Lola Odusogan ensimmäinen juontokeikka 1996 oli Suomen suurimpia tv-lähetyksiä: ”Aika kauhea ja järkyttävä paikka”

Julkaistu:

uusi tv-lehti
Lola Odusoga juonsi tangofinaalin edellisen kerran tuoreena missinä. Nyt Lola palaa juontopestiin 23 vuoden tauon jälkeen.
On vuosi 1996 ja vastakruunattu Miss Suomi Lola Odusoga hyppää Seinäjoen Tangomarkkinoiden lavalle juontamaan finaalilähetyksen yhdessä Heikki Hietamiehen kanssa.

Kyseessä on Lolan ensimmäinen juontorooli.

– Yhtäkkiä olen lavalla, ympärillä on hirveä hulabaloo ja yleisömeri, kaikki katsovat minua, ja kyseessä on yksi Suomen suurimmista televisioitavista livetapahtumista, Lola muistelee.

– Se oli suoraan sanottuna aika kauhea ja järkyttävä paikka, sillä en ollut ikinä juontanut yhtään mitään. Olisi tämän juontouran tosiaan voinut kesyemminkin aloittaa, Lola naurahtaa.


Juontoroolista kieltäytymistä hän ei kuitenkaan harkinnut missään vaiheessa.

– Ei silloin missivuotena sanottu mihinkään ei, vaan kaikki kävi, mitä tarjottiin. Mutta en olisi muutenkaan sanonut ei, sillä olihan se mahtava tilaisuus päästä juontamaan suoraa lähetystä.


Finaalin paras hetki koitti, kun Lola pääsi haastattelemaan voittajaksi kruunattua Tomi Markkolaa.

– Olin aivan Tomin pauloissa, Lola nauraa.

Tänä vuonna juhlitaan tangomarkkinoiden 35-vuotista taivalta. Lolan juontoparina nähdään tällä kertaa takavuosilta tuttu tv-juontaja Ismo Jokinen.


Lolan osalta tilanne on täysin toinen kuin ensimmäisellä juontokeikalla 23 vuotta sitten. Nykyään hän nauttii suunnattomasti nimenomaan suoran lähetyksen juontamisesta.

– Rakastan sekuntiaikatauluja ja sitä, että mitään ei tarvitse hioa tai tehdä uudestaan, vaan kaikki laitetaan kerralla purkkiin. Jos mokaan, niin mokaan. Mokat kuuluvat asiaan, Lola sanoo.

– Tilannetaju on oma vahvuuteni, ja sen avulla luon hyvää fiilistä.

Lolalla on kilpatanssitausta.

– Olen myös tanssinut kilpatangoa, ja osaan toki lavatangonkin. Olin jopa suomalaisen tangon lähettiläänä Lontoossa 1998 yhdessä Eino Grönin ja Reijo Taipaleen kanssa. Olin opettamassa briteille, miten tanssitaan suomalaista lavatangoa.

Lue koko artikkeli uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 10.–16.7. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion löydät täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt