Hollywood-legenda Meryl Streep, 70, hyppäsi rooliin lukematta käsikirjoitusta: ”Hahmoni kohtaa heikkoutensa vanhempana”

Julkaistu:

Uusi Tv-lehti
Legendaarinen Meryl Streep tuli äidin rooliin ja samalla Nicole Kidmanin hahmon anopiksi Big Little Lies -sarjaan sen toisella kaudella. Streep kertoo Tv-lehdelle, mikä houkutteli hänet naisvetoiseen sarjaan.
Supertähti Meryl Streep, 70, liittyi Big Little Lies -sarjan nimekkääseen näyttelijäkaartiin, jota luotsaavat Oscar-voittajat Reese Witherspoon (Walk the Line) ja Nicole Kidman (Tunnit). Muissa pääosissa nähdään Zoë Kravitz, Shailene Woodley ja Laura Dern.

Sarja sijoittuu Montereyn idylliseen merenrantakaupunkiin Kaliforniassa. Vauraiden perheenäitien elämä näyttää aluksi kadehdittavalta. He asuvat upeissa rantahuviloissa täydellinen aviomies käsipuolessa ja terveet lapset helmoissa. Ystävien kanssa käydään kahvilla ja nautitaan valkoviiniä.

Taustalta paljastuu perheväkivaltaa ja pahoinvointia. Ensimmäisen kauden lopussa tapahtuu surma, vai onko se peräti murha?

– Sarjassa tulee hyvin esille, miten pintapuolisesti tunnemme läheisemme. Emme tiedä heistä läheskään kaikkea, toisin kuin kuvittelemme. Sanomatta jätetyt asiat toimivat sarjan vetovoimana ja luovat jännitettä, Meryl Streep analysoi Pasadenassa, Kaliforniassa.


Kolminkertainen Oscar-voittaja (Kramer vastaan Kramer, Sofien valinta, Rautarouva) oli niin mustan huumorin sävyttämän Big Little Lies -draamasarjan lumoissa, että otti tarjouksen vastaan lukematta käsikirjoitusta.

– Olin aivan koukussa sarjaan. Siinä käsitellään niin taitavasti ihmissuhteita ja vihjaillaan mysteerillä, että halusin päästä mukaan tähän maailmaan. Kun sain mahdollisuuden liittyä näyttelijäkaartiin, tein sen siltä istumalta.

Meryl Streep esittää Celesten (Nicole Kidman) aviomiehen Perryn (Alexander Skarsgård) surevaa äitiä Mary Louisea.

– Hahmoni joutuu kohtaamaan omat heikkoutensa vanhempana ja tajuamaan, että ei voi palata ajassa taaksepäin korjaamaan virheitään. Nämä asiat kiinnostavat minua neljän aikuisen lapsen äitinä ja tiesin, että minulla oli sanottavaa aiheesta.


Celeste tuntee syyllisyyttä, vaikka kärsikin avioliitossaan Perryn väkivaltaisuudesta ja alistamisesta. Poikansa muistoa vaalivan äidin ja miniän suhteen voi olettaa olevan jäinen.

– Totuus on, että rakastan häntä, korjaa Streep.

– Sarjalle oli selvästi tilausta ja valmis yleisö. Pahoinpitelyä, sen alkuperää, syitä sen jatkumiselle ja se, miten asianosaiset selviävät sellaisesta, on käsitelty paljon viime aikoina. Halusin tarjota näkökulmani tähän keskusteluun.

 

Monet ystävistäni ovat kuolleita, joten suhtaudun ikääntymiseen kiitollisena

Streep täytti 70 vuotta 22. kesäkuuta ja otti merkkipäivän vastaan innokkaasti.

– Monet ystävistäni ovat kuolleita, joten suhtaudun ikääntymiseen kiitollisena. Meidän kaikkien pitäisi olla onnellisia.

Lue koko haastattelu uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 26.6.–2.7. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion löydät täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt