GoT-tähti Emilia Clarke kieltäytyi huippuroolista – ei halunnut tehdä alastonkohtauksia: ”Että joku tyyppi pääsee tsekkaamaan tissini”

Julkaistu:

Alastomuus elokuvassa
Anastasia Steelen rooli elokuvassa Fifty Shades of Grey meni lopulta Dakota Johnsonille.
Emilia Clarkesta tuli supertähti Game of Thronesin myötä.

Vaikka Daenerys Targaryenin näytteleminen olikin upea uraloikka, se toi mukanaan myös ikäviä puolia: seksistiset kommentit.

Clarkelle tarjottiin vuonna 2015 pääosaa Fifty Shades of Grey -elokuvasta, mutta hän kieltäytyi.

Suurin syy kieltäytymiseen olivat juurikin edellä mainitut seksistiset kommentit, joista näyttelijä on joutunut kärsimään.


Game of Thronesissa Clarkella on kourallinen alastonkohtauksia. Ohjaajan mukaan niiden tarkoituksena ei ollut esitellä näyttelijän kehoa, vaan kuvastaa hahmon matkaa hyväksikäytetystä tytöstä hurjistuneeksi hallitsijaksi.

Clarke totesi, että tämä kehityskulku jäi monelta huomaamatta ja katsojat keskittyivät vain hänen alastomaan kehoonsa.

Sitten tuli tarjous Fifty Shades of Grey -leffasta.

– Shadesin ohjaaja Sam Taylor-Johnson on taikuri. Rakastan häntä ja hänen visionsa ovat kauniita, Clarke, 32, kertoo.

– Mutta siitä on aikaa, kun olin viimeksi alasti kameran edessä. Silti alastomuus on ainoa asia, mistä minulta kysytään. Ja vain koska olen nainen.

– Se on helvetin ärsyttävää ja olen täydellisen kyllästynyt aiheeseen. Tein ne kohtaukset, koska rooli vaati sitä. En tehnyt alastonkohtauksia, että joku tyyppi pääsee tsekkaamaan tissini.


Shades-rooli meni lopulta Dakota Johnsonille.

Leffa tuotti 166 miljoonaa dollaria Yhdysvalloissa ja 571 miljoonaa taalaa kansainvälisillä markkinoilla. Elokuva sai kaksi jatko-osaa.