Michael Douglas juhlii Monacossa peräti 50 vuotta kestänyttä uraansa – sai kuuluisalta isältään hyvin suoran neuvon näyttelijän työhön - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Michael Douglas juhlii Monacossa peräti 50 vuotta kestänyttä uraansa – sai kuuluisalta isältään hyvin suoran neuvon näyttelijän työhön

Michael Douglas on tehnyt näyttelijän töitä jo 50 vuoden ajan.

Michael Douglasin pitkä ura on kestänyt jo yli 50 vuotta.

19.6.2019 20:51

Vaaleaan, kesäiseen pukuun pukeutunut Michael Douglas saapui Monte Carlon tv-festivaaleille ruskettuneena ja levänneenä. Hollywoodin supertähti kuvaa parhaillaan suositun Netflix-sarjan The Kominsky Methodin toisen kauden jaksoja, mutta saapui Monacoon vastaanottamaan elämäntyöpalkinnon ja kertomaan uudesta sarjastaan.

Samalla hän kertoo, että elämäntyöpalkinto tuli täydelliseen aikaan.

– Aloitin urani tv:ssä tasan 50 vuotta sitten, joten tämä on täydellinen paikka juhlistaa uraani tv:ssä. Olen miettinyt viime aikoina paljon uraani ja nyt ympyrä sulkeutuu, koska olen palannut tv:seen, Douglas kertoo.

Michael Douglas Monte Carlossa tiistaina.

Douglas tunnetaan ennen kaikkea elokuvanäyttelijänä, mutta hän aloitti uransa The Experiment -sarjassa vuonna 1969.

– Tuohon aikoihin tv-näyttelijän oli lähes mahdoton muuntautua elokuvanäyttelijäksi, siinä onnistuivat vain hyvin harvat. Yksi heistä oli Clint Eastwood, Douglas kertoo.

Ja toinen oli lopulta Douglas itse, mutta tv-näyttelijänä hän sai kaikki ne opit, joita hän tarvitsi myöhemmin urallaan.

– Opin silloin sen, miten saada vastanäyttelijät rentoutumaan. Se oli todella tärkeä oppi, koska on tärkeää saada muut näyttelijät näyttämään todella hyviltä, koska silloin kaikki menee kaikkien osalta hyvin, Douglas kertoo.

Parhaan oppinsa hän sai kuitenkin isältään, näyttelijälegenda Kirk Douglasilta.

– Kai minä uskallan sen tässä kertoa.. Paras neuvo, jonka isäni sanoi ollessani aloitteleva näyttelijä, oli se, että ”do your best and fuck it!” Eli tee parhaasi, unohda koko juttu sen jälkeen ja siirry eteenpäin, Douglas kertoo leppoisasti ja nauraa perään.

Douglas kertoo olevansa erittäin ilahtunut siitä, että nykypäivänä on useita suoratoistopalveluita, sillä kilpailun lisääntyessä se tarkoittaa samalla sitä, että nyt tv:ssä uskalletaan kokeilla kaikkea uutta ja erilaista.

– On hienoa huomata, että sarjat painottuvat yhä enemmän hyviin henkilöhahmoihin. Netlixin The Kominsky Method oli upea mahdollisuus tulla takaisin televisioon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?