Sylvester Stallone muistelee 37 vuotta sitten tekemäänsä hittielokuvaa – kukaan ei halunnut näytellä Ramboa, elokuva ei päässyt levitykseen…

Julkaistu:

First Blood
Sylvester Stallonen uraa kunnioitettiin Cannesin elokuvafestivaaleilla .
Sylvester Stallone nousi lavalle Cannesissa ja muisteli 1980-luvun alkupuolta – aikaa jolloin ensimmäinen Rambo-elokuva (Taistelija) sai ensi-iltansa.

– Kun aloitin, halusin vain saada töitä. Sitten keksin kirjoittamisen ja se olikin hauska tapa ilmaista itseäni. Tiedättehän, ilman epäonnistumista. Fakta kuitenkin on, että minähän epäonnistuin ja löysin lopulta muuta tekemistä.

Sitten tulivat Rocky-elokuvat ja Stallone siirtyi tähdeksi Hollywoodiin.

1982 ilmestyi ensimmäinen Rambo-leffa ja Stallonen näyttelemästä John Rambosta tuli populaarikulttuurin hahmo, jonka lähes kaikki tietävät.


Elokuva jäi kuitenkin melkein tekemättä.

– Kukaan ei halunnut tehdä sitä leffaa, Stallone muistelee.

– Minä olin varmaan 11. vaihtoehto pääosan esittäjäksi. Jokainen näyttelijä –jokainen tärkeä näyttelijä – sanoi ei! Minä jäin miettimään, että miksi kaikki pelkäävät tätä elokuvaa? Olihan se erilainen projekti. Tarina kertoo miehestä, joka taistelee maansa puolesta. Mutta siinä oli jotain muutakin. Varmaan se Vietnam-yhteys. Maailmalla on paljon miehiä, jotka ovat kärsineet Vietnamista. Jos voisin kertoa heidän tarinansa, se voisi kiinnostaa.

– Kun tein käsikirjoitusta, päätin ettei Rambo sanoisi mitään. Hänellä olisi mahdollisimman vähän repliikkejä. Tuottaja huusi minulle: maksoin sinulle kaiken tämän rahan, sinun täytyy puhua! Sanoin vain, että ei, kukaan ei kuitenkaan ymmärrä häntä.

Kun elokuva oli valmis, yksikään studio ei halunnut levittää sitä. Vasta kun leffasta napattiin 20 minuutin pätkä, jota näytettiin jakelijoille, Rambo löysi tiensä elokuvateattereihin.

– Jakelijat rakastuivat noihin 20 minuuttiin ja se muutti elämäni.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt