Hurja paljastus: Tulevan James Bond -elokuvan 007 onkin nainen – Lashana Lynch ottaa haltuunsa kuuluisan koodinimen - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Hurja paljastus: Tulevan James Bond -elokuvan 007 onkin nainen – Lashana Lynch ottaa haltuunsa kuuluisan koodinimen

Tulevan Bond-elokuvan 007 on Lashana Lynch.

15.7.2019 9:21

Kun Daniel Craig ilmoitti vetäytyvänsä James Bondin roolista tulevan elokuvan jälkeen, alkoi väittely siitä, pitäisikö seuraavan 007-agentin olla nainen tai tummaihoinen. Nyt Daily Mail uutisoi, että uusi 007 on molempia. Tästä voimme kiittää feministinä tunnettua tv-käsikirjoittaja Phoebe Waller-Bridgeä.

Brittinäyttelijä Lashana Lynch, 31, saa seuraavassa 007-elokuvassa Bondin luvan tappaa. Elokuvaa kuvataan parhaillaan Italiassa ja Britanniassa.

Lashana Lynch ei elokuvassa näyttele Bondia, vaan uutta hahmoa, joka ottaa haltunsa Bondin koodinumeron 007 tämän irtisanouduttua MI16-agentuurista. Tarina alkaa siitä, kun Bond viettää eläkepäiviään Jamaikalla, kunnes Bond-elokuvista tuttu M soittaa Bondille ja anelee tätä tulemaan takaisin, sillä maailma on uudessa kriisissä. On käänteentekevä hetki, kun M kutsuu 007-agentin sisään toimistoonsa ja ovesta asteleekin Lashana Lynch.

Lashana Lynch on uusi kasvo Bond-elokuvissa.

Bond tuntee seksuaalista vetovoimaa uuteen naispuoliseen 007-agenttiin. Hän kokeilee tavanomaisia viettelykeinojaan, mutta häkeltyy, kun ne eivät tehoa älykkääseen naiseen, joka vain pyörittelee silmiään hänelle. Uusi 007 ei ole kiinnostunut hyppäämään Bondin sänkyyn, ainakaan elokuvan alussa.

Elokuvanteon sisäpiirissä vaikuttava lähde kertoi lehdelle, että ilmaisu ”Bond-tyttö” on nyt pannassa. Bond-elokuvien naisiin viitataan sen sijaan ”Bond-naisina”.

Waller-Bridge, joka on käsikirjoittanut myös HBO-suoratoistopalvelussa katsottavissa olevan trillerisarjan Killing Eve, otettiin mukaan uuden Bond-elokuvan käsikirjoitustiimiin, jotta 57-vuotias elokuvasarja seuraisi aikaansa.

Daniel Craig nähdään viimeisimmistä Bond-elokuvista tuttuun tapaan James Bondin roolissa.

– On ollut paljon keskusteltavaa siitä, onko Bondin merkitys hänessä itsessään, vai tavassa, jolla hän kohtelee naisia, Waller-Bridge on sanonut.

– Uskon, että hän on täysin relevantti nyt. Sarjan on vain kehityttävä ja tärkeä asia on, että elokuva kohtelee naisia oikealla tavalla. Hänen ei ole pakko. Hänen on oltava uskollinen henkilöhahmolleen.

Lynch teki läpimurtoroolinsa taistelijalentäjä Maria Rambeaun roolissa elokuvassa Captain Marvel. Elokuva julkaistiin aiemmin tänä vuonna.

Elokuvan ohjaaja on Cary Joji Fukunaga. Kuvassa myös Daniel Craig.

– Lashana on loistava ja Phoeben käsikijoitus on yhtä älykäs ja hauska kuin voisi olettaa. Tämä Bond-elokuva vetää vertoja joillekin vanhemille elokuville, joissa oli runsaasti huumoria, lähde kertoi lehdelle.

– Tämä on uuden sukupolven Bond. Se tulee vetoamaan nuorempaan sukupolveen samalla, kun se pysyy uskollisena sille, mitä odotamme Bond-elokuvilta.

– Bond on yhä Bond, mutta hänen on täytynyt oppia pärjäämään #MeToo -ajan maailmassa.

25. Bond -elokuvan aikataulua jouduttiin aiemmin lykkäämään, kun ohjaaja Danny Boyle vetäytyi elokuvan ohjaamisesta ”luovien erimielisyyksien” vuoksi. Elokuvan ensiesityspäivää siirrettiin eteenpäin melkein neljällä kuukaudella, keväälle 2020.

Uuden Bond-elokuvan tiedotustilaisuudessa Jamaikalla oli paikalla elokuvan näyttelijöitä. Kuvassa Lea Seydoux, Ana de Armas, Daniel Craig, Naomie Harris ja Lashana Lynch.

Ohjaajaksi päätyi loppujen lopuksi Cary Joji Fukunaga, joka tunnetaan toistaiseksi parhaiten True Detective -rikossarjan kehutun ensimmäisen kauden tekijänä. Siitä Fukunaga voitti muun muassa arvostetun Emmy-palkinnon.

The Sun -lehden tietojen mukaan elokuvan kuvauspaikalla olisi myös tapahtunut kolme räjähdystä, kun tulipallostuntti meni pahasti pieleen. Niiden seurauksena osa katosta ja seinäpaneeleista vaurioitui.

Lehti kertoi, että jotakin putosi studion ulkopuolella rampilla seisseen miehen päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?