Juhlitun Elton John -elokuvan brittitähti hämmästyi itsekin, kun yllätyskyyneleet valuivat Cannesissa silmiin – ”En meinaa uskoa, että näin käy taas!”

Julkaistu:

Cannes
Robin Hoodin ja Kingsman-seikkailujen tähti julisti Cannesin elokuvajuhlilla, että tämän viikon torstai oli hänen elämänsä paras päivä.
Nämä ovat olleet tunteikkaat kaksi päivää 29-vuotiaalle brittinäyttelijä Taron Egertonille.

Tähän asti Egerton on tunnettu enimmäkseen Kingsman-vakoiluseikkailuista ja viime syksyn uudesta Robin Hood -elokuvasta. Brittilapset ovat kuulleet hänen ääntään myös uuden Muumilaakso-animaation Muumipeikkona.

Jos Cannesin ylistävistä reaktioista voi mitään päätellä, rooli Elton Johnina näyttää linkoavan hänet kunnolla maailmanlaajuiseksi tähdeksi.

Torstai-iltana Cannesissa sai maailmanensi-iltansa muusikko Elton Johnista kertova elämäkertaelokuva Rocketman, jonka pääosassa Egerton pääsee väläyttämään koko tunneskaalaansa tuskaan asti – mutta Cannesin juhlilla häneltä on päässyt valloilleen myös spontaaneja onnenkyyneleitä.

Ensimmäisen kerran Egertonin nähtiin itkevän onnesta torstain gaalanäytöksen jälkeen, kun Rocketman palkittiin pitkillä raikuvilla suosionosoituksilla.

Perjantai-iltapäivän toimittajatapaamisessa Egerton sitten yllätyi jo itsekin, kun hänen silmänsä kostuivat puhuessaan Elton Johnin musiikista – ja siitä, miksi hän aikoinaan jo 17-vuotiaana valitsi Elton Johnin kappaleen Your Song esitettäväksi Lontoon kuninkaallisen draamakoulun pääsykokeissa.

– Rakastan tuota kappaletta. Se on yksi maailman kauneimpia lauluja. Ja se oli..., Egerton ehti sanoa ennen kuin hän huomasi kyynelten valuneen silmiinsä.

– En meinaa uskoa, että näin käy taas! Egerton huudahti ison toimittajajoukon edessä.


Kostuneiden silmien takaa Egerton sai kuvailtua Elton Johnin luottosanoittajaa Bernie Taupinia runoilijaksi ja tarinankertojaksi. Sitten Rocketmanin ohjaaja Dexter Fletcher kaivoi taskustaan nenäliinan, mutta Egerton pääsi tarinassaan eteenpäin ilmankin sitä.

– Monet Elton Johnin kappaleista on kirjoitettu tarinoiden tapaan, joten ne toimivat myös puheina. Näyttelijäpääsykokeissa on olennaista, että materiaalina on jotain, jota voi näytellä – ja tämä kappale oli minulle 17-vuotiaana oikein sopiva näyteltäväksi.

Torstai-illan sähköisessä gaalanäytöksessä Egerton sen sijaan ei peitellyt liikutustaan, kun festivaalipalatsin ison Lumiere-teatterin gaalayleisö palkitsi Rocketmanin tekijät pitkillä ja raikuvilla suosionosoituksilla.

Tuolloin paikalla olivat myös Rocketman-elokuvan kohteet, Elton John ja Bernie Taupin.

– Se oli elämäni paras päivä!, Egerton tunnusti toimittajille perjantaina.

Hänellä oli terveisiä myös itse Elton Johnilta, jonka kanssa Egerton intoutui esittämään torstai-illan kutsuvierasjuhlissa dueton Rocketman-kappaleesta.

– Kiitos kaikille näytöksessä olleille. Te teitte nuoresta miehestä todella onnellisen – ja teitte muuten myös 72-vuotiaasta rocktähdestä todella onnellisen.

Rocketman, ensi-ilta Suomen elokuvateattereissa ke 29.5.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt