Rakastettu hittisarja Skam teki norjalaisnuorista tähtiä – mitä heille kuuluu nyt?

Julkaistu:

Norjalaislehti Se og Hør kertoo, että moni Skamin nuorista tähdistä on jatkanut näyttelemistä myös supersuositun sarjan päätyttyä.
Norjalaisten lukiolaisten värikkäästä elämästä kertova tv-sarja Skam villitsi nuorempia ja varttuneempia katsojia pari vuotta sitten ympäri maailman.

Fanit tyrmistyivät, kun Norjan yleisradioyhtiö NRK ilmoitti yllättäen sarjan päättyvän neljänteen tuotantokauteen.
Sarjan suosio tuli yllätyksenä myös sen tekijöillä. Nuoret näyttelijät saivat kuitenkin elää suhteellisen rauhassa julkisuudelta, vaikka näyttelijöiden Instagram-tilejä seuraavatkin miljoonat innokkaat fanit.

Mutta mitä nuorille näyttelijöille kuuluu nyt, kun pahin pöly sarjan ympäriltä on laskeutunut?

Kesäkuussa uutisoitiin, että muslimityttö Sanan roolissa nähty Iman Meskini on mennyt naimisiin. 22-vuotias Meskini ja hänen puolisonsa Mourad Jarrar avioituivat siviilimenoin ja moskeijassa noin vuoden seurustelun jälkeen.


Kuvausten jälkeen Meskini lähti armeijaan. Sittemmin hän on opiskellut arabiaa ja Lähi-idän tutkimusta Oslon yliopistossa ja julkaissut Instagramissa runsaasti matkailuun liittyviä kuvia.
Sarjan ensimmäisen kauden keskiössä kyseisen kauden päähenkilön Evan suhde Jonakseen. Norjalaislehti Se og Hør kertoo, että Evaa näytellyt 21-vuotias Lisa Teige on esiintynyt Skamin jälkeen elokuvassa Battle, joka sai ensi-iltansa Norjassa vuonna 2018. Elokuvan juoni pyörii tanssin ympärillä.

Tanssilla on keskeinen rooli myös Teigen omassa elämässä. Hän on opiskellut tanssia Oslon taidekorkeakoulussa syksystä 2016 lähtien. Yksityiselämästään Teige on ollut hyvin vaitonainen, mutta viime vuoden lopulla hän paljasti Norjan TV2:lle, ettei ole enää sinkkumarkkinoilla.

Myös Evan poikaystävää Jonasta näytellyt Marlon Langeland, 19, on jatkanut näyttelemistä. Syksyllä hänet nähdään NRK:n uudessa draamasarjassa Twin, jossa on mukana myös Game of Thrones -sarjasta tuttu Kristoffer Hivju.


Langeland kertoi aiemmin Se og Hørille, että Skam-näyttelijät pitävät yhä yhteyttä toisiinsa.

– Näemme joka kesä. On joka kerta hauskaa nähdä koko porukalla, hän kertoi, mutta myönsi, että Skam-suosiolla on ollut hintansa.
– En voi käydä ulkona, kuten aiemmin. En kuitenkaan tahdo rajoittaa elämääni siksi, että minut tunnetaan kaupungilla. Yritän kohdata ihmiset hymyillen.

Skamin toisella kaudella pureuduttiin Nooran ja Williamin romanssiin. Vaaleassa polkkatukassaan ja punatuissa huulissaan tyyli-ikoniksi noussut Josefine Pettersen, 23, on niin ikään jatkanut näyttelemistä teatterituotannoissa Trøndelagissa Nooran roolin jäätyä.

Lisäksi hänet on nähty Oslossa Hair-musikaalissa. Seuraavaksi hänet nähdään ensimmäistä kertaa valkokankaalla elokuvassa Disco, joka saa ensi-iltansa syksyn tai talven aikana.

Lisäksi hänet on nähty Oslossa Hair-musikaalissa. Muutettuaan Osloon hänen uutisoitiin eronneen poikaystävästään Torstein Bakkesta. Seuraavaksi hänet nähdään ensimmäistä kertaa valkokankaalla elokuvassa Disco, joka saa ensi-iltansa syksyn tai talven aikana.

Hurmuri-Williamina nähty Thomas Hayes, 22, on hän esiintynyt televisiotuotannoissa Skamin jälkeen. Viime aikoina sillä rintamalla on ollut hiljaista, mutta sen sijaan Hayes on julkaissut Instagramissa useita musiikkiin liittyviä päivityksiä eri instrumenttien kanssa ja miksauspöydän takana.
Hän on ollut mukana myös useiden musiikkivideoiden, kuten Alan Walkerin ja Julie Berganin Igniten, tuotannoissa.

Kolmannella kaudella seurattiin Isakin ja Evenin tarinaa. Parin rooleissa nähtiin Tarjei Sandvik Moe, 20, ja Henrik Holm, 23. Molemmat jatkoivat näyttelemistä Skamin jälkeen, joskin Holm tunnetaan nykyisin paremmin mallina.
Sandvik Moe on ollut yksityiselämänsä suhteen hyvin vaitonainen. Holm puolestaan julkaisee Instagramissa ahkerasti kuvia itsestään ja matkoiltaan. Kuvissa näkyy myös mallityttöystävä Lea Mayer. Näyttävän parin suhdetta on seurattu Norjan lehdistössä tiiviisti jo pari vuotta.

Epävarman ja hieman hömelön Vilden roolissa hurmannut 22-vuotias Ulrikke Falch on puhunut sosiaalisessa mediassa yli miljoonalle seuraajalleen naisten asemasta, kauneusihanteista, kehopositiivisuudesta ja anoreksiasta, jota hän on itsekin aiemmin sairastanut.
Hänelle kaavailtiin jopa omaa F-word -nimistä sukupuoleen ja sukupuolirooleihin keskittynyttä televisiosarjaa, mutta tuotantoa lykättiin. Tietoa siitä, toteutetaanko sarja myöhemmin, ei toistaiseksi ole.
Viime syksynä hän kohautti ilmoittamalla seurustelevansa Ex on the Beach -realitysta tunnetun Henrik Elvejord Borgin, 24, kanssa. Falch sai kumppanivalinnastaan rajua kritiikkiä. Suhde kariutui kuitenkin vain neljän kuukauden jälkeen tammikuussa. Falch on sittemmin kertonut sen olleen myrskyisä.

Tyttöporukan pellenä tunnetun Chrisin näyttelijä Ina Svenningdal, 23, pääsi teatterikorkeakouluun kesken Skamin kuvausten. Samassa opinahjossa opiskeli myös Eskildin roolista tuttu Carl Martin Eggesbø, 24.

Molemmat valmistuivat norjalaislehden mukaan kesäkuussa. Svenningdal nähdään marraskuussa Drammenin teatterissa ensi-iltansa saavassa näytelmässä. Näytelmää tullaan esittämään myös muualla Norjassa, muun muassa Oslossa.
Mukavasti menee myös miespuolista Chrisiä näytelleellä Herman Tømmeraasilla, 22, joka nähtiin keväällä pääroolissa NRK:n nuorisosarjassa Semester. Sarjaa voi seurata myös Suomessa CMoressa.

– Vastaanotto on ollut loistava, parempi kuin odotimme. Ihmiset ovat kertoneet, että he odottavat jo uutta kautta, hän iloitsi Se og Hørille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt