Varo juonipaljastuksia! Rakastettu kartanodraama Downton Abbey tulee syyskuussa valkokankaalle – yksityiskohtia julki odotetusta elokuvasta

Julkaistu:

rakastettu sarja
Syyskuussa ensi-iltansa saava elokuva sijoittuu vuoteen 1927. Downtonin kartanoon saapuu kuninkaallisia vieraita ja liuta uusia hahmoja sekoittamaan pakkaa.
1900-luvun alkuun sijoittuvan rakastetun brittisarjan Downton Abbeyn fanien odotus palkitaan syyskuussa, kun Crawleyn aatelissuvun tarina jatkuu valkokankaalla.

Oscar-palkitun käsikirjoittajan Julian Fellowesin tarina ja henkilöhahmot ovat ihastuttaneet ympäri maailmaa. Elokuva onkin erityisen odotettu, koska rooleissa nähdään tutut, rakastetut hahmot – myös Maggie Smithin näyttelemä Granthamin leskikreivitär Violet, vaikka Smith vihjasi jo vuosia sitten, ettei rooli voi jatkua loputtomiin.

– Minkä ikäinen hän olisi? Kun sarja loppui, hän oli noin 110-vuotias. Ei se voi vain jatkua ja jatkua, se olisi epäuskottavaa, hän sanoi vuonna 2015.Elokuvan traileri julkistettiin toukokuussa. Siitä käy ilmi, että vuoteen 1927 sijoittuvassa elokuvassa Downtonin kartanoon saapuu kuninkaallisia vieraita. Kuningas Yrjö V:n ja kuningatar Maryn vierailuun liittyvät valmistelut tuovat säpinää ja vipinää kartanoelämään ja sen jokaiseen kerrokseen.
Televisiosarjan päättyi vuoden 1925 loppuun. Tämän jälkeen Yorkshiressa sijaitsevassa kartanossa on jouduttu vähentämään palvelusväkeä, mutta kun tieto kuninkaan saapumisesta tulee, kutsutaan hätiin myös monen suosikkihahmo – Jim Carterin näyttelemä eläköitynyt hovimestari Carson.


Vanity Fair kertoo, että elokuva käsikirjoitukseen on ammennettu inspiraatiota todellisesta tapahtumasta.

Käsikirjoittaja Fellowes kertoo tutustuneensa kuningas Yrjön ja kuningatar Maryn neljä päivää kestäneeseen vierailuun Wentworth Woodhousessa vuonna 1912.

Tuolloin jaarli ja lady Fitzwilliamille kuuluneessa rakennuksessa on 350 huonetta ja sen on sanottu olevan kaksi kertaa Buckinghamin palatsin kokoinen. Guardianin mukaan kuninkaallinen seurue oli niin suuri, että heidän majoittamiseensa tarvittiin 76 huonetta.
– Uskon, että fanit tulevat olemaan tyytyväisiä. Kahden tunnin elokuvassa on kaikkea, mistä ihmiset pitivät Downton Abbeyssa, Carter sanoi Mirrorille.


Lady Maryn pitkäaikaista palvelijaa Annaa näytellyt Joanne Froggatt on puolestaan aiemmin paljastanut, että Batesin pariskunnalla menee kaikkien vaikeuksien jälkeen vihdoin hyvin.

– Hänellä ja herra Batesilla on 18 kuukauden ikäinen pieni poika, kertoi Froggatt, jonka mukaan elokuvassa tullaan näkemään romantiikkaa, hupia, yllätyksiä, surua ja juonittelua.


Lady Mary avioitui televisiosarjan viimeisellä tuotantokaudella toisen aviomiehensä Henry Talbotin kanssa. Maryn roolissa ihastuttanut Michelle Dockery on kertonut hänenkin roolihahmonsa elävän rauhallista vaihetta rakkauselämässään.

– He (Mary ja Talbot) ovat hyvin kannustavia toisiaan kohtaan ja hyviä ystäviä. On mukavaa nähdä Mary tällaisessa vaiheessa, Dockery on sanonut viitaten Maryn rakkauselämää aiemmin vavisuttaneisiin käänteisiin.
Lady Edithin näyttelijä Laura Carmichael on sen sijaan ollut hyvin vaitonainen hahmonsa vaiheista, ja on tyytynyt vihjaamaan ainoastaan, että fanit ovat todennäköisesti iloisia Edithin puolesta.

Vanhoja tuttuja kuvioita saapuu kuitenkin hämmentämään myös liuta uusia kasvoja. Yksi heistä on Tuppence Middleton, joka näyttelee elokuvassa palvelija Lucy Smithiä.


Näyttelijä sanoi hiljattain Harpers Bazaar -lehdelle olleensa aluksi huolissaan hypätessään mukaan johonkin niin ”suureen ja ikoniseen” kuin Downton Abbey.

– Oli upeaa nähdä kaikki kasvot, joita olen ihaillut niin pitkään, eli se oli upea kokemus, hän hehkutti.
Middleton paljastaa, että hänen hahmonsa Lucy saapuu Downtoniin Imelda Stauntonin näyttelemän ja kuninkaallisessa seurueessa kartanoon saapuvan lady Bagshawen palvelijana.


– Paikalle saapuu siis joukko uusia ihmisiä, joiden persoonallisuuksiin Downtonin vakioväen täytyy sopeutua, kertoo Middleton, joka vihjasi lisäksi Harpers Bazaarille, että Lucy ajautuu romanssiin.

Roolihahmonsa mahdollisesta romanssista on vihjaillut myös Tom Bransonin roolissa nähty Allen Leech.

– Ottaen huomioon, että hän on harvoja, jotka eivät ole löytäneet rakkautta, voisi toivoa ja olettaa, että hänellä on mahdollisuus löytää jotain, Leech on sanonut Entertainment Weeklylle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt