Eddie, 27, tapasi isänsä ensi kertaa 25 vuoteen – näin kävi, kun tv-kamerat sammuivat: miehelle avautui kokonaan uusi maailma

rac

Julkaistu:

kadonneen jäljillä
Kadonneen jäljillä -ohjelman myötä Eddie löysi sekä isänsä että omat sukujuurensa. Edessä on matkustelua ainakin Norjaan, mutta jopa Sansibarille asti.
Tiistai-iltana esitetyssä Kadonneen jäljillä -ohjelmassa 27-vuotias helsinkiläinen kokki ja rapartisti Eddie Backlund etsi isäänsä, jota hän ei ollut nähnyt lähes 25 vuoteen.

Eddie ei tiennyt isästään juuri mitään, sillähän oli tavannut miehen viimeksi ollessaan 2-vuotias. Eddielle oli tiedossaan miehen nimi ja ikä, muutama valokuva ja tieto siitä, että hän on asunut joskus Oslossa.

Etsintäpartio suuntasi Norjaan, jossa epätoivo meinasi välillä jo iskeä, mutta loputa isä, Charlieksi kutsuttu Abdullah, kuitenkin löytyi.

Kaksikon kohtaaminen oli tunteikas eikä kumpikaan pystynyt pidättelemään kyyneliään. Charlie kutsui Eddien kotiinsa ja kertoi tälle tarinoita heidän isosta suvustaan Sansibarilla. Isä lupasi myös esitellä Eddien tämän Oslossa asuvalle pikkuveljelle sekä viedä tämän tapaamaan perhettään Sansibariin.

Lue lisää: Helsinkiläinen Eddie, 27, etsi kauan kadoksissa ollutta isäänsä Norjasta – etsinnät meinasivat tyssätä jo alkumetreillä

Norjan-matka kuvattiin viime marraskuussa ja sen jälkeen Eddie on puhunut isänsä kanssa monia kertoja puhelimessa.

– Olemme soitelleet silloin tällöin ja vaihdelleet kuulumisia, Eddie kertoo hänen ja isänsä tämänhetkisistä väleistä.

– Olen kertonut hänelle elämästäni täällä Suomessa ja hän on kertonut omasta elämästään ja suvustamme. Tutustumme pikkuhiljaa toisiimme, kun mehän ehdimme nähdä (kuvauksien ohessa) vain reilun parin tunnin ajan.

Kesällä on luvassa ensimmäinen uusi kohtaaminen, kun Eddie on menossa avopuolisonsa kanssa Osloon tapaamaan jälleen isäänsä.

– Toivon, että tapaisin silloin myös pikkuveljeni. Olen aina halunnut veljen ja nyt selvisi, että minulla onkin 18-vuotias pikkuveli. Se on ihan mahtavaa, Eddie kertoo.


Ensimäinen kohtaaminen isän kanssa oli Eddien mukaan todella jännittävä.

– Ne olivat elämäni pisimmät 20 sekuntia, kun kävelin hänen luokseen. Tarkkailin häntä kauempaa, ja näin hänessä niin paljon itseäni. Minulla ei ollut hänestä mitään muistikuvia, ja huomasi kyllä heti, mistä ulkonäköni ja eleeni ovat peräisin, Eddie kertoo tuntojaan kohtaamisen hetkellä.

– Kohtaaminen ei ollut mitenkään riemukas emmekä juosseet halaamaan toisiamme. Se oli rauhallinen kohtaaminen, mutta myöhemmin kyllä myös halasimme. Hän alkoi itkeä ja itse yritin pidätellä omia kyyneliäni. Kaikki tapahtui kuin hidastettuna.


Eddien mukaan yksi suurimmista yllätyksistä etsintämatkan varrella oli se, kun hänelle selvisi, että hän ei olekaan puoliksi kenialainen vaan hänen isänsä ja muu sukunsa on kotoisin Sansibarista.

– Minulle selvisi matkalla myös oma kansalaisuuteni. Lähdin ohjelmaan etsimään isääni ja itseäni, ja lopulta identiteettini täydentyi. Löysin sen kaiken, hän selittää.

Eddielle on selvinnyt myös, että hänellä on Sansibarilla elossa myös isoäiti.

– Meillä on siellä kuulema suuri suku, ja kun vaan rahatilanne sallii, niin ajattelimme lähteä käymään siellä.


Kun avovaimo ilmoitti Eddien Kadonneen jäljillä -ohjelmaan, niin miehellä ei ollut kovin suuria toiveita isänsä löytymisestä.

– En halunnut odottaa liikoja, koska en halunnut pettyä, Eddie kertoo.

Hän paljastaa, että ilman avovaimonsa toimintaa hän olisi luovuttanut isänsä etsintöjen suhteen kokonaan.

Eddie on todella iloinen siitä, että tapaus sai onnellisen lopun ja hän löysi isänsä elossa.

– Kyllähän minä tätä toivoin ja onneksi kävi näin, hän hehkuttaa.

Mies kertoo, että hän löysi sukulaistensa lisäksi myös itsensä.

– Tämä matka oli todella tunteikas ja tulee jäämään ikuisesti mieleeni, Eddie kuvailee.

– Minulle avautui tämän myötä kokonaan uusi maailma.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt