Näyttelijä Janne Saarinen laihdutti 20 kiloa Salkkarit-roolia varten – nyt hän hurmaa Sykkeessä: suosio toi mukanaan yllättävän ilmiön

Julkaistu:

syke
Rooli sairaalasarja Sykkeessä nosti näyttelijä Janne Saarisen suuren yleisön tietoisuuteen. Nyt fanit pysäyttävät häntä kadullakin.
Tampereen keskustassa viilettää punainen polkupyörä. Pyörän selässä istuu näyttelijä Janne Saarinen, 23. Hän on monille tuttu koko kansan suosikkisarjoista, kuten Salatuista elämistä ja Sykkeestä.

Varsinkin miehen tuorein rooli sairaalasarja Sykkeen ensihoitajaharjoittelija Nikke Uotilana on nostanut miehen yhä suuremman yleisön tietoisuuteen.

– Otan usein pyörän messiin ja menen ulos lukemaan käsikirjoitusta ja vuorosanoja. Paras ja rauhallisin paikka on Ratinan rannassa, Saarinen hymyilee ja hyppää rennosti pois pyörän selästä.


Sykkeeseen Saarinen hyppäsi mukaan vuosi sitten viidennelle kaudelle, kun sarjaan haluttiin entuudestaan tuttujen sairaanhoitajien ja lääkärien lisäksi uusia nuoria kykyjä.

Nyt fanien sinnikäs odotus palkitaan, kun Ruutuun ilmestyy perjantaina 7. kesäkuuta sarjan kuudes kausi.

– On ihan mahtavaa olla mukana yhdessä Suomen isoimmista sarjoista ja työskennellä maan ykkösnimien kanssa, Saarinen sanoo.

– Sykkeen suosio perustuu siihen, että se on täynnä aitoja ja suuria tunteita. Sen aiheet ja hahmot koskettavat jokaista.


Sairaaladraamaan Saarinen päätyi, kun Yellow Film halusi alkaa hieroa yhteistyötä nuoren miehen kanssa vuonna 2017. Saarista kuvattiin koekuvauksissa yksin ja muiden kanssa, mutta sitä hän ei tiennyt, että haussa oli uusia lupauksia juuri Sykkeeseen.

Saarinen vakuutti tuottajat, ja pian hänelle tarjottiin roolia sarjasta.

– Ajattelin, että käyn katsomassa, miellyttääkö olemukseni ja olenko sopiva. Nyt sattui käymään tuuri, että tällainen tyyppi haluttiin mukaan, Saarinen toteaa vaatimattomasti.

Näyttelemisessä kemiat ovat kaikki kaikessa. Siksi Niken tyttöystävän Ainon rooliin oli löydettävä juuri sopiva henkilö.

– Kuvasimme monta päivää monen eri naisen kanssa. Ihan viime metreillä kuvioihin astui Amelia Blauberg, ja meillä klikkasi heti hyvin.


Sarjan uudet kaudet eroavat neljästä ensimmäisestä, sillä jaksojen pituutta lyhennettiin ja uusien nuorten näyttelijöiden avulla tavoiteltiin laajempaa yleisöä.

Työryhmän kesken ei kuitenkaan ole tehty minkäänlaista eroa uusiin tai vanhoihin näyttelijöihin – päinvastoin.

– Mukana on todella monta pitkän linjan kovaa ammattilaista, ja meillä nuorilla ei ole heihin verrattuna niin paljon kokemusta. Siitä huolimatta olemme kuin pieni perhe, ja voin olla täysin oma itseni.

Kuvausaikataulut vaihtelevat paljon, ja joskus viikot ovat todella kiireisiä. Tampereelta Helsinkiin kuvauksiin kulkevalle Saariselle se kuitenkin sopii mainiosti.

– Minua ei ole luotu kahdeksasta neljään -tahtiin. Rakastan sitä, että mikään päivä ei ole samanlainen, eikä yksikään päivä yhtä pitkä tai lyhyt.


Vesilahdella kasvanut Saarinen kiittää tähän pisteeseen pääsemisestä vanhempiaan. 4 000 asukkaan maalaiskylässä kuuden lapsen perheessä kasvanut Saarinen oli teini-ikäinen kertoessaan vanhemmilleen, että haluaisi kokeilla uraa näyttelijänä.

– He sanoivat, että jos se on sitä mitä haluat tehdä, niin anna mennä ja kokeile. Keskustelu olisi voinut mennä ihan toisinkin, ja silloin en olisi tässä.

Tiensä alalle Saarinen on raivannut lahjakkuudella ja sinnikkyydellä – ja ilman koulutusta, sillä takanaan hänellä on vain lukio-opinnot ja asepalvelus.

Tv-töiden ohella Saarinen on näytellyt vuosia niin Helsingin ja Valkeakosken kaupunginteatterin kuin Vantaan teatterinkin lavoilla.

– Vanhempani ovat nähneet jokaisen teatteriprojektin, jossa olen ollut mukana. Vesilahdelta järjestettiin joskus bussikyytejäkin katsomaan esityksiäni. Minulla on oikeasti maailman paras tukiverkosto.


Koko kansan rakastamassa Salatuissa elämissä Saarinen aloitti ollessaan vain 18-vuotias. Hän sai roolikseen huumekoukkuun ajautuneen Anton Heleniuksen.

– Tiputin sitä varten painoa 20 kiloa puolessa vuodessa. Minun ei olisi tarvinnut tehdä sitä, mutta jos näyttelen narkomaania, haluan, että ulkonäköni vastaa hahmoani.

– Ihmiset ovat tulleet sanomaan, että oletpa muuttunut niistä ajoista. Vastaan aina, että no mitä nyt 30 kiloa painoa, pitkä tukka ja muhkea parta, Saarinen nauraa silittäen tummaa partaansa.

Salkkarit oli ponnahduslauta uralle, sitä Saarinen ei kiellä. Siitä huolimatta yllättäen tullut julkisuus ja palstatila lehdissä olivat maalaispojalle häkellyttävä kokemus.

– Pakko myöntää, että siinä oli nuorella miehellä paljon sulattelemista. Muistelen sarjaa silti lämmöllä, se oli hieno kokemus.


Palautetta Saarinen sai jo Salkkarien aikaan, mutta Sykkeen myötä jotkin asiat ovat muuttuneet.

– Salkkarien aikaan sain palautetta 99-prosenttisesti teini-ikäisiltä, ja nyt saan yhteydenottoja nuorista vanhoihin sukupuolesta riippumatta. Se kertoo sarjan suuruudesta, ja siksi on niin mahtavaa olla tässä mukana.

Ihmisten kanssa jutteleminen ei Saarista haittaa, päinvastoin. Faneille on aina aikaa.

– Se on niin pieni vaiva minulle, mutta siitä on paljon iloa toiselle. On siistiä huomata, että sarja vaikuttaa niin paljon ihmisten elämään.

Suureen suosioon on ollut välillä vaikea suhtautua. Suorasukaiset kehut saavat Saarisen edelleen lievästi punastumaan.

– Minusta tulee ihan pikkupoika, kun ihmiset vilpittömästi kehuvat! Ne hetket kuitenkin merkitsevät minulle todella paljon, koska silloin tiedän, että olen tehnyt jotain oikein.


Näyttelemisessä Saarista kiehtoo eniten yllättäviin tilanteisiin ja rooleihin uppoutuminen.

– Hienointa on se, että kun roolihahmoni rakastuu, suuttuu tai itkee, niin hän tekee sen niin kuin minäkin tekisin. Silti tilanteet ja henkilöt eivät ole oikeaa elämää.

– Se on todella kiehtovaa. Siitä tulee vähän sellainen Batman-fiilis, että saat olla päivisin tällainen ja öisin joku muu, Saarinen nauraa.

Tv-töiden lisäksi Saarisen voi kuulla juontamassa radio Iskelmässä sunnuntain iltapäivälähetyksiä. Laulamista rakastavalla miehellä on myös kavereiden kesken bändi, joka tosin on ihan harrastepohjalla.

Monipuolisuus onkin se juttu, mikä pitää Saarisen vauhdissa. Nyt hän nauttii Sykkeen tekemisestä, mutta tulevaisuudessa häntä voisi kiinnostaa myös elokuvissa näytteleminen ja työt kameran toisella puolella.

– Tärkeintä on, että on tavoitteita, sillä nälkä kertoo rakkaudesta alaa kohtaan. Samalla haluan kuitenkin nauttia tästä hetkestä, koska juuri nyt kaikki on niin hyvin.
Sykkeen 6. kausi on vain Ruutu+-tilaajien katsottavissa. Sarjasta ilmestyy joka perjantai Ruutuun kaksi uutta jaksoa. 6. kauden kaksi ensimmäistä jaksoa esitetään myös Nelosella 7.6. klo 22 alkaen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt