Krista Kosonen häkellytti domina­roolillaan Cannesin elokuvajuhlilla – teatteriyleisö voihkaisi äänekkäästi ja osa pakeni paikalta

Julkaistu:

uutuuselokuva
Krista Kososen tähdittämä Koirat eivät käytä housuja esitettiin ensi kertaa Cannesissa.
Hieman hämmentyneen oloinen yleisö antoi Krista Kososen ja Pekka Strangin sekä ohjaaja J-P Valkeapään suomalaiselle sadomasodraamalle Koirat eivät käytä housuja kohteliaat taputukset Cannesin elokuvajuhlilla tiistaiaamuna.

Suomalaiselokuva sai maailmanensi-iltanäytöksen yleisön voihkaisemaan kaksi kertaa äänekkäästi JW Marriott -hotellin yhteydessä olevan Croisette-elokuvateatterissa: ensimmäisen kerran keskivaiheilla, kun Strangin näyttelemä Juha vetää lähikuvassa itseltään peukalonkynnen irti, ja toisen kerran lopussa, kun elokuva huipentuu kivuliaalla tavalla Strangin ja tämän dominaa Monaa näyttelevään Krista Kososen välisessä kohtauksessa.

Salista käveli näytöksen aikana ulos kymmenisen ihmistä – ensimmäinen sen jälkeen, kun Kososen nähdään pissaavan Strangin verisen käden päälle.
Kosonen on elokuvassa häikäisevä näky: mustassa tai vaaleassa peruukissa, vartalonmyötäisessä nahkapuvussa sekä ruoskien ja muiden S&M-varustusten kera hänen esittämässä Monassa on paljon samaa kuin Kososen pienessä roolissa tuoreessa Blade Runner 2049 -tieteiselokuvassa. Tunteensa Mona pyrkii pitämään sisällään, minkä vuoksi hän on myös valtavan kylmä hahmo.

Strangin esittämä Juha on vaimonsa tapaturmaista kuolemaa sureva kirurgi, joka huomaa saavansa yhteyden edesmenneeseen vaimoonsa tullessaan dominan kuristamaksi. Valkeapään ja Juhana Lummen kirjoittamassa tarinassa myös domina Monan sisällä herää tunteita yksinäistä Juhaa kohtaan.
Sadomasoteemasta huolimatta Koirat eivät käytä housuja ei ole yleisilmeeltään seksikäs, vaan kylmän kolea: Riikassa taltioitu tunnelma heijastelee päähenkilöiden surun turruttamaa maailmaa.

Pohjimmiltaan Valkeapään elokuva on elokuva yksinäisyydestä ja surusta, sekä niiden käsittelyssä.

Koirat eivät käytä housuja on mukana festivaalin sivusarjoista arvostetuimmassa, Quinzaine des Realisateurs -esityssarjassa, jonka on koostanut Cannesin elokuvajuhlille Ranskan elokuvaohjaajien kilta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt