Zaida Bergrothin Marian paratiisi saa maailmanensi-iltansa Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla

Julkaistu:

Marian paratiisi kertoo lahkojohtaja Maria Åkerblomista ja hänen seuraajistaan.
Zaida Bergrothin ohjaama draamaelokuva Marian paratiisi saa maailmanensi-iltansa Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla syyskuussa.

Elokuva on valittu 5.-15.9. järjestettäville Toronton kansainvälisille elokuvajuhlille osaksi Contemporary World Cinema -ohjelmistoa. Toronton elokuvafestivaalit on yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista tapahtumista elokuva-alalla.

Ohjaaja Zaida Bergrothille kutsu Toronton elokuvajuhlille on jo kolmas, sillä hänen aiemmin ohjaamansa elokuvat Hyvä poika ja Miami valittiin niinikään elokuvajuhlien ohjelmistoon.

– Olen valtavan iloinen ja otettu koko työryhmän, ja erityisesti hienojen näyttelijöiden Pihla Viitalan, Satu Tuuli Karhun ja Saga Sarkolan puolesta. On suuri kunnia saada maailman ensi-ilta Toronton elokuvajuhlille, sanoo Bergroth.

– Iloitsen siitä, että näinkin paikallinen, 20-luvun Kokkolaan ja Meilahteen sijoittuva tarina herättää selvästi kansainvälistä kiinnostusta. Maria Åkerblom on itselleni äärimmäisen kiehtova hahmo, ja odotan jännityksellä miten tarina koetaan. Työryhmämme lähtee ylpeänä edustamaan Marian paratiisia, Bergroth jatkaa.


Elokuvan on tuottanut elokuvayhtiö Komeetta.

– On mahtavaa että Komeetan ensimmäinen pitkä elokuva saa maailman ensi-iltansa näinkin kovatasoisella festivaalilla kuin Toronto. Emme tätä kuitenkaan ihmettele koska Zaidan, näyttelijöiden ja koko työryhmän jälki elokuvassa on vakuuttavaa, iloitsee tuottaja Daniel Kuitunen.

– Lapsena kuulin paljon tarinoita unisaarnaajasta, joka oli asunut naapurissani ja ulkoiluttanut leijoniaan lähipuistossamme. On mahtavaa saada viedä tätä tarinaa nyt Suomen rajojen ulkopuolelle, koska se sopii Mariaan henkilönä. Hänkin oli mahtipontinen ja peloton, tuottaja Kaisla Viitala sanoo.

Marian paratiisi saa Suomen ensi-iltansa 4.10.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt