Hollywood-ikoni Peter Fonda on kuollut – isosisko Jane Fonda: ”Hän lähti nauraen”

rac

Julkaistu:

Suru-uutinen
Easy Rider -tähti nukkui pois 79 vuoden iässä.
Yhdysvaltalaisnäyttelijä Peter Fonda on kuollut 79-vuotiaana, uutisoi TMZ-viihdesivusto.

Fondan edustaja vahvistaa näyttelijän poismenon sivustolle.

People-lehden mukaan Fonda kärsi keuhkosyövän aiheuttamasta hengitysvajauksesta ja kuoli kotonaan Los Angelesissa.

– Yhtenä elämämme surullisimmista hetkistä emme kykene löytämään sopivia sanoja kuvaillaksemme tuskaa sydämissämme, omaiset viestittävät lehdelle.

– Kun suremme tämän kultaisen ja ystävällisen miehen menettämistä, toivomme samalla, että kaikki juhlistavat hänet lannistumatonta sieluaan ja rakkauttaan elämää kohtaan. Nostakaa malja vapaudelle Peterin kunniaksi.


Fonda muistetaan ennen kaikkea 50 vuoden takaisesta klassikkoelokuvasta Easy Rider – matkalla, jossa hänet nähtiin Dennis Hopperin ja Jack Nicholsonin rinnalla.

Mies esiintyi valkokankaalla myös muun muassa elokuvissa Uleen kulta ja Ghost Rider – aaveajaja.

Kaksinkertainen Oscar-ehdokas Fonda kuului legendaariseen näyttelijäsukuun. Hänen isänsä oli Henry Fonda, sisarensa on Jane Fonda ja tyttärensä Bridget Fonda.

– Hän oli lämminsydäminen pikkuveljeni, perheen puhuja. Vietin loistavia keskinäisiä hetkiä hänen kanssaan näinä viimeisinä päivinä. Hän lähti nauraen, Jane Fonda kommentoi uutistoimisto Reutersin mukaan.


Vuonna 1940 New Yorkissa syntynyt Peter Fonda menetti äitinsä Frances Ford Seymourin jo lapsuudessa, kun tämä riisti oman henkensä.

Fonda paljasti myöhemmin haastatteluissa, että hän oli saanut vasta vuosia myöhemmin tietää äitinsä kuoleman olleen itsemurha. Henry Fonda oli aiemmin kertonyt Seymourille haluavansa avioeron.

Peter Fonda kävi koulua useammassa sisäoppilaitoksessa. 11 vuoden iässä hän loukkaantui vakavasti ammuttuaan vahingossa itseään kiväärillä.

Fondaa jäävät kaipaamaan vaimo Margaret DeVogelaere sekä lapset Bridget ja Justin Fonda aiemmasta avioliitosta Susan Brewerin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt