Annikan, 21, au pair -reissu Havaijille alkaa shokeeraavasti – isäntäperheestä paljastuu heti painajaismaisia puolia

Julkaistu:

au pairit havaijilla
Varo juonipaljastuksia! Kuudennella Au pairit -kaudella neljä suomalaisnuorta lähtee hoitamaan lapsia Havaijille. Luvassa on jälleen kyyneliä ja kuohujuomaa – kuten sarjaa seuranneet osaavat odottaa.
Yksi haluaa selvittää, pitääkö hän lapsista, toinen tahtoo pitää välivuoden, kolmas hankkia uusia kokemuksia ja neljäs matkustaa ulkomaille ensimmäistä kertaa. Muun muassa näiden syiden takia Emma, Amma, Talvikki ja Annika halusivat lähteä kolmeksi kuukaudeksi au pairiksi Havaijille.

Jos et halua tietää juonipaljastuksia, älä lue artikkelia pidemmälle!

Annika, 21

Annika on suorapuheinen sinkku, joka tykkää bilettää. Ensimmäistä kertaa ulkomaille lähtevää tamperelaista odottaa Honolulun ulkopuolella kuusilapsinen perhe, joka pyörittää sikojen ja kanojen värittämää luomutilaa.

– Saavuttuani perheeseen tiesin heti, etten pysty olla siellä. Pihalla pyöri hirveästi ihmisiä, joista puolet oli tyyliin alasti. Siellä haisi kannabis ja home. Kaikki lakanat olivat kosteita ja likaisia, Annika kertaa alkujärkytystään.

Hän yritti kaikkensa pystyäkseen jatkamaan isäntäperheessä.

– Sitten kun mä näin vanhempien lyövän lapsiaan puisella paistinlastalla, päätin lähteä.


Kun Annika kertoi isäntäperheelle kameran kuvatessa lähtevänsä pois, he ottivat asian hyvin. Kun kamera sammui, totuus oli toinen.

– Perheen isä seurasi mua autoon, pisti ovet kiinni ja alkoi huutaa. Hän huusi, että jos mä lähden, ohjelma on pilalla, koska hänen perheensä ansiosta saisimme viihdettä. Omasta mielestään hän on julkkis, koska tekee kokkivideoita YouTubeen.

Lähdön jälkeen Annika sai uuden perheen. Aluksi kaikki oli hyvin.

– Sitten paljastui, että uudet vanhemmat ovat alkoholisteja. Heillä oli ”bisnesjuttuja” iltaisin, ja he kömysivät kännissä kotiin.

Annika kertoo, että ennen hänen tuloaan mummo hoiti lapsia vanhempien ollessa viihtymässä.

– Lapset ikävöivät vanhempiaan, koska he olivat paljon pois kotoa. He olivat tosi huomionhakuisia sekä itku- ja räjähdysherkkiä.


Kun Annika oli ollut perheessä viikon, tilanne eskaloitui.

– Perheen poika sai hirveän raivarin, koska en suostunut vaihtamaan tv-kanavaa. Hän huusi puolitoista tuntia, meni valkoiseksi, eikä reagoinut mihinkään. Se oli järkyttävää, joten soitin isälle, joka tuumasi, ettei saa soittaa, jos ei ole hengenhätä. Mä olin täysin vastuussa lapsista.

Itsekin rikkinäisen lapsuuden kokenut Annika ei halunnut vaihtaa perhettä, koska hän kiintyi lapsiin.

– Tässäkin perheessä lyötiin lapsia. Kerran iskä löi poikaa henkarilla. Poika pelästyi niin paljon, että pissasi housuihinsa ja lattialle. Isä käski kolmevuotiaan putsata itse lattian. Poikaa itketti ja nolostutti. Se oli sellaista nöyryyttämistä.

– Tajusin, ettei mun tarvitse lähteä pakoon, koska mulla on kuitenkin perusasiat hyvin. Halusin jäädä auttamaan lapsia.

Emma, 19

Myös vantaalaisella Emmalla oli omalaatuinen perhe. Yksinhuoltajaäiti Alyssa oli hyvin erikoinen persoona.

– Hän eli jossain toisessa maailmassa. Hän esimerkiksi kävi vessassa polttelemassa pilveä.

Molemmat lapset olivat villejä.

– He olivat saaneet äidiltään aikamoiset vaikutteet ja sen huomasi, koska ei heille saanut mitään kuria. Kolmevuotias lapsi puhui kuin joku teini-ikäinen. Koko perhe palvoi Rihannaa, ja lapset osasivat hänen biisinsä ulkoa.


Ennen reissua Emma ei ollut täysin varma, pitääkö hän lapsista.

– Kyllä mä tykkään, mutta en halua tehdä töitä lasten kanssa. Lasten hoitamisessa haastavinta oli se, kun ei ainakaan näille lapsille pystynyt juttelemaan kunnolla tai saanut mitään kuria. Myös tekemisen keksiminen koko päiväksi oli hankalaa.

Talvikki, 19

Lapsirakkaan Talvikin havaijilais-libanonilaisen isäntäperheen kaksi lasta kävi kotikoulua. Niinpä helsinkiläinen toimi au pairin työn lisäksi kotiopettajana.

– Perheeni oli tosi tosi kiva. Meistä tuli äidin kanssa superläheisiä.

Kolmen kuukauden au pair -pestin ajaksi poikaystävä Juho jäi ikävöimään koto-Suomeen.

– Hän oli samaan aikaan intissä, joten meillä ei ollut kaikista otollisin tilanne yhteydenpidon kannalta. Olemme kuitenkin yhä yhdessä.


Vauvana Kiinasta adoptoitu Talvikki asui Honolulun keskustassa, jossa koki olevansa kuin kotonaan.

– Rikkaat aasialaiset ovat muuttaneet kalliiseen Honoluluun. Siellä oli kiva huomata, että näytin kerrankin samalta kuin kaikki muutkin.

Amma, 23

Tampereella informaatiotutkimusta opiskelevan Amman isäntäperheessä oli kolme lasta.

– Rankinta oli, ettei ollut hirveästi yksityisyyttä eikä omaa aikaa. Se oli myös raskasta, kun kaikki päivät olivat samanlaisia.


Sarjassa au pairit tapaavat toisiaan säännöllisesti. Juhlimisesta tykkäävien Annikan ja Emman illat päättyivät monesti riitelyyn.

– Olemme ehkä liian samanlaisia, koska molempien pitää saada sanoa viimeinen sana. Kaikki on sovittu – tai ainakin unohdettu, Emma sanoo.

– En tiedä, miten mä aina ajauduin Emman kanssa juhlimaan, vaikka tiesin, ettei siitä tule mitään hyvää. Emma lensi aina baarista pihalle, ja kerran hän meni pussailemaan yhtä poikaa, jota mä olin tapaillut, Annika muistelee.

Au pairit Havaijilla ma–me 3.6. alkaen TV2 klo 21.00 & Yle Areena 29.5. klo 21.00 alkaen.