Britit nauravat katketakseen: suosittuun komediasarjaan pölähtää yllättäen mukaan suomalaishahmo – omituinen nimivalinta herättää kysymyksiä

Julkaistu:

Suomi mainittu! Brittiläiseen komediasarja Fleabagiin saapuu mukaan suomalainen bisnesmies. Artikkeli sisältää juonipaljastuksia!
Brittiläinen komediasarja Fleabag näki päivänvalon vuonna 2016. Mustaa huumoria sisältävä sarja nousi nopeasti ilmiöksi, sillä se kuvaa rehellisesti nuoren naisen arkea tämän kaikkine tarpeineen ja toiveineen. Sarjan luojana toimii Phoebe Waller-Bridge, joka myös näyttelee sen nimikkohahmoa Fleabagia.

Fleabag on itsevarma, mutta tunne-elämältään särkynyt nainen, joka on häpeilemättömän rehellinen tarpeissaan, niin seksin kuin kaipaamansa läheisyydenkin suhteen. Hän saapuu sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella Lontooseen ystävänsä kuoltua ja kamppailee äitipuolensa ja kylmäkiskoisen sisarensa kanssa.

Sarja on palkittu muun muassa BAFTA-gaalassa ja se on voittanut Kultaisen ruusun ja Golden Nymphin, ja se on herättänyt runsaasti huomiota.


Varo juonipaljastuksia! Nyt sarjasta on tehty toinen tuotantokausi, jossa IndieWire-sivuston mukaan on yllättäen mukana myös suomalaishahmo. Sarjaan pölähtää toisella kaudella suomalainen bisnesmies, joka hurmaa päähenkilö Fleabagin siskon, hieman kireän ja kylmän Clairen.

Suomalaishahmoa näyttelee ruotsalainen näyttelijä Christian Hillborg. 41-vuotias Hillborg tunnetaan muun muassa The Last Kingdom- ja Silta-sarjoista.

Erikoista Hillborgin esittämässä suomalaishahmossa on tämän nimi. Hahmo on nimittäin nimetty Klareksi, jotta se sointuisi brittien korvaan mahdollisimman hyvin häneen silmänsä iskevään Claireen. Klare-nimi ei kuitenkaan ole lainkaan tyypillinen suomalaisnimi, sillä Väestörekisterikeskuksen nimipalvelun mukaan Suomessa ei ole ainuttakaan Klarea – eikä ole koskaan ollutkaan.


Fleabag-sarjasta suomalainen Klare kuitenkin löytyy. IndieWiren mukaan Klare on toivottoman ihastunut Claireen, joka on kuitenkin tahollaan naimisissa. Sian Cliffordin näyttelemä Claire ymmärtää liittonsa olevan onneton, kun hän osallistuu Fleabagin isän häihin. Siellä papin sanat saavat hänet ymmärtämään, että hänen täytyy tehdä muutoksia elämässään.

Claire päättää ottaa selvää, millainen tyyppi suomalaisbisnesmies Klare on. Klare on kuitenkin palaamassa Suomeen ja Claire päättää seurata häntä kohti pohjoista.

– Mitä ikinä Clairelle tapahtuukaan Suomessa, kuka tietää, ehkä hän löytää hänet (Klaren) lentokentältä. Minulla on teoriani, Sian Clifford sanoo IndieWiren haastattelussa.

Suomalaishahmo on kerännyt briteiltä ylistystä Twitterissä. Moni on kommentoinut Klaren ja Clairen suhdekiemuroita ja kertonut nauraneensa katketakseen. Muun muassa näin asiaa on kommentoitu Twitterissä:
– Minä melkein unohdin Clairen/Klaren. En pysty lopettamaan nauramista.
– Minun vaimollani on Clairen kampaus. Minä olen Klare.
– Fleabag päättyi täydellisesti. Toivon, että Claire ja Klare juovat samppanjaa Suomessa yhdessä.
– Voinko saada spin-off-sarjan Clairen ja Klaren elämästä Suomessa, jossa he kasvattavat viisi älyttömän suloista lasta ja kilpailevat murtomaahiihdossa?


Amazonin ja BBC:n tuottamaa Fleabag-sarjaa on esitetty myös Suomessa. Sen kuusiosainen ensimmäinen tuotantokausi esitettiin Ylellä viime vuonna. Nyt sarjan toinen tuotantokausi esitetään Britanniassa Amazon Prime Video -palvelussa.

Sarja on tehnyt sen luojasta Phoebe Waller-Bridgesta halutun käsikirjoittajan ja hän on tällä hetkellä mukana muun muassa uuden James Bond -elokuvan ja HBO:n komediasarja Runin tekemisessä.