa aikuiselle parisuhteelle ja naiselle, jonka kanssa voisi lähteä yhdessä reissuun ja nauttia luonnosta ja elämästä.

Jouko on myös ohjelman kirjekuningas, sillä yhteydenottoja tuli laatikkokaupalla.

– En odottanut saavani kuin jotain kymmenkunta kirjettä. Niitä tulikin kaksi kertaa enemmän kuin noille pojille, Jouko myhäili Maajussille morsian -ohjelman pressitilaisuudessa maanantaina.

– Onhan se mieletön määrä. Täytyy olla kiitollinen. Esittelyjakso on näköjään uponnut. Yksinäisiä naisia on niin paljon enemmän kuin miehiä. Usein tämän ikäiset miehet eivät ole valmiita parisuhteeseen. Heillä on perheet perustettu ja lapset hommattu, eivätkä he halua parisuhdetta.

Yli 20 vuotta sitten eronnut Jouko oli naimissa 17 vuotta. Hänellä on kolme aikuista lasta.

– Yksinhän tässä elellään, koska siitä on nyt 10 tai 15 vuotta, kun viimeinen lapsi lähti maailmalle. Erosta on sen verran aikaa, että rima on aika korkealla naisen suhteen.

Eron jälkeen Jouko ei löytänyt sopivaa saumaa uudelle parisuhteelle.

– Sitä törmäsi samanlaisiin naisiin. Kun itsellä on lapsia ja naisella on lapsia, niin aika nopeasti huomasi, että tämä yhtälö ei toimi. Voidaan tapailla, mutta se on vaikeata. On naisen kuviot, on miehen kuviot, mutta saako ne yhdistettyä? Kaksi asuntoa, kaksi arkea. Se ei ole niin yksinkertaista. Nyt mulla on aikaa ja naisella on toivottavasti aikaa.

Nuori nainen, joka haaveilee vielä omasta lapsesta, ei kuitenkaan kuulu Joukon suunnitelmiin.

– En halua enää istua pallomeressä, mies nauraa.

Oletko etsinyt näiden vuosien aikana parisuhdetta?

– Onhan sitä tullut käytyä tanssipaikoilla ja nettitreffejä ehdin aika paljon. Varmaan 100 tai 200. Niissä on vain se, että kun menee treffeille ja nainen kävelee tuolta, niin ennen kuin sanot yhtä sanaa, teet sen päätöksen että ei tule mitään. Sanotaan mitä sanotaan, ulkoinen olemus vaikuttaa niin paljon, ettei halua edes tutustua, jos ulkoinen olemus lyö vastaan.

Jossain vaiheessa treffeillä juokseminen alkoi kyllästyttää.

– Kun oli se kymmenen treffiä peräjälkeen, eikä yksikään natsannut, niin aloin ajatella että ei ole mua varten luotu edes sitä yhtä ihmistä.

Samojen asioiden kertominen uudestaan ja uudestaan alkoi maistumaan pakkopullalta.

– Olin puutunut kertomaan aina samat asiat itsestäni. Vuosia kun meni, niin rupesin lyhentämään omaa tarinaa. Lopulta sanoin vain, että tule treffeille ja katsotaan ne kemiat sitten siinä. Kirjoittelu ei vie mihinkään. Tulee vaan väärä kuva, joka ei vastaa todellisuutta ja kaikki lopahtaa siihen.

Maajussit Jouko (vas.), Juho, Arttu ja Lauri (oik.) ja keskellä juontaja Vappu Pimiä.

Kun Joukolta kysyy hänen naisihannettaan, vastaus tulee nopeasti.

– Pitää olla silmää hivelevä. Sellainen sanavalinta ei ainakaan loukkaa ketään. Jokainen päätelköön itse, mitä se tarkoittaa.

Vaimoehdokkaan luonteenpiirteistä Jouko arvostaa rauhallisuutta.

– Pitää olla tavallaan napakka, kivan rauhallinen ja naisellinen. Eikä saa tulla liian herkästi iholle. Se on ärsyttänyt monissa naisissa, että he ovat tulleet taloon ja asettuneet sinne. Alkaneet määräilemään, että tämä pitää laittaa näin ja näin. Olen muutaman heittänyt aika nopeasti takavasemmalle, että kyllä se mun tapetti saa olla just noin. Kymmenen vuoden aikana mun luona kävi monia naisia ja he sössivät sen kun tulivat iholle. No, he olivat sen luontoisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?