Legendaarisesta American Pie -elokuvasta 20 vuotta! Näin räävittömän komedian tähdet ovat muuttuneet: päihdeongelmia, uranvaihdoksia ja kohtalon ivaa

Julkaistu:

ELOKUVAT
Miltä näyttävät ensimmäisen American Pie -elokuvan näyttelijät nykyään ja mitä heille kuuluu?
American Pie oli 90-luvun suosittu komedia, joka käsitteli neljän nuoren pojan seksuaalisuus- ja kasvukamppailua paksulla huumorilla höystettynä.

Elokuva on saavuttanut tietynlaisen kulttiaseman. American Pien kaverukset muistetaan niin Steve Stiflerin letkautuksista kuin Jim Levensteinin kommelluksista.


Tämän vuoden joulukuussa American Pien ensimmäisestä elokuvan julkaisusta on kulunut 20 vuotta. Elokuvasaaga on poikinut kolme jatkoelokuvaa sekä neljä spin off -elokuvaa.

Iso osa alkuperäisnäyttelijöistä nähtiin myös elokuvasarjan viimeisessä, vuoden 2012 American Pie: Reunion -komediassa.

Vuoden 1999 ensimmäisen American Pien 20-vuotissyntymäpäivien kunniaksi Ilta-Sanomat koosti elokuvan näyttelijöiden ”ennen ja jälkeen”-kuvat sekä kuulumiset.

Mitä heille kuuluu?


Chris Klein näyttelee American Piessä haavipalloa pelailevaa Chris ”Oz” Ostreicheriä ja jatkoi 2000-luvulla romanttisilla roolitulkinnoillaan muun muassa elokuvissa Say It Ain’t So sekä Here On Earth.

American Pien julkaisun jälkeen Klein seurusteli Katie Holmesin kanssa vuosina 2000–2005. Nyttemmin näyttelijä on mennyt naimisiin matkaoppaan kanssa ja he saivat toisen lapsensa vuonna 2018.


Paul Finch eli näyttelijä Eddie Kaye Thomas, 38, on jatkanut aktiivisesti uraansa ja työskennellyt monessa sivuroolissa draamaelokuvista komedioihin. New Yorkilainen näyttelee muun muassa suositussa Harold & Kumar -elokuvasarjassa.

Thomas on vierailevana tähtenä myös Netflixin uudessa Star Trek: Discovery -tieteissarjassa.

Vaimoa tai lapsia ei Thomasilla tiettävästi ole.


Elokuvasarjan päätähteä Jim Levensteiniä näyttelee yhdysvaltalainen Jason Matthew Biggs. 41-vuotias näyttelijä tunnetaan pitkälti American Pien koomisena ja kömpelönä Jiminä muutamia ääninäyttelemisiä ja sivurooleja lukuun ottamatta.

Biggsillä kaksi poikaa, 5-vuotias Sid ja lokakuussa kaksi vuotta täyttävä Lazlo, näyttelijä Jenny Mollenin kanssa. He menivät naimisiin vuonna 2008.


Jimin kiusallista isää Noah Levensteiniä näyttelevä kanadalaissyntyinen Eugene Levy nähdään kaikissa neljässä elokuvassa.

Näyttelijällä on vahva näkyvyys yhdysvaltalaisessa elokuvateollisuudessa, nimittäin hän on myös tuottanut, käsikirjoittanut ja jopa säveltänyt materiaalia elokuvia ja tv:tä varten. Vuonna 2003 hän muun muassa voitti Grammy-palkinnon yhdessä kahden muun säveltäjän kanssa parhaasta sävellyksestä Hei me folkataan -elokuvamusiikaalia varten.

Levensteinin viimeinen esiintyminen elokuvassa oli Charlien äänenä Pixarin animaatioelokuvassa Nemoa etsimässä.


Kevin Myersiä näyttelee Thomas Ian Nicholas, joka nousi tunnetuksi roolistaan vuoden 1993 elokuvassa Rookie of the Year. American Pie -elokuvissa näyttelemisen lisäksi mies on julkaissut musiikkia vuodesta 2008 lähtien. Hänen vuonna 2012 julkaisemansa sinkkunsa päätyi amerikkalaisen piiraan neljännen American Reunion -elokuvan musiikiksi.

Nicholas on naimisissa hänellä on kaksi lasta. Viimeisenä perheeseen syntyi tyttö vuonna 2016.


Alyson Hannigania vastanäyttelee elokuvassa Jimin rakasta, Michelle Flahertyä.

American Pie -elokuvasarjan lisäksi Hannigan näytteli Lily Aldrinia suositussa How I Met Your Mother -sarjassa melkein kymmenen vuotta, vuosina 2005–2014. Hannigan synnytti sarjan aikana kaksi tytärtä ja hänen raskausvatsansa käsikirjoitettiin myös osaksi How I Met Your Motherin tarinaa.

Hannigan meni naimisiin näyttelijä Alexis Denisofin kanssa vuonna 2003 Kaliforniassa.

Nyttemmin näyttelijä kokeilee myös uutta alaa ja hänet nähdään Penn & Teller: Fool Us -taikatemppukilpailun juontajana.


Elokuvassa Paul Finch yrittää saada vastakaikua rakkaudelleen ”Stiflerin äidiltä”, Jeanine Stifleriltä. Äitiä elokuvassa näyttelee Jennifer Audrey Coolidge. Jeanine Stifler ihastuu elokuvasaagan viimeisessä elokuvassa, American Reunionissa Jimin isään, Noah Levensteiniin.

Jeanine Stifler -hahmo on jäänyt elokuvahistoriaan alkuperäisen milf-termin ”äitinä”. Eräässä elokuvan kohtauksessa käsikirjoittajat kertovat tämän tarkoittavan ”mother i’d like to f*ck”, mikä tarkoittaa vapaasti suomennettuna: Synnyttänyt ihminen, jonka kanssa tahtoisin intiimiä kanssakäymistä.

Coolidge on jatkanut seksikkään äidin rooliaan ja hänet on nähty lukuisissa komedioissa American Pien jälkeen. Hän on myös ääninäytellyt monissa piirrossarjoissa sekä -elokuvissa – viimeisimpänä muun muassa The Emoji Moviessa sekä American Dad! -jaksossa.

Coolidge seurusteli vuonna 2001 koomikko Chris Kattanin kanssa, jonka jälkeen hän on viihtynyt sinkkuna. Näyttelijä tunnetaan työstään AIDS- sekä eläinoikeusjärjestöissä.


Seann William Scott on elokuvista tuttu Steve Stifgler. Oli tämä tuotantoyhtiöiden tai hänen oma valintansa, on Scott nähty American Pien jälkeen hyvin samantyyppisissä rooleissa kuin mitä Stifler oli. Suorasukainen ja simppeli ikisinkku.

Kohtalon ivaa on se, etteivät Scottin parisuhteet oikeassakaan elämässä ole onnistuneet ja näyttelijä on nykyisin sinkkumies.

Scottilla on koira nimeltä Dude.


Tara Reid näyttelee elokuvissa Victoria ”Vicky” Lathumia, ja hänellä myrskyisä parisuhde Kevin-hahmon kanssa. Näyttelijä on pysytellyt komedian parissa – välillä kuitenkin kokeillen työskentelyä myös kauhuelokuvien parissa.

Viime vuosina Reid on näytellyt kulttimainetta saavuttaneissa Sharknado-elokuvissa.

Reidin parisuhteet kariutuivat yksi toisensa jälkeen 2000-luvun jälkeen. Hän seurusteli muun muassa Infected Mushroom -yhtyeen muusikko Erez Eisenin ja tanskalaisen yrittäjä Michael Lillelundin kanssa. Nyttemmin Reid on sinkku.


Natasha Lyonne esittää American Pie -elokuvissa Vickyn ystävä Jessicaa, joka muun muassa tyrmää Chuck ”Sherminator” Shermanin iskuyrityksen.

Lyonne on ollut urallaan hyvin aktiivinen näyttelijä niin elokuvakankaalla, kuin teatterilavalla. Hänet on nähty toimintaelokuvissa ja teinikomedioissa. Netflixissä pyörivä Orange Is The New Black -vankilasarja on näyttelijättären tämän hetkinen projekti.

Lyonnen elämää ovat ravistelleet rankka päihteiden käyttö ja terveydelliset ongelmat. Hän kertoi vuonna 2012 The Rosie Show:lle, että on ollut sydänleikkauksessa, jossa korjattiin sydäntulehduksen jättämiä vaurioita.

Nyttemmin näyttelijä on seurustellut vuodesta 2014 lähtien ja on jättänyt päihteet taakseen.


Chuck ”Sherminator” Shermania näyttelee Chris Owen. Pienestä roolistaan huolimatta Sherminator muistetaan hyvin lausahduksistaan ja itselleen asettamasta lempinimestään.

Hän on pysytellyt American Pie -elokuvia lukuun ottamatta pitkälti poissa parrasvaloista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt