Game of Thronesin loppu sai fanit raivon valtaa ja moni odottaa tulevien kirjojen korjaavan tilanteen – kirjailija George R. R. Martin ei lupaa sen parempaa: voitte tapella siitä internetissä

Julkaistu:

Valtaistuinpeli
Valtaistuinpeli on ohi tv-sarjassa, mutta ei kirjoissa.
Pyörät Westerosissa jäävät pyörimään, mutta meidän katsojien on aika astua pois kyydistä, ainakin seuraavaan spin-off-sarjaan saakka.

Sarjan loppuratkaisu ei kuitenkaan miellyttänyt kaikkia faneja ja hurjimmat – itse asiassa yli miljoona – laittoivat nimensä adressiin, jossa vaadittiin koko viimeisen kauden uudelleenfilmatisointia.

Eniten kuraa niskaansa ovat saaneet sarjan käsikirjoittajat David Benioff ja Dan Weiss. Herrojen suurimmaksi ongelmaksi on epäilty sitä, että kirjat ovat aikaa sitten loppuneet ja tarinan jatko on täytynyt nyhtää omasta nutturasta.

Game of Thronesin kirjoittanut George R.R. Martin on kertonut saattavansa saagan loppuun myös kirjojen osalta.

Tosin hänkään ei lupaa, että kirjojen loppu miellyttäisi faneja sen enempää kuin tv-sarjan loppu.

– Ihmiset kysyvät minulta, kuinka kaikki loppuu? Onko kirjoilla sama loppu kuin sarjalla, vai jotain muuta? No, kyllä. Ja ei. Ja kyllä. Ja ei. Ja kyllä, Martin kirjoittaa salaperäisesti blogissaan.

– Teen töitä aivan erilaisen ilmaisuvälineen kanssa kuin David ja Dan. Heillä oli kuusi tuntia aikaa setviä finaalikausi maaliin. Minä oletan, että kaksi viimeistä kirjaa pitävät sisällään 3 000 sivua käsikirjoitusta, ennen kuin homma on valmis. Ja jos tarvitaan lisää sivuja ja lukuja ja kohtauksia, minä lisään ne. Kirjoissa on monta hahmoa, joita ei koskaan nähty sarjassa. On myös monta hahmoa, jotka kuolivat tv:ssä, mutta elävät silti kirjoissa. Jos ei muuta, niin lukijoille selviää, mitä tapahtui Jeyne Poolelle, Lady Stoneheartille, Pennylle ja hänen possulleen, Skahaz Shavepatelle, Arianne Martellille, Darkstarille, Victarion Greyjoylle ja Ser Garlanille.

Lopulta Martin suostuu ottamaan kantaa myös kirjasarjan loppuun.

– Tehdäänkö näin: minä kirjoitan sen ja te luette sen. Sen jälkeen jokainen voi muodostaa oman mielipiteensä ja ryhtyä tappelemaan siitä internetissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt