Perheen salaisuudet selkenivät Liana Kaarinan tyttärentyttärelle, 29, tv:ssä – paljastaa nyt, mitä kävi kun kamerat sammuivat: ”Ymmärrän heidän tunneryöpytyksensä”

rac

Julkaistu:

kadonneen jäljillä
Ylöjärvellä asuva Liana Ohayon löysi Kadonneen jäljillä -sarjassa isänsä, israelilaisen Davidin. Nyt kuvauksista on kulunut lähes puoli vuotta.
Näyttelijä Liana Kaarina Ohayonin 29-vuotias tyttärentytär Liana matkasi Kadonneen jäljillä -sarjan tuotantokauden viimeisessä jaksossa Israeliin etsimään isäänsä, jonka hän oli tavannut vain vauvana. Lianan äiti oli tutustunut hänen isäänsä Israelissa, kun tämä työskenteli ratsupoliisina. Pian Liana ilmoitti tulostaan ja hänen äitinsä oli raskaana.

Odotusaikana kävi kuitenkin ilmi, että Lianan David-isällä olikin jo perhe ja kaksi lasta toisaalla. Hän päätti, ettei halua erota vaimostaan, vaan pitää perheensä kasassa ja siksi Liana kasvoi lopulta ilman isää.

Israelin-matkalla Liana tapasi Davidin ensimmäistä kertaa 28 vuoteen. Isä löytyi lopulta Jerusalemista pitkän etsinnän päätteeksi ja otti tyttärensä avosylin vastaan.

– Se oli tilanne, jota ei voi sanoin kuvailla. Se tuntui aika uskomattomalta. En uskonut, että niin ikinä kävisi, Liana kertoo nyt IS:lle.


Lianan David-isä ei löytynyt helpolla, sillä viranomaiset eivät suostuneet luovuttamaan mitään tietoja tästä eikä kukaan vaikuttanut tietävän mitään. Myöskään isän entiseltä työpaikalta, jerusalemilaiselta poliisiasemalta ei herunut apua.

– Se oli pelottava operaatio se poliisiasemalla käynti. Suomalaisina luotimme siihen, että totta kai täältä saadaan jotain tietoja ja apua, mutta se ei ollutkaan näin. Otimme siinä hyvin nopeasti kimpsut ja kampsut mukaan, kun tilanne alkoi nopeasti kärjistyä.

Nyt Kadonneen jäljillä -sarjan kuvauksista on kulunut lähes puoli vuotta. Liana kertoo, että hän on pitänyt yhteyttä isäänsä.

– Olemme viestitelleet isän kanssa ja tapaaminen on suunnitteilla.

Israelissa selvisi, että Lianalla on kaksi isoveljeä ja yksi pikkuveli, joka syntyi vain hieman Lianan jälkeen. Liana ei Kadonneen jäljillä -matkalla nähnyt veljiään, sillä heillä oli muita kiireitä ja he myös kaipasivat aikaa uuden tilanteen sulatteluun.

– Ymmärrän sen heidän tunneryöpytyksensä, kun kaikki haavat avataan uudelleen siinä vaiheessa, kun ilmoitetaan, että minä olen siellä paikalla, Liana sanoo.

– Pikkuveljeni otti minut kuitenkin vastaan avosylin ja hänen kanssaan viestiteltiinkin heti. Hän oli aivan ihana ja sanoi vain, että anna isoveljille aikaa. Sitten alkoi kuulua isoveljistäkin.


Liana julkaisi tällä viikolla Facebookissa kuvan Kadonneen jäljillä -sarjasta ja toinen hänen isoveljistään kommentoi sitä. Hän kertoi olevansa erittäin iloinen siitä, että hänellä on sisko ja että Liana päätti etsiä juurensa.

– Isoveli sanoi, että häntä harmittaa, ettei hän tullut silloin paikalle, kun kuvasimme sarjaa. Tämä on mennyt tosi ihanasti eteenpäin, Liana kertoo.

Israelin-matkan aikana Liana tapasi myös tätinsä ja sai kuulla, että hänellä on erittäin suuri juutalainen suku, jossa riittää ihmisiä tavattaviksi.

– Siellä on vaikka kuinka ja paljon sitä kööriä. Isällä on veljiä ja siskoja ihan hirveän monta.

– Tätini puhui englantia ja totesi ensimmäisenä, että miksei passissani lue Biton, että minähän olen perhettä. Hän oli sitä mieltä, että se on heti vaihdettava, koska olen sukua, Liana kertoo nauraen Ohayon sukunimeensä ja isänsä sukunimeen viitaten.

Vielä tämän vuoden aikana Lianan on tarkoitus matkustaa Israeliin uudelleen, tavata jälleen isänsä, veljensä ensimmäistä kertaa sekä myös muita sukulaisia. Yhdellä veljistä on samanikäisiä lapsi kuin Lianan tytär ja aikeissa olisi tavata myös heidät.

– Koko ajan katselen lentoja ja odotan, että tulee vapaampi hetki ja pääsen käymään siellä.


Lianan mukaan isän löytyminen täytti hänessä jonkin aukon ja toi tietynlaisen rauhan. Hän ei kanna Davidille kaunaa siitä, että tämä valitsi toisen perheensä, vaan ymmärtää, miksi tämä päätti tehdä niin. Muutama vuosi sitten tilanne olisi kuitenkin ollut toinen.

– Minusta tuntuu, että oman elämäni, kokemani ja ihmissuhteideni jälkeen pystyn ymmärtämään asiaa. Jos vaikka kymmenen vuotta sitten, ennen lapsen saamista, olisin yrittänyt käsitellä tätä asiaa, en olisi varmasti ymmärtänyt tilannetta niin hyvin kuin nyt.

– Ymmärrän, että isällä on ollut kaksi aiempaa lasta ja kolmas poika tuloillaan ja että hän on valinnut pitää sen perheensä kasassa ja jäädä heidän luokseen. En kanna siitä kaunaa.

Myös Lianan äiti, jota ei Kadonneen jäljillä -sarjassa nähty, on suhtautunut Davidin löytymiseen hyvin. Samoin Lianan isoäiti, 1960-luvun seksisymbolina tunnettu Liana Kaarina.

– Vähän pohdin sitä, että mikä on äidin ja mummin reaktio tähän kaikkeen. He ovat kuitenkin ottaneet asian paremmin kuin osasin edes toivoa.

– Tuntuu, että kun tämän asian on saanut auki, ovat perhesuhteet ja kaikki paljon paremmin. Jotain maagista siinä napsahti kodilleen.