Mikä yllätys! Puhemies Matti Vanhanen saa oman tv-ohjelman

Julkaistu:

Oma ohjelma
Puhemies Matti Vanhasen isännöimä suora televisio-ohjelma alkaa lokakuussa AlfaTV:llä.
Yhteiskuntaa ja politiikkaa käsitteleviin aiheisiin pureutuvassa kuuden jakson mittaisessa keskusteluohjelmassa aiheina ovat ilmastonmuutos, EU, globaalin kehityksen vaikutus kotimaassa ja muut ajankohtaiset aiheet, kuten metsien kasvu, työllisyys ja yrittäjyys.

Suorana lähetyksenä nähtävässä ohjelmassa ovat vieraina kovan luokan asiantuntijat yhteiskunnan eri aloilta. Käynnissä olevan kehityksen syy-seuraussuhteet ovat vaikeasti hahmotettavia ja Matti Vanhasen tavoitteena on tuoda ne lähelle tavallisen katsojan arkea. Ohjelman työotsikkona on ”Ajatuksia maailmasta”.

– Haluan välttää ohjelmassa turhaa sisäpiirislangin käyttöä ja käsitellä aiheita mahdollisimman kansantajuisesti, Vanhanen sanoo.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen on Suomen entinen pääministeri. Pitkän pääministerikauden lisäksi hänellä on monipuolinen kokemus kansainvälisestä yhteistyöstä.

Vanhanen kertoi viime viikolla jäävänsä sairauslomalle kesäkuun loppuun asti. Vanhanen menee sydänleikkaukseen. Hän kertoi asiasta puhemiehen tiedotustilaisuudessa.

Aiemmin Vanhanen on kertonut, että operaatio on elokuussa.

Vanhanen on siis menossa kahteen sydänleikkaukseen.

– Ensimmäinen operaatio on viikon päästä, toinen elokuun puolivälissä.

– Varapuhemiehille tulee olemaan tuurattavaa. Kahdella pitää pystyä selviämään ennalta määräämättömän ajan, toivottavasti ei kauaa, Vanhanen totesi.

Vanhanen ei halunnut kertoa sydänleikkauksistaan tarkemmin. Hän lupasi kertoa asiasta elokuun operaation jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt