Palkittu ohjaajaa tiukkana: ei tee elokuvaa Georgiassa, jos uusi aborttilaki astuu voimaan – voi aiheuttaa miljardien tappiot osavaltiolle

Julkaistu:

Boikotti
Ron Howard ja Brian Grazer aikovat tehdä elokuvansa jossain muualla kuin eteläisessä osavaltiossa.
Palkittu ohjaaja Ron Howard (Apollo 13, Kaunis mieli, Da Vinci -koodi) ja tuottaja Brian Grazer liittyivät niiden Hollywood-tähtien joukkoon, jotka aikovat siirtää tuotantonsa pois Georgian osavaltiosta, CNN uutisoi.

Boikotin syynä on osavaltion entistä tiukempi aborttilaki.

Howard ja Grazer kertoivat The Hollywood Reporterille, että he eivät perusta tuotantokeskusta Georgiaan, kun he alkavat kuvata elokuvaansa Hillbilly Elegy, jos laki astuu voimaan tammikuussa.

Yhdysvaltain osavaltioista Georgia, Ohio, Mississippi, Kentucky, Iowa ja Pohjois-Dakota ovat säätäneet lain, joka kieltää abortin sikiön sydämenlyöntien kuuluessa. Florida ja Texas ovat suunnitelleet seuraavansa perässä.

Yhtään lakia ei ole vielä käytössä, sillä tuomarit ovat joko estäneet niiden toimeenpanon tai niistä on valitettu oikeuteen.

Alabamassa hyväksyttiin aiemmin tällä viikolla Yhdysvaltojen tiukin aborttilaki. Sen myötä raskaudenkeskeytys on kielletty myös raiskaus- ja insestitapauksissa. Lisäksi abortin tehneitä lääkäreitä voi uhata jopa 99 vuoden vankeus.

– Meidän näkemyksemme mukaan kuvernööri Kempin allekirjoittama laki on suora hyökkäys naisten oikeuksia vastaan. Aiomme antaa suoraa rahallista tukea American Civil Liberties Unionille tukeaksemme heidän taisteluaan tällaista sortavaa lainsäädäntöä vastaan, Howard toteaa.

Howardin ja Grazerin boikotilla voi olla suuri vaikutus osavaltion talouteen.

Georgia on ollut suosittu kuvauspaikka ja siellä on tehty lukuisia televisiosarjoja ja suuria Hollywood-tuotantoja, kuten Marvelin superhitti Black Panther.

Yksistään tv-sarjat The Walking Dead ja Stranger Things ovat tuoneet 2,7 miljardin dollarin potin Georgiaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt