H-P Björkman kertoo podcastissa, miten M/S Romantic -Jocken huima suosio yllätti hänet: ”Koko entinen ura pois pyyhitty” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

H-P Björkman kertoo podcastissa, miten M/S Romantic -Jocken huima suosio yllätti hänet: ”Koko entinen ura pois pyyhitty”

Hannu-Pekka Björkmanin roolihahmo Jocke on pedantti risteilyisäntä.

Julkaistu: 17.5.2019 14:17

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman kertoo tuoreessa Cafe Lanzarote -podcastissa, miksi risteilyisäntä Jockesta tuli niin suosittu hahmo.

Kolmella Jussi-palkinnollakin palkittu näyttelijä Hannu-Pekka Björkman nähtiin ylen supersuositussa M/S Romantic -sarjassa risteilyisäntä Jockena. Jocke-hahmo rakastaa sääntöjä ja on ylpeä ammatistaan, mutta jumittaa risteilyjen kulta-ajassa.

Risteilyisäntä Jockesta tuli nopeasti sarjan fanien suosikki. Björkman kertoo hiljattain ilmestyneessä podcastissa oman käsityksensä siitä, miksi juuri hänen roolihahmostaan tuli niin suosittu.

– Moni on tullut sanomaan, hyvin moni itseasiassa, että Jocke on niin kauhean tunnistettava. Että tunnistaa itsessään tota samaa. Ollaan niin kauhean työorientoituneita ja välillä kärsitäänkin siitä, että ollaan niin tunnollisia, Björkman pohtii Cafe Lanzarote -podcastissa.

– Niin Jockehan on ihan niin kuin semmoisen perikuva, jolla on joka paikassa sormet. Joka ei usko, että kukaan muu osaa, jollen minä itse tee. Sehän on hänen se perisyntinsä - tästä ei tule mitään jos mä en ole työpaikalla, hän jatkaa.

Risteilyisäntä Jocke nousi nopeasti M/S Romantic -fanien suosikiksi.

Bjorkman kertoo, että hänet yhdistetään roolihahmoonsa Jockeen jatkuvasti. Hän paljastaa, että ihmiset huutelevat hänelle kaduilla jatkuvasti ja kyselevät, onko mies kenties suuntaamassa risteilylle.

– Kyllä mä saan nyt kantaa tätä Jocken ristiä. Jani Volanen lähettikin mulle viestin, kun oli joku otsikko lehdessä M/S Romantic -tähti HP, että ”loistavaa, koko entinen ura pois pyyhitty”, mies nauraa.

Björkmanin roolihahmo on viihdyttänyt ja naurattanut ihmisiä siitä asti, kun draamakomedia M/S Romantic alkoi pyöriä televisiossa alkuvuodesta. Se, että hahmoa tunnistetaan niin ahkerasti, oli miehelle kuitenkin pienoinen yllätys.

– Tän takia mä en tee niitä mainoksia, etten mä ole joku Fairy-HP. Mutta mielummin mä olen sitten risteily-Jocke, Björkman kuittaa podcastissa.

Hannu-Pekka Björkman voitti maaliskuussa parhaan miespääosan Jussin.

Ylen M/S Romantic -sarjasta tuli nopeasti monen suomalaisen suosikki, josta puhuttiin jopa tv-sensaationa. Sarjassa seurataan yhden vuorokauden tapahtumia ruotsinlaivalla romanttisella teemaristeilyllä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?