Salatut elämät -tähti sai tarpeekseen jättisuosiosta ja katosi julkisuudesta 17 vuotta sitten: kertoo nyt yllätyspäätöksen taustoista

Julkaistu:

salatut elämät
Salattujen elämien jätti-menestys yllätti tuttujen hahmojen näyttelijät 2000- luvun taitteessa.
Salatut elämät jää kesätauolle mutta suosikkisarjan faneja hemmotellaan tänäkin kesänä Pihlajakadun vaihtoehtoista todellisuutta esittävällä Pihlajasatu-sarjalla. Nyt on aika kertoa Salinien ja Sievisten vaihtoehtoiset tarinat.

Pihlajasadun rooleissa nähdään tuttuja näyttelijöitä Salattujen elämien 20-vuotisen matkan varrelta, ja mitä sarja olisikaan ilman Jukka Salinia esittänyttä Jouko Keskistä tai Hannaa näytellyttä Tarja Omenaista?


Kumpaakaan ei kauaa tarvinnut suostutella mukaan.

– Olen jäänyt eläkkeelle Kansallisteatterista, niin on ensimmäistä kertaa elämässä on aikaa. Vastasin, että mikä etten lähtisi mukaan. Oli kiva päästä töihin entisten kollegoiden kanssa ja studiossakin oli muutama tekijä ihan niiltä sarjan alkuajoilta. Oli kuin kotiin olisi tullut tavallaan, Jouko kertoo.

– Hetken mietin asiaa, mutta sitten kuulin, että kaikki muutkin ovat jo suostuneet. Ajattelin, että miksi ei, kun kerran on 20 vuotta siitä, kun sarja alkoi. Onhan se nostalgista ja kiva juttu. Mukava oli nähdä kaikkia ihmisiä. Siitä jatkettiin, mihin jäätiin ja tuntui kuin vuosia ei olisi välissä ollutkaan, Tarja sanoo.

Sarjan alkaessa 20 vuotta sitten, tuli menestys yllätyksenä kaikille. Salkkareista tuli hetkessä jättimäinen ilmiö, josta puhuivat kaikki.

– Eikö se ollutkin ihan hullua, Jouko toteaa sarjan valtavasta suosiosta 2000-luvun taitteessa.

– Se julkisuus oli valtavaa, kun yhtäkkiä tajusi, miten paljon sarjaa katsotaan. Kyllä siihen jotenkin osasi varautua, mutta itseäni alkoi vähän vaivata se, että Jukka ei ollut kauhean symppis hahmo, ja ihmisiltä alkoi tulla palautetta etenkin lasten kasvattamisesta.


Jukka Salinin tarina perustui Salinien perhe-elämän ympärille. Salinin perheeseen kuului alussa tuore vaimo Hanna (Tarja Omenainen), tytär Silja, jota näytteli Joukon oma tyttö Jonna Keskinen, sekä pojat Saku (Jasper Pääkkönen) ja Aleksi (Tuomas Kytömäki).

– Muistan edelleen sen, miten kaksi rouvaa opetti minulle lastenkasvatusta Stokkan hisseissä. He alkoi ripittää minua siitä, miten lapsia pitää kasvattaa. He ehtivät lähteä hissistä ennen kuin ehdin sanoa, että ohjelma on fiktiota, Jouko muistelee.

– Jopa jotkut kaverini kutsuivat minua Jukaksi, ja katsoin sen jälkeen takaisin sen verran pitkään, että he tajusivat korjata virheensä, Jokke naurahtaa.


Tarja lähti sarjasta lopulta sekä äitiyden että julkisuuden vuoksi. Hän synnytti esikoisensa 2002 keskosena juuri ennen kuvausten päättymistä, ja viimeiset kuvaukset piti hoitaa stunt-näyttelijän voimin. Nämä kohtaukset olivat tilanteesta, jossa Hanna Salin oli jo löydetty kuolleena.

– Pyysin, että hahmo tapetaan, ettei Hannan ole enää mahdollista tulla takaisin, Tarja sanoo nyt.

– Olin päättänyt, että sarja oli minun osaltani siinä vaiheessa ohi, jotta sain taas elää normaalia, omaa elämää.


Näyttelijän työn ja äitiyden yhdistäminen oli hänelle haastavaa, ja lopulta hän vaihtoikin kokonaan ammattia ja ryhtyi paikallislehden toimittajaksi.

– Suosio oli valtavaa, iski rajulla tavalla, kovaa ja lujaa ja söi naista. Sellainen jatkuva julkisuudessa oleminen oli tosi kuluttavaa, ja lopulta se riitti – aika tuli sen osalta täyteen, Tarja sanoo.

– Tällaista päivittäissarjaa ei ollut aiemmin ollut, eivätkä suomalaisetkaan oikein tienneet, miten suhtautua niihin henkilöihin, jotka tulevat joka päivä tv:n välityksellä heidän olohuoneisiinsa.


Nyt Tarja pystyi jo palaamaan hetkeksi Salkkareiden kuvauksiin, sillä aikaa on kulunut tarpeeksi.

– Nykyään julkisuus on sellaista ihmisten hyväntahtoista, pehmeää ja lämpöistä tunnistamista. Minut saatetaan vielä muistaa Salkkareista, mutta en ole enää itse keskiössä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt