Temptation Island -konkarit paljastavat, miksi niin moni ajautuu suoraan pettämään viettelysten saarella – syitä on kaksi

Julkaistu:

temptation island
Temptation Islandin viides tuotantokausi on ollut täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Mutta miksi?
Temptation Islandin viides tuotantokausi lähti käyntiin vuoden alussa yllättävän vauhdikkaasti. Jo ensimmäisissä bileissä varatut Iiro ja Janne löysivät sinkkunaisten joukosta omat suosikkinsa. Janne päätyi Jonnan kanssa samaan sänkyyn ja Iiro imuttelemaan Janinan kanssa.


Meno ei ensimmäisistä bileistä juuri hiljentynyt. Jannen silloinen puoliso Tia järkyttyi näkemästään niin, että jätti leikin kesken. Juho on heiluttanut peittoa ei yhden vaan kahden eri sinkkunaisen kanssa ja Iiro vikitellyt vuoron perään lähes kaikkia saaren viettelyksiä.


Viettelysten saari on tuttu Vilmalle ja Juusolle jo kahteen kertaan. Kolmannella tuotantokaudella heidänkään matkansa ei sujunut kovin ruusuisesti: kaksikon välit olivat mennä täysin solmuun koston kierteessä molempien ihastuessa tahoillaan.

Viidennellä tuotantokaudella ongelmat olivat erilaisia, mutta pari koki matkan avanneen kadotetun keskusteluyhteyden.

Miksi suhteistaan varmat ihmiset sitten ajautuvat pettämään heti, kun silmä välttää? Saaren koettelemuksia tuplasti testanneilla Vilmalla ja Juusolla on ilmiöstä teoria.

– Jos tuolla ajautuu heti pettämään, niin onhan se selkeä merkki siitä, että et ole valmis parisuhteeseen. Silloin ei ole sitoutunut sellaiseen pitkän matkan hyvään, kun siellä on tarjolla sitä hetken mielihyvää, Juuso pohtii.

– Suhteessa tulee osata kunnioittaa kumppania. Muutenhan sitä vain kaivaa kuoppaa omalle parisuhteelleen.

Vilma on kumppaninsa kanssa samoilla linjoilla, mutta hänen mielestään asia on mutkikkaampi.

– Olin ennen myös sitä mieltä, että jos pettää Temppareissa, niin pettää ulkomaailmassa. Mutta tällä uudella kaudella huomasin sen, että se ei ole aivan niin mustavalkoista.


Hän uskoo, että parit pettävät enemmänkin kommunikaation puutteesta, johon yhdistyy epävarmuus.

– Esimerkiksi Meijulla ja Jöbiksellä oli sellainen tietty epävarmuus siitä omasta kumppanistaan. Jos sulla on heikko itsetunto ja sä katsot niitä videoita, niin sä saatat päätyä ratkaisuihin, joihin sä et olisi koskaan muuten päätynyt, Vilma selostaa.

– Se johtuu siitä, että sä et pääse puhumaan kumppanisi kanssa. Jos ulkomaailmassa kuulee jotain, siitä voi keskustella. Jos jotain kyseenalaista tapahtuu, siitäkin voi keskustella. Tuolla ei pääse keskustelemaan kumppanin kanssa mitään, joten siitä voi muodostua jopa sellainen koston kierre.


Vilma ottaa esimerkikseen hänen ja Juuson tilanteen. Iltanuotioilla hänelle näytettiin materiaalia kontrolloivasta ja mustasukkaisesta Juusosta, Juuso taas näki videoita Vilmasta läheisissä tunnelmissa muiden miesten kanssa.

Vilma kertoo alkaneensa jo itse kyseenalaistaa omia tekemisiään. Selkeyttä tilanteeseen tuli yllättäen yhdeltä miessinkuista.

– Jegu kysyi multa, että onko tuollaista ongelmaa ollut aikaisemmin. Kun vastasin kieltävästi, niin hän sanoi, että niin, koska se ongelma on luotu siellä saarella, Vilma selostaa.


Pari pohtii, että pettämiseen liittyy kommunikaatiopuutoksen lisäksi parisuhteen tasapaino ennen matkalle lähtöä.

– Kaikista pahin on se, että jos mokaa kerran, niin heittää suoraan pyyhkeen kehään. Juho on hyvä esimerkki tästä. Hän mokasi kerran ja päätti vetää samalla linjalla loppuun asti. Eihän se oikeassa elämässä menisi noin, Vilma pohtii.

– Kun kaikki välittyy ilman kommunikaatiota toiselle puolelle, se kostonkierre vahvistuu. Sä et selviä sieltä saarelta ongelmitta. Tuolla voi pilata suhteen, mitä ei välttämättä pilaisi ulkomaailmassa.

Temptation Island Suomi keskiviikkoisin ja torstaisin kello 21.30 Nelosella ja Ruudussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt