Maajussille morsian -sarjasta tuttu Teija sairastui vakavasti: painajaismainen tilanne pakotti luopumaan hevostilasta – ”Kävin lähellä kuolemaa”

Julkaistu:

maajussille morsian
IS selvitti, mitä takavuosien tv-Maajusseille kuuluu. Hevostilan emäntä Teija Särkelä joutui pistämään tilansa myyntiin puhjenneen allergian takia. Se aloitti pitkän sairauskierteen, joka romahdutti Teijan terveyden.
Maajussille morsian -sarjan toisella tuotantokaudella nähty hevostilaa pyörittävä Teija Särkelä, 54, hurmasi tv-katsojat rempseällä luonteellaan. Rakkautta ei tv-sarjasta löytynyt, mutta se ei sinkkuna viihtyvää naista haittaa.

– Ei tässä iässä enää jaksa vääntämään suhteita tai miestä passata. Minulla on sulhasen virkaa toimittamassa jackrusselinterrieri Kaapo! Teija nauraa.

Teijan elämässä on tapahtunut paljon sarjan kuvausten päätyttyä. Hevostila on nyt myynnissä. Hän kertoo allergisoituneensa pahasti hevosille ja joutuneensa siksi lopettamaan hevostyöt.

– Minulla on niin paha allergia, etten voi enää edes asua tallin yhteydessä olevassa talossa. Onhan se haikeaa luopua tilasta. Ihan älytön juttu, että ei voi enää tehdä sitä työtä, mitä on tehnyt koko elämänsä. Hevosia en voi harrastaa enää ollenkaan.


Entinen maajussi harmittelee, että terveyshuolia elämässä on ollut viime aikoina aivan liikaa. Viime vuonna hän sairastui vakavasti ja joutui pitkäksi aikaa sairaalahoitoon.

– Kävin lähellä kuolemaa. Minulla oli niin hirveät kalkkiarvot, että lääkärit epäilivät minulla olevan pahanlaatuinen syöpä. Kaksi viikkoa he tutkivat, että missä syöpäkasvain on, mutta sitten selvisi, että minulla on sarkoidoosi, Teija kertaa.

Sarkoidoosi on autoimmuunisairaus, jossa elimiin muodostuu pieniä tulehdussolukertymiä. Hän saa nyt sairauteen hoitoa, mutta lääkityksellä on ollut hankalia sivuvaikutuksia.

– Olen nyt puolen vuoden ajan syönyt kortisonitabletteja ja se on melkoista myrkkyä! Tulipa puolessa vuodessa 15 kiloa lisää painoa. Ei paljoa naurata. Olen läski, mutta olenpahan elossa! Teija täräyttää.

– Kaikki alkoi allergiasta. Sitten minulla todettiin ykkösluokan diabetes. Kaikki ovat autoimmuunisairauksia, joiden uskon helpottavan, kun minun ei enää tarvitse käydä talleilla.


Teija kuvailee, ettei Maajussille morsian varsinaisesti mullistanut hänen elämäänsä, vaan arki on jatkunut melko samanlaisena kuin aina ennenkin. Toisinaan jotkut tunnistavat naisen tv:stä tutuksi maajussiksi ja rupeavat juttusille.

– Sitä ihmettelen, että vieläkin ihmiset tunnistavat Maajusseista, vaikka ohjelmasta on jo 10 vuotta. On se kumma juttu, että siitä leimasta ei pääse ikinä eroon.

Maajussille morsian on jäänyt päällimmäisenä Teijan mieleen positiivisena kokemuksena, vaikka ohjelma ei Teijan mielestään antanutkaan aivan totuudenmukaista kuvaa hänestä.

– Haluan nähdä ja kokea uusia asioita, joten olin jännä nähdä, miten televisio-ohjelmaa tehdään. Jokaiselle maajussille tehtiin ohjelmassa jonkinlainen rooli ja minusta tehtiin ohjelmassa tyhjäpäinen naurava akka. Vähän tympeästi ohjelmassa roolitetaan ihmisiä, mutta muutoin Maajussit oli hauska kokemus.

Sairauslomalla oleva Teija aikoo muuttaa kotiseudulleen Syötteelle, kun tila menee kaupaksi. Hän pyörittää siellä vuokramökkitoimintaa, johon aikoo tulevaisuudessa panostaa entistä enemmän.

– Kunhan saan tilan myytyä niin muutan Syötteelle ja vuokrailen mökkejä. Minulla on suunnitelmissa rakennuttaa saunamaailmaa, palju ja grillikotaa. Liitän mökkitoimintaan ylimääräisiä juttuja ja alan panostaa Syötteellä olevaan toimintaan.

Ison tilan myyminen ei tapahdu hetkessä, mutta Teija on luottavainen, että tila löytää kyllä oikean ostajan aikanaan.

– Pyrin olemaan tilalta poissa ja uskon siihen, että ostaja kyllä löytyy.

Lue muiden Maajussille morsian -sarjasta tuttujen maajussien kuulumiset viikonlopun Ilta-Sanomista!