Tanssii tähtien kanssa -kilpailijan Trump-kytkösestä valtava kohu Yhdysvalloissa – työntekijät eivät nielleet valintaa mukisematta: ”Oksettava ajatus”

Julkaistu:

Yhdysvaltalaisen Tanssii tähtien kanssa -ohjelman uusi kilpailijavalinta nostatti kulmakarvoja.
Yhdysvaltojen seuraavan Tanssii tähtien kanssa -kauden kilpailijavalinta on aiheutti kohun.

Keskiviikkona Good Morning America -ohjelmassa julkistettiin uuden tuotantokauden kilpailijat. Presidentti Trumpin entinen viestintäpäällikkö Sean Spicer on yksi näistä nimistä.

TTK-sarjaa tuottavan tv-yhtiö ABC:n työntekijät eivät nielleet valintaa ilman mutinoita.

– Valinta oli isku vasten kasvoja niille, jotka joutuivat hänen hölynpölynsä kanssa aikoinaan tekemisiin, kertoo lähde CNN:lle.

Lähde jatkaa, että Spicerin aikana valkoisen talon tiedotus oli jatkuvasti täynnä valheita ja väärää tietoa. Spicer hoiti Trumpin hallinnon viestintäpäällikön ja tiedottajan tehtäviä muutaman kuukauden vuonna 2017.


Huolensa ilmaisi myös sarjaa vuodesta 2006 juontanut Tom Bergeron. Hän julkaisi Twitter-tilillään pohdiskelevan tekstin liittyen Spicerin valintaan.

– Kun lähdin lounaalta TTK:n tuotannonjohtajan kanssa, olin siinä uskossa, että kilpailijoilla ei olisi minkäänlaisia puoluesidonnaisuuksia, Bergeron kirjoittaa twiitissään.

Kilpailijoiden valintaprosessi on Bergeronin mielestä ohjelman tuottajien ja tv-kanavan käsissä. Hän pesee kätensä valintaprosessista ja kertoo, että nämä yhtiön elimet saavat vastata Spiceriin liittyviin kysymyksiin.


– Spicer oli hirveä niin monelle meistä. On oksettava ajatus, että hän osallistuu meidän ohjelmaan ja hänelle maksetaan meidän yrityksen lompakosta, eräs ABC:n työntekijä tilittää CNN:lle.

Yhdysvaltojen hallinnon viestintäpäällikkö esiintyy keulakuvana pressin edustajille. ABC:n ja muiden uutistoimistojen toimittajat ovat yhteydessä viestintäpäällikköön lähes päivittäin.

Spicer erosi tehtävistään kesällä 2017. The New York Timesin mukaan eron taustalla oli erimielisyys presidentti Trumpin kanssa uuteen viestintäjohtajavalintaan liittyen.
Näin kirjoittaa IS:n toimittaja Johannes Kotkavirta kommentissaan vuonna 2017, Spicerin kerrottua eroamisaikeistaan:

Lyhyen, vain reilut puoli vuotta kestäneen pestinsä kuluessa Spicer ehti nousta yhdeksi Valkoisen talon näkyvimmistä hahmoista. Hermostuneet, poukkoilevat ja kummallisia möläyksiä sisältäneet esiintymiset muodostuivat käsitteeksi, ja suositun Saturday Night Live -ohjelman tekemä parodia teki Spicerista sekä maailmanlaajuisen tähden että ivan kohteen.


Varietyn mukaan Spicer tulee nettoamaan TTK:n ohjelman kuvauksista vähintään 110 000 euroa. Lähteet paljastavat lehdelle, että kilpailun loppuun selviävät osallistujat voivat tienata jopa 265 000 euroa.

– Tämä on viihdeohjelma. Odotan innolla kuvauksia ja hauskanpitoa. Ja jos ihmiset haluavat uutisia, suosittelen kanavan vaihtamista uutisiin, hän vastasi keskiviikkona CNN:lle kohuun liittyen.

Yhdysvaltojen TTK alkaa syyskuussa ja Spicer nähdään kohusta huolimatta tanssilattialla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt