Aki ja Heli Palsanmäen kuvat päätyivät luvatta nettihuijareiden mainokseen – lukuisat suomalaiset menettäneet rahaa

Julkaistu:

Televisiosta tuttujen Aki ja Heli Palsanmäen kuvia käytetään luvatta netissä kiertävässä huijauksessa.
Suomen huutokauppakeisarina tutuksi tullut Aki Palsanmäki ja hänen vaimonsa Heli Palsanmäki kertovat, että heidän kuviaan on käytetty julkeasti hyväksi uudentyyppisessä rahastohuijauksessa. Heli kertoi asiasta omalla Facebook-sivullaan maanantaina ja vahvisti tiedon Ilta-Sanomille puhelimitse tiistaina.

– Älkää vaan kukaan lähtekö tähän mukaan, minä en ole sijoittanut heidän kautta enkä sijoita. Älkää siis kukaan lähtekö tähän mukaan, en tiedä miksi ovat meidän kuvilla mainosta tehneet, mutta ei ainakaan meidän luvalla, Heli tilitti Facebookissa.

Heli kertoi maanantaina julkaisemassaan päivityksessään Facebookissa levinneistä linkeistä, joissa käytetään luvattomasti pariskunnan kuvia.

Mainoksissa kerrotaan valheellisesti kuinka Heli ja Aki olisivat rikastuneet rahastosijoituksilla. Facebook-linkin takaa puolestaan löytyy sivusto, jonka kautta pääsee täyttämään lomakkeeseen omia yhteystietojaan.


Heli kertoo, kuinka tämän jälkeen ”asiakkaalle” soitetaan +44 -alkuisesta numerosta ja yritetään myydään rahastosijoituspalvelua. Kyse on isohkoista summista, noin 200-300 eurosta, ja ne pyydetään lähettämään suomalaistilille.

– Näitä juttuja on ilmeisesti nyt useampi liikenteessä, Heli kertoo Ilta-Sanomille.

Heli kertoo, että myös 09 -alkuista puhelinnumeroa on käytetty huijauksessa.

– Meillä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa, hän painottaa.

Facebook-ilmoitus on Helin kertoman mukaan hyvin ammattimaisen näköinen. Kuvatekstejä sekä suomalaisien valokuvaajien nimiä myöten yksi näistä huijauksista muistuttaa hyvin paljon lehtiartikkelia.

Tässä on kuvakaappauksia vastaavan kaltaisista Facebook-ilmoituksista:


Tapaus muistuttaa huomattavasti IS:n laajasti uutisoimaa, keväällä tapahtunutta huijausvyyhtiä. Alkuvuodesta tuhannet suomalaiset saivat +44-alkuisista puhelinnumeroista, eli Britannian suuntanumerolla alkavista numeroista soittoja, joissa pyydettiin ihmisiä tallettamaan erikokoisia summia ”rahastosijoituksiin”.

Poliisille tehtiin tuolloin yli 100 rikosilmoitusta.

Huijaukset tapahtuivat reilu vuoden aikana ja uhreiksi joutui kaikenikäisiä ihmisiä ympäri Suomen. Enimmäkseen uhrit olivat kuitenkin 1940–1960-luvuilla syntyneitä.
Huijauksessa uhreja on patistettu tekemään nopeita päätöksiä. Sekään ei ole tavanomaista laillisessa sijoitustoiminnassa.

– On annettu sellainen kuva, että sen päätöksen pitää tulla nyt, mahdollisimman nopeasti, jotta ne mahdollisimman suuret tuotot ovat juuri sinun käsillä. Se on reitti, miten se painostaminen on siihen tuotu mukaan, rikoskomisario Marko Leponen keskusrikospoliisista kertoi IS:lle maaliskuussa.


Palsanmäkiä luonnollisesti harmittaa, että heidän nimensä ja kuvansa on nyt vedetty huijaukseen mukaan.

– He, joille kerroimme, että tällainen ei pidä paikkaansa, soittivat sinne takaisin, eivätkä he saa ilmeisesti sieltä rahojaan pois, kertoo Heli.

Heli kertoo harmistuneena, että heille on tullut lukuisia yhteydenottoja ihmisiltä, jotka ovat sijoittaneet rahaa tämän huijauksen seurauksena.

– Ihmiset on nyt sitten sijoittaneet sinne rahaa ja kuvittelevat, että me ollaan rikastuttu tällä. Mun mielestä on väärin tuommoinen, että toisten naamoilla yritetään tehdä bisnestä, sanoo Heli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt