Roba-maailman rikokset synkkenevät, mutta romantiikka säilyy: ”Varmaa on, että jokainen saa jotakuta pussata”

Julkaistu:

Uusi Tv-lehti
Roban neljäs kausi herätti näyttelijät Leena Pöystin ja Kari Hietalahden huomaamaan poliisin uudet haasteet aina vain vaarallisemmassa alamaailmassa. Pöysti kuitenkin muistuttaa, ettei romansseja ole unohdettu: – Poliisinkin elämään kuuluu lempeämpää puolta.
Näyttelijät Leena Pöysti ja Kari ”Hissu” Hietalahti ovat suositun poliisisarja Roban lehdistötilaisuudessa valoisia ja hyväntuulisia, mutta poliisilaitoksella ilmeet ovat uuden kauden aloitusjaksoissa harvinaisen vakavia.

Roban kolmea ensimmäistä kautta seurattiin MTV3:lla 2012–2016. Neljäs kausi esitetään nyt ensiksi C Morella torstaina 23.5. alkaen.

Uuden kauden alkaessa robalaisten elämä on mennyt eteenpäin neljä vuotta siitä, kun poliisit estivät vakavan kouluampumisuhkan. Paineet eivät silti vähene, vaan kasvavat entisestään.

Yksi kauden kantavista teemoista on nuoret, niin kantasuomalaiset kuin maahanmuuttotaustaiset. Sarjaan saapuu uusina näyttelijöinä tällä kaudella muun muassa Andrei Alén, Mimosa Willamo ja räppärinäkin tunnettu Deogracias Masomi.

– Hauskoja, uusia tyyppejä, jotka omalta osaltaan tuovat esiin poliisin työn muutosta nykypäivänä, Leena kehuu.


Sarjaa viedään nyt erityisen synkille vesille. Rikollisuus kansainvälistyy entisestään, rasistiset rikokset kasvavat, vihapuhe pahenee ja huumesota syvenee. Samalla poliisien resurssit huononevat.

– Todellisuutta on analysoitu sarjassa tarkasti. Teemat ovat oikeita ja aitoja, eivätkä laisinkaan kivoja ja helppoja. Poliisin haaste on säilyttää uskottavuus suuren maailman kuohunnassa. Suomessa poliisi on perinteisesti luotettava kaveri, Leena pohtii.

– Käsikirjoittaja Tatiana Elf on antanut paljon pureskeltavaa ja ajateltavaa. Uusia huumeita, uusia ulkomaalaisia jengejä, vaarallista asekauppaa… Paljon koskettavia kohtauksia, Hissu jatkaa ja kertoo, että myös näyttelijät ovat vinkanneet käsikirjoittajalle omia toiveitaan teemoiksi.


Entäpä romantiikka? Neljännen kauden alkaessa Maikki tuntuu vielä hieman kaihoisasti katselevan Janin (Aku Hirviniemi) perään, vaikka itse päättikin suhteen.

– Varmaa on, että jokainen saa jotakuta pussata, Leena paljastaa.

– Poliisinkin elämään kuuluu lempeämpää puolta, ihmisiä kaikki ovat. Maikki tosin joutuu tekemään ehkä hieman enemmän töitä rakkauselämänsä suhteen.

Lue koko haastattelu uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 22.–28.5. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion voit lukea täältä.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt