Antero Mertaranta saa paljon yleisöpalautetta – osa on pakko suodattaa: ”Niitä riittää, jotka jaksavat vuodesta toiseen sitä”

Julkaistu:

Uusi Tv-lehti
Kuusi entistä tai nykyistä urheilijaa matkustaa Antero Mertarannan kanssa valitsemaansa paikkaan muistelemaan huippuhetkiä uudessa Kunnian päivä -tv-ohjelmassa. Selostajalegenda saa monenlaista palautetta yleisöltä.
Selostajalegenda ja tv-konkari Antero Mertaranta, 63, on innoissaan uudesta projektistaan. Hän on ehtinyt tehdä mittavalla urallaan paljon kaikenlaista, mutta uuden Kunnian päivä -tv-sarjan kuvaaminen on selvästi tehnyt vaikutuksen. Ohjelma nähdään sunnuntaisin 18.8. alkaen, MTV3 klo 20.00.

Sarja alkaa mielenkiintoisesti, sillä ensimmäisessä jaksossa Mertaranta matkustaa vuoden 1995 jääkiekon maailmanmestarijoukkueen kapteenin Timo Jutilan kanssa sinne, missä hänen omakin uransa otti kunnolla tuulta purjeisiinsa, Tukholman Globeniin.

– Joku voisi pohtia, että mitä kerrottavaa siinä moneen kertaan kuullussa MM95-tarinassa on, mutta kun se Jutin kanssa käytiin läpi ja siinä viitataan Tapparaan ja moniin muihin asioihin, löytyi vielä valtavasti uutta, Mertaranta sanoo.


Vaikka Mertaranta on tehnyt urallaan kaikenlaista työtä, parhaiten hänet tunnetaan jääkiekkoselostajana. Siinä sarjan alkujakson aiheella, vuoden 1995 MM-kisoilla, on suuri merkitys.

Kisat olivat tuolloin juuri palanneet PTV4:ltä Ylelle, ja Mertaranta oli ensimmäistä kertaa MM-kisojen leijonaäänenä. Turnaus oli erityinen kokemus myös vasta muutaman vuoden mukana olleelle nuorelle selostajalle ja lopullinen lähtölaukaus hänen uralleen selostajana ja kansansuosikkina.

– Olen pitänyt kiinni ammatillisesta osaamisesta niissä lajeissa, joita teen. Että tiedän, mitä teen. Kaikki muu on yleisön hallussa. Toimiiko vai ei? Se on yleisön päätös.

Yksi asia on varma: Mertarannan suosio on ollut noista päivistä lähtien kiistaton. Palautetta hän kertoo saavansa siinä määrin, että on hyvin kartalla siitä, mitä kansa ajattelee. Palautetta tulee monenlaista. Mertaranta käyttää niitä selaillessaan tiettyjä suodattimia.

 

Arvokkaita, rakentavia palautteita kuuntelen mielelläni, mutta paskanjauhamista en ole jaksanut kuunnella enää vuosikymmeniin.

– Arvokkaita, rakentavia palautteita kuuntelen mielelläni, mutta paskanjauhamista en ole jaksanut kuunnella enää vuosikymmeniin. Niitä riittää, jotka jaksavat vuodesta toiseen sitä tehdä.


Muita vieraita sarjassa ovat hiihtäjä Iivo Niskanen, koripalloilija Lauri Markkanen, painija Petra Olli, nyrkkeilijä Eva Wahlström ja paralumilautailija Matti Suur-Hamari.

Mertaranta haluaa korostaa, että koko ohjelma perustuu nimenomaan vieraiden tarinoihin. Niin juontajan kuin yleisönkin roolina on kuunnella ja elää mukana urheilijan valitsemaa kunnian päivää.

Konkari vierastaa suuntausta, jossa toimittaja nostaa itsensä voimakkaasti framille.

– Tässä ohjelmassa vain urheilijat ovat pääosassa. Minun roolini on kulkea reitti heidän kanssaan. Välillä askarruttaa, ovatko tekijät suurempia tähtiä kuin vieraat. Minun mielestäni vieraat ovat aina suurimpia tähtiä.


Tiukasta kannanotostaan huolimatta Mertaranta ei näe toimittajien brändäämisessä mitään väärää, onhan hänelläkin oma brändinsä. Urheilulähetyksissä hän kuitenkin näkee toimittajan roolinsa olevan tapahtumien välittäjä, ei päähenkilö.

– Mitä tekemistä minulla on pelin kanssa? En minä ole pelaaja. Jos vain kysyisin ja vastaisin, enkä antaisi vieraan vastata… Sellaista minä vierastan.

Lue koko haastattelu uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 14.–20.8. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion löydät täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt