Loukkaantumisia, viivästyksiä, eikä vielä edes nimeä – leijuuko uuden Bond-elokuvan yllä kirous?

Julkaistu:

Järjestyksessä 25. James Bond -elokuvan on määrä saada ensi-iltansa huhtikuussa 2020. Tuotannossa on kuitenkin ehtinyt sattua ja tapahtua, jonka vuoksi elokuvaa on ehditty kutsua jo ”kirotuksi”.
Kun Daniel Craig ilmoitti vetäytyvänsä James Bondin roolista tulevan, järjestyksessä 25:nnen 007-elokuvan jälkeen, alkoi väittely siitä, pitäisikö seuraavan 007-agentin olla nainen tai tummaihoinen.

Nyt Daily Mail uutisoi, että uusi 007 on molempia. Brittinäyttelijä Lashana Lynch, 31, saa nimittäin seuraavassa Bond-elokuvassa Bondin luvan tappaa. Elokuvaa kuvataan parhaillaan Italiassa ja Britanniassa.


Idean takana on tuotantoon pestattu ja feministinä tunnettu tv-käsikirjoittaja Phoebe Waller-Bridge.
Lynch ei näyttele Bondia, vaan täysin uutta hahmoa, joka ottaa haltuunsa Bondin koodinumeron 007 tämän irtisanouduttua MI16-agentuurista.


Brittilehti kertoo uuden seikkailun alkavan, kun Bond viettää eläkepäiviään Jamaikalla, kunnes saa puhelinsoiton M:lta, joka anelee tätä tulemaan takaisin, sillä maailma on uudessa kriisissä.

Elokuvaa kuvataan parhaillaan Italiassa ja Britanniassa, mutta tuotanto on ollut jatkuvasti niin pahoissa vaikeuksissa, että muun muassa Guardian ja Vanity Fair ovat jo luonnehtineet kirouksen leijuvan elokuvan yllä.

Telegraphin mukaan työnimelle Shatterhand on ehditty naureskella, vaikka Bond-pomo Barbara Broccoli kiirehti talvella kertomaan, ettei työnimi ole lopullinen.


Jotain viivästyksiä viivästyksien perään kohdanneen elokuvan tilanteesta kertonee jo se, että Broccoli ja elokuvan toinen tuottaja Michael G. Wilson joutuivat huhtikuussa tunnustamaan, ettei nimeä ole vielä keksitty, vaikka ensi-illan pitäisi olla keväällä 2020.

Viivästysten kierre alkoi, kun alunperin ohjaajaksi valittu Danny Boyle vetäytyi projektista ”luovien erimielisyyksien” vuoksi kolme kuukautta ennen kuvausten aloittamista.

People-lehden mukaan elokuvan ensi-iltaa lykättiin siksi ensi vuoden huhtikuulle, vaikka alunperin elokuvan oli määrä tulla teattereihin jo tämän vuoden lokakuussa.

Oscar-palkitun Boylen lähdettyä ohjaajaksi valitun Cary Fukunagan on puolestaan huhuttu myöhästelleen kuvauksista, koska tämä on pelannut mieluummin videopelejä.
Seuraava isompi viivästys tuli toukokuussa, kun viidennen ja todennäköisesti viimeisen kerran Bondina nähtävä Daniel Craig loukkasi nilkkansa pahasti kesken kuvausten Jamaikalla.

– Hän juoksi kuvauksissa ja liukastui ja kaatui omituisesti, kulisseista kuiskutettiin The Sunille.


Craig, 51, lennätettiin kuvauspaikalta Yhdysvaltoihin tutkittavaksi, ja tämä joutui kaatumisen seurauksena leikkauspöydälle ja sairauslomalle.

Craigin sairausloman tultua julki huhuttiin jopa, että enempien viivästysten välttämiseksi pääpahiksen roolissa oleva Rami Malek olisi joutunut kuvaamaan keskeisiä kohtauksensa ilman Craigia. Vanity Fairin mukaan Malek kuitenkin ampui huhut nopeasti alas.

Kesäkuun loppupuolella tuotanto joutui myös keskelle tirkistelykohua. TMZ:n mukaan 49-vuotias mies on vakoillut piilotetuilla kameroilla naisten vessaa Pinewood-studion tiloissa, joissa Bond 25:ta kuvataan.

Mies pidätettiin ja häntä syytetään tirkistelystä. Amerikkalaissivuston mukaan on toistaiseksi epäselvää, onko miehellä yhteyksiä tuotantoon tai studioon.


Lisäksi yksi tuotannon jäsen loukkaantui aiemmin kesällä lievästi Pinewood-studion tiloissa tehdyn räjäytysstuntin yhteydessä. Samalla vaurioitui osa katosta ja seinäpaneeleista.
Heinäkuun alussa kuvaukset jatkuivat kuitenkin CNN:n mukaan Lontoossa useissa eri kohteissa, jolloin Craig palasi Aston Martinin ratin taakse. Elokuvaa on kuvattu myös Norjassa ja Jamaikalla.

Craig ilmoitti vuonna 2016, ettei häntä enää nähtäisi salaisen agentin roolissa. Tämän jälkeen uutta Bond-tähteä ehdittiin spekuloida vesi kielellä, kunnes hän kuitenkin ilmoitti elokuussa 2017 tekevänsä vielä yhden 007-elokuvan.


Kaikkia päätös ei riemastuttanut, sillä fanit olivat ehtineet odottaa jo Bondin hahmon uudistumista. Craigin Bond on ollut synkkä verrattuna esimerkiksi Roger Mooren aikoihin, jolloin Bondin hahmo oli synkän sijaan hauska.

Daily Mailille puhuneen lähteen mukaan Waller-Bridge onkin tuomassa uuteen elokuvaan enemmän huumoria.

– Lashana on loistava ja Phoeben käsikirjoitus on yhtä älykäs ja hauska kuin voisi olettaa. Tämä Bond-elokuva vetää vertoja joillekin vanhemille elokuville, joissa oli runsaasti huumoria, lähde kertoi uuden sukupolven Bondiksi luonnehtimastaan elokuvasta.

Lisäksi pöyristystä fanien keskuudessa ovat aiheuttaneet Craigin Spectren (2015) jälkeen antamat lausunnot siitä, kuinka hän on kyllästynyt James Bondin hahmoon. Hänen uutisoitiin jopa sanoneen, että viiltäisi ennemmin ranteensa auki kuin palaisi Bondiksi.

– En halua ajatellakaan Bondia. Jos vielä joskus näyttelisin roolissa, tekisin sen ainoastaan rahan takia, Craig totesi Time Out -lehdelle.


The Sunin tietojen mukaan lopullinen käsikirjoitus ei ollut vielä toukokuussa valmis, vaan sitä on viilattu vielä samaan aikaan kuvausten kanssa. Lehden tietojen mukaan myös perfektionistiksi luonnehditun Craigin huhutaan olevan vahvasti mukana uuden elokuvan luovassa tuotannossa, minkä uskotaan myös osaltaan hidastaneen prosessia.

Viimeisin myrsky kulisseissa iski brittilehtien mukaan heinäkuun alussa, kun Bond-tyttönä vuonna 1985 ilmestyneessä 007 ja kuoleman katse -elokuvassa nähty Grace Jones poistui kuvauspaikalta ovet paukkuen, koska hänelle oli kirjoitettu liian vähän repliikkejä.

Daily Mailin lähde uskoo kuitenkin uuden elokuvan vetoavan nuorempaan sukupolveen ja pysyvän silti uskollisena sille, mitä pitkän linjan Bond-fanien odotuksille.

– Bond on yhä Bond, mutta hänen on täytynyt oppia pärjäämään #MeToo -ajan maailmassa.

James Bond -elokuvat näytetään kesän aikana ilmestymisjärjestyksessä Nelosella maanantai-, tiistai- ja keskiviikkoiltaisin kello 21.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt