Näin käsittämättömiä summia Game of Thrones -tähdet tienasivat – arvaisitko ketkä ovat palkkalistan pohjimmaisia?

Julkaistu:

huimat tulot
Game of Thrones -sarja teki näyttelijöistä miljonäärejä.
Maailman kalleimpiin ja suosituimpiin lukeutunut tv-sarja Game of Thrones päättyi maanantaina aamuyöllä kello neljä Suomen aikaa.

George R. R. Martinin fantasiakirjasarjaan perustuva Game of Thrones ilmestyi HBO:lla vuosina 2011–2019. Sitä tehtiin kaikkiaan kahdeksan tuotantokautta.

Hollywood Reporter kertoo näyttelijöiden tahkonneen sarjalla muhkean tilin. Viisi sarjan näyttelijöistä tienasi yli miljoona euroa per jakso. Osa taas huomattavasti vähemmän.

Sarjan palkkakuninkaat ja kuningattaret olivat Kit Harington (Jon Nietos), Emilia Clarke (Daenarys Targaryen), Lena Headey (Cersei Lannister), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) ja Peter Dinklage (Tyrion Lannister).


He kaikki tienasivat liki 1,1 miljoonaa euroa per jakso.


Hollywood Reporterin mukaan huomionarvoinen seikka on se, etteivät miesnäyttelijät tienanneet enemmän kuin naiset. Hollywoodin palkkaerot ovat aikaisemmin olleet runsaasti otsikoissa, kun monet naistähdet ovat paljastaneet tienanneensa vain murto-osan siitä, mitä heidän mieskollegansa.


Huomattavasti vähemmän tienasivat Sophie Turner (Sansa Stark) ja Maisie Williams (Arya Stark), jotka saivat 180 000 euroa jaksolta.


Emilia Clarke on kertonut Vanity Fairin haastattelussa sarjan näyttelijöiden pitäneen huolen siitä, että he saisivat jokainen tismalleen saman verran palkkaa, sukupuolesta riippumatta.


– Saan saman verran rahaa kuin miehet, pidin siitä huolen, Clarke korosti.

Sophie Turner puolestaan on sanonut, ettei hän koe sarjan tähtien palkkaeroja kovinkaan harmittavana. Turner huomauttaa esimerkiksi Kit Haringtonilla olleen paljon enemmän kuvauspäivä kuin hänellä.

– Kit sai enemmän rahaa kuin minä, mutta hänen hahmollaan oli suuremmat juonikuviot. Viimeisellä kaudella hänellä oli varmaan 70 kuvauspäivää ilta-aikaan, eikä minulla ollut niitä juurikaan, Turner sanoi Harper’s Bazaarin haastattelussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt