Katso uuden Top Gunin traileri – nostalgiaa, Tom Cruise ja naljailua elokuvateollisuudelle: ”Teidänlaisianne uhkaa sukupuutto”

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Uuden Top Gun -elokuvan traileri julkaistiin torstaina. Tom Cruise palaa Maverickin rooliin.
Vuoden 1986 Top Gun oli yksi 80-luvun menestyneimpiä elokuvia. Nyt yli 30-vuotias sotaklassikko saa jatkoa ja Yhdysvaltojen laivaston lentäjäksi on värvätty jälleen Tom Cruise.

Uuden Top Gun: Maverick -elokuvan traileri julkaistiin Yhdysvalloissa Comic Con -tapahtuman yhteydessä torstaina. Voit katsoa trailerin artikkelin yläpuolella olevasta videoikkunasta.

Cruise palaa rooliinsa Maverick-lentäjän saappaisiin. Trailerissa vihjaillaan, ettei sankari ole juurikaan edennyt urallaan 30 vuoden aikana.

 

Loppu häämöttää, Maverick.

Trailerissa nähdään myös näyttelijälegenda Ed Harris, joka on tunnettu muun muassa Truman Shown ja Westword -tieteissarjan rooleistaan. Elokuvassa Harris näyttelee toistaiseksi nimeämätöntä upseeria.

– Et etene urallasi, etkä vetäydy eläkkeelle ja vaikka kuinka yrität, et suostu kuolemaan, sanoo upseeri Maverickille.

Käsikirjoituksesta on haiskahtavissa tietynlaista ironista naljailua elokuvateollisuudelle, joka on tullut viime vuosina tunnetuksi klassikkoelokuvien uudelleenfilmatisoinneista ja lukuisista jatko-osistaan.

– Loppu häämöttää, Maverick. Teidänlaisianne uhkaa sukupuutto, jatkaa upseeri.

Lausahduksesta voi tulkita symboliikkaa Ramboja, Flash Gordoneita, John McClaneja ja muita 2000-luvun jälkeen elokuvakankaille uudelleentulkittuja kasarihahmoja kohtaan.

– Ehkä näin on. Muttei tänään, toteaa Maverick.

Traileri saa ihokarvat nousemaan pystyyn. Oli se nostalgiaa kasarielokuvaa kohtaan tai reagointia nerokkaaseen markkinointiin – traileri on pysäyttävä.

Trailerista ilmiöksi

Trailerin nettilevityksen jälkeen nokkelimmat ovat jo tarttuneet toimeen ja siitä on muodostumassa pienoinen ilmiö.

Alkuperäistä Top Gun -elokuvaa kunnioittaen trailerista julkaistiin versio, jonka musiikkiraidaksi on valittu kasarielokuvasta tuttu Kenny Logginsin Danger Zone.Star Wars -elokuvasarjan faneille trailerista julkaistiin hieman humoristisempi tulkinta:Top Gun: Maverickin saapuu elokuvateattereihin kesäkuussa 2020.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt