Disney päätti animoida kulttielokuvan sankarin: ohjaajan puikkoihin tarttuu tuttu nimi

Julkaistu:

ELOKUVAT
Flash Gordon -sankaria on odoteltu kankaille jo hetken aikaa. Disneyn uuden elokuvan palaset alkavat loksahdella paikoilleen.
Disneyn kaavaileman, uuden Flash Gordon -tieteiselokuvan tuotanto nytkähti eteenpäin, uutisoi Deadline maanantaina.

Elokuvan tuotantoon liittyi mukaan ohjaaja Taika Waititi. Waikikin ohjaamia tuttuja elokuvia ovat muun muassa ylistystä saanut uusiseelantilainen Hunt for the Wilderpeople, sekä supersankarihitti Thor: Ragnarok.

Tuottajaksi on valittu elokuvista I, Robot ja Predator tunnettu John Davis.


Uusi Flash Gordon palaa juurilleen ja perustuu 1934 julkaistuun sarjakuvaan, jonka loi sarjakuvapiirtäjä Alex Raymond. Sarjakuvassa sankari Flash kohtaa Mongo-planeetan hallitsijan, Ming the Merciless -tyrannin.

Deadline kertoo, että uusi versio tulisi olemaan animaatioelokuva. Disneyltä tällainen kumarrus sarjakuvia kohtaan on tervetullutta.

Positiivisen vastaanoton saanut Columbia Pictures ja Sony Pictures Animation -studioiden elokuva, vuoden 2018 Spider-Man: Into The Spider-Verse -animaatio todisti, että vastaavalla konseptilla voi tehdä ihan hyvän tilin.


Flash Gordonille on odoteltu jatkoa jo hetken aikaa. Elokuvan tuotanto on liikahtanut aina välillä suuntaan jos toiseenkin.

Jo vuonna 2015 Den of Geek povasi Flash Gordonin saavan jatkoa ja ohjaajan penkille nostettiin Matthew Vaughn. Vaughn on ollut tuottamassa muun muassa kulttielokuvia Puuta, heinää ja muutama vesiperä ja Snatch – hävyttömät.

Lokakuussa 2018 Deadline kertoi, että kuviot muuttuivat ja ohjaajaksi sekä käsikirjoittajaksi valittiin silloin juuri kauhuelokuva Overlordin kuvauksista selvinnyt Julius Avery.

Nyt näyttäisi siltä, että palaset alkavat loksahdella paikoilleen ja elokuvan tuotantoryhmä on vähitellen muodostumassa.


Nähtäväksi jää, tuleeko uudessa animaatiossa viittauksia vuoden 1980 Flash Gordon -kulttielokuvaan. Toivotaan ainakin, että kasarileffasta tuttu Queenin kappale Flash tullaan kuulemaan myös uudessa Flash Gordonissa.

Elokuvan Flash Gordon, 1980, traileri:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt