Nuorena Jalmari Helander ihaili Renny Harlinia – nyt Harlin peukuttaa Helanderin teosta: katso lyhytelokuva

Julkaistu:

rac
red carpet
Nuorena miehenä Jalmari Helander unelmoi tekevänsä ison luokan toimintaelokuvia Renny Harlinin viitoittamalla tiellä. Sellaisia hän päätyikin tekemään, ja nyt Harlin itse lähetti peukutuksen Helanderin tuoreimman teoksen vuoksi.
Sinänsä on osuvaa, että ”esikuva” kannustaa ”opetuslasta” tässä yhteydessä, sillä Jalmari Helanderin tuorein ohjaustyö on Red Carpet -elokuvafestivaalin tämän vuoden tunnuslyhytelokuva. Hyvinkäällä järjestettävän festivaalin kantava idea nimittäin on tuoda suomalaiset elokuvien tekijät yhteen ja kannustaa heitä sparraamaan toisiaan kohti entistä hienompia tuotantoja.
Todennäköisesti molemminpuolinen kannustaminen Helanderin ja Harlinin välillä jatkuu kasvotusten Hyvinkäällä, sillä Harlin tuo uutuuselokuvansa festarin valkokankaalle.
Jalmari Helander tuli tunnetuksi Rare Exports -elokuvallaan. Vuonna 2015 ensi-iltansa sai hänen ohjaamansa toimintaseikkailu Big Game, joka oli valmistuessaan Suomen elokuvahistorian kallein teos.

– Se, että Renny Harlin oli päässyt tekemään isoja elokuvia, joista tykkäsin tosi paljon, antoi mun ymmärtää, että jos kerran joku on sen tehnyt, niin sen täytyy olla mahdollista, Helander sanoi Ylen haastattelussa Big Gamen ensi-illan aikoihin.

Red Carpet -elokuvafestivaali järjestetään Hyvinkäällä 29.8.-1.9.2019. ISTV näyttää festivaalin gaalan suorana lähetyksenä torstaina 29.8.2019 kello 19-21.